AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayı ve Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Karadenizliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinde dernek üyeleriyle bir araya geldi.



AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayı ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Karadenizliler Derneğinde yapılan toplantıda 5 yılda yaptığı hizmetlerini ve gelecek dönemde gerçekleştireceği projeleri anlattı. Belediye Başkanı Akdoğan, Niğde'de yaşayan Karadenizlilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Halkın menfaatine ne varsa biz onu yaparız

AK Parti Belediye Başkan Adayı ve Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "2009 yılında göreve geldiğimizde Belediyemize gelen şikayet dilekçelerinin büyük bir kısmı su ve kanalizasyon sorunuyla ilgiliydi. Halkımızın sağlığını ilgilendiren bu ciddi sorunu ortadan kaldırmak için hemen harekete geçtik. Şehir genelinde Sağlık Bakanlığı tarafından da daha önceki yıllarda yasaklanmış ama kullanımı devam eden, asbestli kanserojen riski taşıyan boruları değiştirdik. Kanalizasyon hatlarını yeniledik. Göreve geldiğimiz günden bu güne 5 yılda 120 bin metre asbestli içme suyu hattı, değiştirdik. Yine 5 yılda 60 bin metre kanalizasyon borusunu biz değiştirdik. Bu hizmetleri yaparken de içme suyuna hiç zam yapmadık ve aksine yüzde 5 indirim yaptık. Biz halkın Belediye Başkanıyız. Halkın menfaatine ne varsa biz onu yaparız" dedi.

Enkaz edebiyatı yapmadık

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Göreve geldiğimizde belediyenin durumu çok kötüydü. 2009 yılında sorunları birikmiş bir Belediyeyi devraldık. Bu sorunlara rağmen zor olanı yaparak Belediye bütçemizi artırdık. Niğde'mize her alanda hizmet ürettik. Yaptığımız hizmetler, daha önce yapılması gereken geç kalınmış hizmetlerdi. Biz 5 yılda 20 yıllık yapılmayan hizmetleri Niğde'mizde yaparak şehrimizi büyük bir köy görünümünden modern bir şehir haline getirdik. Bu sorunları enkaz edebiyatı yapmadan aştık ve hizmet ürettik" şeklinde konuştu.

Hizmet ürettik

AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayı ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "20 yıl söylendi kimse kaldıramadı. Biz göreve geldiğimiz sene içerisinde Melek girmezi Niğde'nin dışına biz taşıdık. Şehrimizde söz vermeden yaptığımız hizmetler de oldu. Niğde'mize modern bir itfaiye binası kazandırdık. Biz göreve geldiğimizde itfaiye müdürlüğümüzde yaptığımız toplantıda 'kış aylarında araçların içinin don olaylarına karşı boş bekletildiği ve bir olay olduğunda önce su doldurmaya uğraştıklarını ve olaya gecikmeli olarak yetiştiklerini' belirttiler. Bu sorun karşısında hemen bir itfaiye binası yaptık. Şehrimizde sokak hayvanlarının bakımı için Hayvan Barınağı yaparak bölgesinde önemli bir hayvan barınağı olmasını sağladık. Şehrimize Hayvan Pazarını, Mezbaha, İlhanlı, Nar, İnönü ve mahallelerine ve atasanayi bölgesine ayrı ayrı sosyal tesis yaparak insanımızın hizmetine sunduk. 20 yıldır 30 yıldır çözülmeyen ve Niğde evlerinin, Efendibey Mahallesinin kanayan yarası olan Vahşi Depolama Çöp alanını kapatarak Hıdırlık mevkiine 8 milyon değerinde Katı Atık Düzenli Depolama Tesisini yaparak hizmete açtık. Araç Parkurumuzdan, Asfalt Finişerinden, Kapalı Yüzme Havuzuna, Kapalı Pazar alanlarımıza kadar birçok alanda hizmet ürettik" dedi.

Gelecek için, Niğde için birlik olmalıyız

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Bu dönemde yeni projelerle Niğde'miz daha da modern hale gelecek. Devam eden projelerimizle Niğde'mizi yaşanabilir bir şehir haline getireceğiz. Devam eden projelerimiz var. Kent Meydanı projemizi 3 etapta gerçekleştireceğiz. İlk etap olarak 700 araçlık kapalı otopark yaparak üzerini de meydan haline getireceğiz. Diğer etapları da önümüzdeki dönemde başlatacağız. Niğde'nin bu dönemde kazanmasını istiyorsak, kendinizin ve çocuklarımızın geleceği için güzel bir Niğde için bu dönemde birlik olmalıyız" şeklinde konuştu.


En iyi hizmeti biz yaparız

AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayı ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan;  "Bu gün Ankara da hangi kapıyı hangi anahtarla açacağımızı biliyoruz. Hizmetin anahtarı bizim elimizde. Bu hizmetleri yapabilecek, Niğde'ye hizmet edebilecek biziz. 5 yıldır yoğrulduk, tecrübe kazandık.  Hangi kaynağı nasıl elde edeceğimizi çok iyi biliyoruz. Gelecek dönemde hizmetleri ikiye katlayacağız. Atalarımızın bir sözü vardır 'Eşek ölür semeri kalır, İnsan ölür eseri kalır" şeklinde konuştu.


Kentsel dönüşüm devam ediyor

Kentsel dönüşüm projesinde ihaleyi alan firmanın iflas etmesi sonucu bir aksama olduğunu ve bu yüzden inşaatların başlamadığını belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Nisan ayı başında kentsel dönüşüm projesi için ihalenin yapılacağını söyledi. AK Parti Belediye Başkan Adayı Faruk Akdoğan, kentsel dönüşüm projesi iptal oldu diye bir şey söz konusu değil. Kentsel dönüşüm yapılacak dedi.




Editör: TE Bilişim