AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı'nın düzenlediği 3.Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi'nin katılımıyla Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’nun koordinatörlüğünde gerçekleştirildi. Toplantıya; İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Van Milletvekili Fatih Çiftçi, Genel Merkez Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Kurtcan Çelebi, Samsun Milletvekili Mustafa Demir, Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar katılırken Samsun’un yanı sıra Sivas, Tokat, Kastamonu, Çankırı, Amasya ve Sinop’tan da çok sayıda belediye başkanı ve teşkilat mensupları katıldı.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığının yıllık çalışmaları kapsamındaki Bölge Toplantılarının 9.sunu gerçekleştirdiklerini ifade eden Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, toplantılarda katılımcıların ve yerel yöneticilerin deneyimlerini ve görüşlerini dinlediklerini ayrıca aktardıkları sorunları tespit etme imkânı bulduklarını söyledi. Konuşmasının başında teröre sert tepki gösteren Kavaklıoğlu şunları söyledi: “Çok canımız yanıyor, evlatlarımızın şahadeti yüreğimizi dağlıyor, Dün Tunceli’de hain bir saldırıda Samsunlu bir kardeşimiz daha şehit oldu.  Milletimizin birliği, beraberliği, bir arada yaşama azmi ve iradesi bugün büyük bir saldırı altında. Ülkemizin başına bela olan bölücü terör ihaneti, Türkiye düşmanları tarafından beslenip büyütülen ve üzerimize salınan bir hain saldırısıdır. Türkiye ve Türk Milleti ile hesabı olan çevreler, milletimizin doğrudan kalbine, kardeşliğine, iman ve enerji merkezine kastetmek niyetiyle  nerdeyse otuz yıldır uğraşıyorlar. Lâkin Elhamdülillah bu aziz milletin, basireti, feraseti, hak ve hakikat sevgisi ve kardeşlik duygusu önünde bu saldırılar her zaman yenilmeye mahkûm oluyorlar ve olacaklardır. Şehid olan her Mehmetçikle millet olarak hepimiz  adeta can veriyoruz ancak bu ülkede bir kardeş kavgasına müsaade etmeyeceğiz. Hainlere hak ettikleri cezayı vereceğiz ama bütün Türkiye düşmanlarına inat, birlik ve beraberliğimizi asla bozmayacağız. Şehitlerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet ve mağfiret diliyoruz. Yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ediyoruz”.

Yerel Yönetimlerin ülkelerin, devletlerin atardamarı olduğu kaydeden Kavaklıoğlu şunları söyledi: “Belediye başkanları, bizim medeniyetimizdeki ifadeyle şehr-ül eminlerdir. Tabiî ki şunu vurgulamak gerekir, geride bırakılan 10 yıl gösteriyor ki AK Parti’de belediyecilik bir sanattır. Hatta 10 yıl öncesinden yani İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından Başbakanlık makamına gelen Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan gelen bir belediyecilik anlayışımız var. AK Parti Hükümeti olarak hizmetin yerelde başlandığından hareketle merkezi ve yerel yönetimlerde, ülkemizin her köşesi eşsiz hizmetler, eşsiz eserler kazandırdık”. Bu toplantının amacının ise karşılıklı bilgi birikimleri, bugüne kadar yapılanlar ve yapılması gerekenler hakkında görüş alışverişinde bulunmak olduğunu ifade eden Kavaklıoğlu 23 Ekim 2013’te yapılması planlanan seçimlere hazırlık ve seçim öncesi Belediyelerin yapmaları gerekenler hakkında müzakerelerin olduğunu kaydetti.

Canik Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Tunceli'de yapılan hain saldırıda şehit olan Samsunlu Mustafa Akar'ın ailesine ve güvenlik güçlerine başsağlığı diledi. Tanrıverdi, "Üzüntümüz büyük, acımız derindir. Devletimizin bu yoldaki kararlılığı ve mücadele azmi her zaman daha kuvvetlidir. Hain, kahpe ve kalleş saldırılarda şehit düşen ve bu topraklarda şehit düşenler için cenabı Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Herkes bilsin ki hükümetimizin ve güvenlik güçlerimizin terörle olan mücadelesi, son terörist etkisiz hale getirilene kadar devam edecektir. Asker ve polisimize hain pusular kurup kurşun sıkanlar, masum sivilleri öldürenler, kundaktaki bebekleri dahi öldüren caniler, hak ettikleri cezayı muhakkak bulacaklardır." dedi.

Tanrıverdi, konuşmasını şöyle sürdü: "Temel hedefimiz, AK Parti'nin teşkilatları ile yerel yönetimleri ile bir bütün olduğunu dosta düşmana göstermektir. Yerel yönetimlerle bilgi, birikim paylaştık. Bölgemizde yeni bir sinerji oluşturma ve halkımıza daha iyi ve çeşitli imkanlar sunmaktır. Bu toplantımız, bölgemizin ve ülkemizin aydınlık yarınları için önemli bir kilometre taşı olacaktır. Türkiye, AK Parti ile 2002'nin Türkiye’sinden çok daha farklı hale gelmiştir. Siyasi istikrar ve güvenin sarsılmasının ardından arka arkaya yaşanmış ve yaşanmaya da devam edecektir. Türkiye, son 10 yıl içersinde göstermiş olduğu değişim ile bölgesinde büyük bir güç haline gelmiştir. İhmal edilmiş ve ötelenmiş sorunları bir bir çözdük ve çözmeye devam ediyoruz. 10 yılda, 90 yılda yapılanmayanları yaptık. Türkiye'nin kuzeyini güneyinden ayrı görmedik."

 

Editör: TE Bilişim