Ak Parti İl Binasında gerçekleştirilen Temmuz ayı toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

 

Her ay düzenli olarak yapılan İl Danışma Toplantısının Divan Başkanlığını , İl Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Emrah Özdemir yaptı. Gündem maddelerinin okunmasının ardından açılış konuşmasını ve faaliyetleri anlatmak üzere İl Başkanı Ahmet Özmen kürsüye geldi.

 

Özmen  konuşmasında şunları dile getirdi;

‘’AK PARTİ, Türkiye’nin tüm dinamiklerini bünyesinde barındıran, çoğulcu, demokrat, sivil ve yepyeni bir siyasi aklı temsil eden yegane partidir.

Türk siyasetinde değişimin, dönüşümün,yeniliğin, reformcu yaklaşımın ve demokratik sıçrayışın adresi olan AK PARTİ  milletimizin gözünde ki son umut ışığı olmuştur. Halkımızın kendi kurduğu ve her geçen gün büyüttüğü Ak Partiye sahip çıkması ve başarısı Ülke dışından takip edilmekte ve örnek alınmaktadır.

 

Dünya lideri Genel Başkanımız Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bize vermiş olduğu bu görevi hakkıyla ifa edebilmek için tüm kadrolarımızla gece gündüz çalışıyor, rehavete kapılmadan, yapılan hizmetleri yeterli  görmeden, hak rızası için, insanımızın, İlimizin, memleketimizin refahı için, üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğü için, tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunmak için var gücümüzle koşturduk ve koşturmaya da devam edeceğiz inşallah!’’

 

Sandık Esaslı Çalışmalarımız

Sandık Esaslı çalışmalarımız Ramazanla birlikte başladı diyen Özmen konuşmasına şöye devam etti;

‘’Ramazan ayında Merkez ilçe teşkilatımız sandık esaslı çalışmalara kasabalarda başlamış olup, bu çalışmalara İl Başkanı , Merkez İlçe Başkanı, Gençlik Kolları Başkanımız ve yönetim kurulu üyeleriyle  birlikte katıldık. Bu kasabalar; Değirmenli, Çayırlı, Elmalı, Edikli, Yeşilgölcük, Konaklı, İçmeli, Hacıbeyli, Hacıabdullah, Kiledere kasabası, Yıldız tepe Kasabası, Ovacık , Sazlıca olmak üzere 12 kasabamızda çalışmaları yaptık. Bu çalışmalara katılan tüm teşkilat üyelerimize canı gönülden teşekkür ederim.

Aynı zamanda bu kasabalarımızda kırahathane ziyaretleri vatandaşımızla buluşmalar  neticesinde İktidarımıza teşekkür ettiklerini gözlemledik.’’.

 

Ramazanda  Gönül Sofrası

 

Özmen; Kadın ve Gençlik Kollarının Ramazanda Boş durmadığını ifade ederken şöyle devam etti;

‘’Kadın kollarımızın koordinasyonunda Mübarek Ramazan ayı sebebiyle “Gönül Sofrası” adı altında her gün bir ihtiyaç sahibi ailemizin evinde il yönetim kurulu üyelerimiz, belediye meclisi üyelerimiz ve gençlik kolları üyelerimiz ile birlikte iftar yemekleri düzenliyoruz ve o ailelerimizin sorunlarını çözmeye çalışıyoruz.

 

Bu çalışmalar, Ak Partiye gönül vermiş tüm kesimleri, Ak Partiyle buluşturmasına vesile olacaktır’’

 

Tüm çalışmalarımız sırasında; halkımızı da ihmal etmeyerek, düğün, nişan, cenaze, mevlit, açılış gibi merasimlerine katılmaya özen gösterdik. Açık kapı uygulamasıyla halkımızın tüm talep ve isteklerine cevap verebilmek için dinledik ve ilgili yetkili makamlara ilettik. Çözülmesi noktasında koordineli çalışmalarımız devam ediyor.

 

Belediyemizin Ramazan Etkinlikleri

 

Belediyemizin Ramazan ayındaki etkinliklerine katılıyoruz. Belediyemizin yapmış olduğu hizmetlerle halkımız tarafından takdir edilir hale gelmesi bizi memnun ediyor.

 

İl Özel İdaremizin Yerleşim Yerlerindeki çalışmaları

 

il özel idaremizin  tüm yerleşim yerlerinde yapmış olduğu çalışmalarında, ziyaretlerimizde halkımız tarafından takdir edildiğini görmek bizi mutlu etmektedir. Köylere hizmet götürme birliği, ihalelerini tamamlamış olup , firmalar tarafından gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Kop projesinden gelen, paranın bir kısmının ihalesinin bir kısmı yapılıp tamamlanmış olup, geri kalan kısmı da önümüzdeki günlerde yapılacaktır.

