Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Akdoğan, “Amacımız sorunlara birebir çözüm üretmek” dedi. Muhtarlar ise belediyeden gördükleri desteğe teşekkür etti.

HABERİN VİDEOSU AŞAĞIDA
 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek, mahallelerde yapılan hizmetleri gezdirdi.

 

Mahalle Muhtarlarıyla birlikte topluca aynı araç içerisinde mahallelerde yapılan hizmetleri gezdiren Başkan Akdoğan, Belediye çalışmalarının artarak devam edeceğini belirtti.

 

Hizmet yapılan alanları yerinde görme gezisinde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan yapılan çalışmaları tek tek muhtarlara yerinde göstererek anlattı. 66 Evler mevkiinde bulunan park alanı hakkında bilgi veren Başkan Akdoğan; “Normalde biz burayı cami olarak düşünmüştük bu mahallenin cami talebi vardı. Fakat planda buranın yeşil alan olmuş olmasından ve vatandaştan da yeşil alan olmak kaydıyla kamulaştırılırmış olmasından dolayı burayı kapalı halı saha haline getirdik. İki yanına da oyun grubu koyarak gençlerimizin, çocuklarımızın hizmetine sunduk” dedi.

 

Dere mahallesinde yapılan Niğde’nin ilk kapalı Pazar alanı ve Yeşilburç caddesi asfaltlaması hakkında da bilgi veren Başkan Akdoğan; “Yeşilburç caddesinde yaptığımız alt yapı çalışması ve üst yapı çalışmasının ne kadar önemli olduğunu gördük. Bu yol, üzerinden bir kış geçti her hangi bir alt yapı sorunu olmadı. Asfaltımız bozulmadı. Neden? Bu asfalt temelli dediğimiz asfalt. Bu yolun üzerine tuzda attık solüsyonda attık ama bozulmadı. İnşallah bozulmayacak. Geçen seneki yaptığımız yollar bu kategoride. Bu seneki yapacağımız yollarda bu kategoride bu kalitede olacak. İnşallah yol sorununun büyük bir bölümünü bu sene kış mevsimi gelene kadar yetiştirmeye çalışacağız. Kalan bölümünü ise 2013 yılında yollarımızın tamamını bu niteliğe kavuşturacağız. Diğer yandan, cadde üzerinde bulunan  kapalı pazar yerimizin en önemli özelliği Niğde’nin ilk kapalı pazarı olması. Pazartesi pazarını da farklı bir modelde ikinci bir model olarak kapalı pazar haline getirdik. Bu hizmetler üç sene önce bu şehirde yoktu. Bu hizmetler bizimle beraber Niğde’ye gelmeye başladı. Tabi Niğde’miz daha fazlasına layık bizde daha fazlasını yapmak için bu göreve talip olduk. Sizde bizi bu göreve getirdiniz. İnşallah hep beraber bu kervanı yürüteceğiz” şeklinde konuştu.

 

Niğde’de park ve çocuk oyun alanı anlayışını değiştirdiklerini ve şehri modern park alanlarıyla donattıklarını ifade eden Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “İnönü mahallesi Murat Evler mevkiine halkımızın isteği doğrultusunda modern çocuk oyun gruplarıyla donattık. İnönü Mahallemize hayırlı olsun. Murat Evler bölgesine bu sene bir sosyal tesis yapacağız önümüzdeki yılda Selçuk Mahallesi’ne bir sosyal tesis yapacağız” dedi.

 

Yüzme havuzu hakkında da bilgi veren Başkan Akdoğan; “Dışarıda hava sıcaklığı -10 derecede olsa yüzme havuzunun sıcaklığı ve suyun sıcaklığı 25-26 derece. Yüzme Havuzu 12 ay hizmet veriyor. Vatandaşımız yüzmek istediği zaman başka bir şehre gitme zaruretinde olmasın burada yüzme imkanı elde edebilsin. Burayı hakikaten Niğde’mize önemli bir hizmet olarak düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

 

İlhanlı mahallesinde yapılan İtfaiye binasının ne kadar modern olduğunu muhtarlara gezdirerek gösteren Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “İtfaiye yangına anında müdahale etmek için bulunur. Ama geçmişte kışın itfaiye araçları içi boş olarak bekletilirdi. Çünkü araçları park edecek kapalı garajı yoktu. Dolayısıyla bir yangın anında araç doluma girecek ondan sonra yangın mahalline gidip yangına müdahale edebilecek. Şimdi bu yeni itfaiye binamızda 365 gün itfaiye araçlarımızın içini su dolu bekletme imkanımız var ve zaman kaybetmeden alınan ihbarlara hemen müdahale etme imkanımız var. Yine itfaiyede 24 saat esasına göre çalışılır buradaki arkadaşlarımızın barınma şartları da itfaiye erine yakışır hale getirildi. Sonuçta bölgemizde en iyi en modern itfaiye binasına Niğde olarak sahip olduk. İnşallah Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu Niğde’mizi ziyaret edecek. Onun katılımıyla buranın açılışını ve ihalesi tamamlanırsa Katı Atık Bertaraf  Tesisi’nin açılışını yapacağız. Yine Nar Mahallemizdeki sosyal tesisimizin de açılışını yapacağız. Geçen sene Başbakanımız geldiğinde İlhanlı Mahallesi’ndeki sosyal tesisin açılışını yapmıştık” dedi.

 

Seçimlerden önce söz verdiğimiz bütün hizmetleri fazlasıyla yerine getiriyoruz diyen Başkan Akdoğan; “ilhanlı düğün salonunu halkımızın hizmetine sunduk. Düğün yapacak kişinin ailesi yeşil kartlı ise hem buradaki hem de Nar Mahallesi’ndeki tesisimiz onlara ücretsiz. Ama onun üstünde bir geliri var ise fiyatımız hafta içi 500 lira hafta sonu 750 liradır. Biz gelir elde edelim diye burayı yapmadık. Burayı yapmamızın sebebinden bir tanesi İlhanlı Mahallemizin insanı genelde sokak arasında düğün yapardı. İkincisi ise önceki sene gittiğimiz düğün salonlarının yüksek kira bedelleri. Bu paranın çok olmasından dolayı piyasada bir denge unsuru olsun diye İlhanlı düğün salonunu yaptık. Üçüncüsü de diğer salonlar 300- 400 kişilik ama bu salonumuz 1000 kişilik. Burada 1000 kişilik düğün rahatlıkla yapılabilir” şeklinde konuştu.

 

Hizmetlerin kesintisiz devam ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “ Zahire pazarını oluşturarak esnafımıza alışveriş yapanlara büyük kolaylık sağladık. Burada her biri 200 metre kare büyüklüğünde dükkan yaptık. İçine damperli kamyonun girip damperini kaldırıp yükünü boşaltacak şekilde 30 tane dükkanımız var. Burayı da zahire pazarı haline getirdik. Şimdi bir iki sene sonra burası daha hareketli hale gelecek. Galericiler Sitesi yanındaki boş alana inşaat malzemesi satıcılarını taşıyoruz. Önümüzdeki yıl onlar buraya gelecekler. Yine buranın yan tarafını Niğde Ticaret Borsası’na verdik. Niğde Ticaret Borsası buraya taşınacak. Yine bu bölgeye hayvan pazarını ve mezbaha yapacağız. Şuan ki mezbahanın ve hayvan pazarının olduğu yere bir cazibe merkezi bir alışveriş merkezi yapmayı planlıyoruz. Özel bir şirket 20 gün önce bize geldi görüştük ve yine bir projeyle gelecekler. Niğde’nin ve özellikle Selçuk Mahallesi’nin ihtiyacı olan bir cazibe merkezini içinde kültür parkıyla eğlence merkeziyle sinemasıyla bir bütün olarak yapacağız. Sonuç olarak Selçuk Mahallesi’ne Niğde Belediyesi olarak farklı bir hizmet getirmiş olacağız.

Hıdırlık mevkiinde yaptığımız Zahire pazarının maliyeti çevre düzenlemesiyle beraber 2 milyon lira. Burada bazı dükkânları biz sattık büyük bir bölümünü ise belediyemiz kullanıyor. Vatandaşın, köylünün kentlinin hizmetine burayı sunduk” dedi.

 

Halkımızın yıllardır çözüm bekleyen sorunlarını bir bir çözdük diyen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Şehrin merkezinde eğlence mekanlarından 14 tane yer vardı. Bunlarla belediye olarak önce bir sözleşme yaptık. Böyle bir yer yaparsak çıkacaklarını bize taahhüt ettiler. Bizde yerleri yaptık bu arkadaşlara buraları verdik merkezide boşalttılar taahhütlerini yerlerine getirdiler. Merkezdeki esnafların şikayetini ortadan kaldırmak için burayı yaptırdık. İnşallah melek girmez sokak olarak halk arasında anılan sokağı da ele alacağız ve restore yapacağız. Belkide orayı trafiğe kapatıp insanların alışverişini oraya yoğunlaştırma cihetine gidebiliriz. Böyle bir çalışmamızda inşallah önümüzdeki günlerde olacak” dedi.

 

 

Mahalle Muhtarlarına Katı Atık Bertaraf  Tesislerini de gezdiren Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Katı Atık Bertaraf Tesisi de yaklaşık 7 buçuk milyon liraya mal oldu. Şuanda şartnamesi hazırlanıyor. İşletme ihalesine çıkacak. Ondan sonra Niğde’nin çöpü burada üç lobdan oluşacak şekilde toplanacak. Birinci lobun bize yeteceği süre yaklaşık 11 yıl ondan sonra ikinci loba başlayacağız. Bu şekilde burayı değerlendirmiş olacağız” şeklinde konuştu.

 

 

Editör: TE Bilişim