 

 

5084 Sayılı teşvik yasası

 

5084 sayılı teşvik yasasının istihdamı artırıcı unsurundan İşveren Payı teşvikinin 31.12.2017’ye kadar uzatılması esnafımıza ve sanayicilerimize can suyu olmuştur. Bu teşvik sayesinde bir işçi için 112,37 TL destek sağlanmış olacaktır. Bu ise asgari ücrette bir işçinin işverene toplam maliyeti 1.241,12 TL’den 1.128,75 TL’ye düşecektir. Kısacası 10 işçi istihdam eden bir işveren aylık 1.112,37 TL istihdam teşvikinden yararlanmış olacaktır.

 

Niğde Bor Yolu ve Ketençimen

 

Niğde Bor karayolu yapımına başlanması ve 20 Ağustos 2013 de ihale edilecek olan ketençimen yolu için emeği geçen milletvekillerimize huzurunuzda teşekkür ediyorum’’.

 

Özmen, Niğde için yapılan faaliyetleri anlattıktan sonra,

Türkiyemizin Büyümesinde Hiçbirşey Engel Olamayacak dedi.

‘’Değerli dava arkadaşlarım, gezi parkı olayları ile başlayan ve ülkemizi kaos ortamına çekmek isteyenler Sayın Başbakanımızın dik duruşu sayesinde avuçlarını yaladılar.

 

Çevremizdeki tüm ülkeler üzerinde oynadıkları oyunu Ak Parti Hükümetini zayıflatmak içinde oynadılar ama Allah’a hamdolsun ki başaramadılar.

 

Bakınız dünyada zulüm gören milletlerin hepsi Müslüman milletlerdir.Suriye’de, Mısır’da, Doğu Türkistan’da, Kerkük’te, Musul’da, Arakan’daMüslüman oldukları için zulüm gören kardeşlerimizin şu mübarek Ramazan ayı yüzü suyu hürmetine kurtuluşa ermelerini Yüce Mevladan niyaz ediyorum.

 

Değerli dava arkadaşlarım, önümüzdeki yapılacak olan, yerel seçimlerin ülkemiz ve dünya geleceği açısında çok önem arzetmesi nedeniyle, birlik-beraberlik içerisinde şimdiden sayın Başbakanımızın temposuna, herkesin ayak uyduracağından şüphem yok.

 

Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum, Allah yâr ve yardımcımız olsun.’’ Diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere Gençlik Kolları Başkanı H.Emre Kesek kürsüye geldi;

Kesek şunları dile getirdi; ‘’Dayanışma ayı olan Ramazan’da ocağı yanmayan, fakir aileleri tesbit ediyor ve onlara elimizi uzatıyor, sorunlarını gidermede köprü görevi görmeye çalışıyoruz. İmkanlarımız dahilinde yoksul ve ihtiyaç sahiplerini kadın kollarımızla koordineli bir şekilde tesbit edip, onlara yardım etmeye çalışıyoruz. İftar sofralarında yoksul ailelerin hanelerini şenlendirmeye çalışıyoruz.  Sandık bazlı çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Başbakanımızın gençlere verdiği önemi biliyor, bu minvalle çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Ak Gençlik olarak ülkemize hizmet etmek için üstün gayret göstermeye devam edeceğiz’’ diyerek sözlerini bitirdi.

 

Konuşmak için söz alan Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Reyhan Sayın;

 

‘’ Gönül Sofrası projemiz oldukça yoğun ilgi gördü. Her gün tesbit ettiğimiz fakir bir ailenin sofrasında İl Başkanımız ve teşkilatımızın diğer mensuplarıyla katılarak, onlarında ramazanı daha anlamlı yaşamalarını, kardeşlik ve paylaşma duygusunu onlarında hissetmesini sağlıyoruz. Ramazanın bitimine kadar bu uygulamamız devam edecektir. Yanlarında olduğumuzu gören halkımızın mutluluklarına şahit olmak, yoğun tempoyla yaptığımız çalışmalardaki yorgunluklarımızı alıyor ve şevkimiz daha fazla artarak devam ediyor. Bizler Ak Kadınlar olarak, titizlikle yürüttüğümüz bu uygulamamızı Ramazan sonuna kadar devam ettireceğiz. Sandık bazlı çalışmalarımız, ev ziyaretlerimiz devam etmekte olup, Ak Parti ailesi olarak, bize verilen görevi layıkıyla yapmanın gayretindeyiz’’ diyerek sözlerini noktaladı.

 

Daha sonra Belediye Başkanlarından Çamardı Belediye Başkanı Yavuz Soylu söz aldı ve İlçedeki faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

 

İl genel meclisi grup başkan vekili Ahmet Baykan ise, İl Genel Meclisinin faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

 

Teşkilat içi istişarelerin yapıldığı Temmuz ayı toplantısı sona erdi.

 

Editör: TE Bilişim