Toplantıya Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özmen, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Latif Güngör, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Kadın Kolları İl Başkanı Reyhan Sayın, Gençlik Kolları İl Başkanı Hüseyin Emre Kesek, İl, İlçe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyeleri, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri ile partililer katıldı.

DEV BİR ÇINARA DÖNÜŞECEK

Divan Kurulunun oluşturulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan toplantıda konuşan AK Parti Niğde Merkez İlçe Başkanı Latif Güngör, “AK Partimiz; Allah’ın izni ve inayetiyle, bizlerin elinde filize, çocuklarımızın ellerinde fidana, torunlarımızın ellerinde yeri göğü kaplayan dev bir çınara dönüşecektir” dedi. Göreve geldikleri 22 Ocak’tan bugüne kadar Partilerinin Muhafazakar Demokrat kimliğini en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını, uzlaşma kültürüne dayalı, gerçekçi siyaseti temsil ettiklerini belirten Güngör, ilkeli siyaset ve ileri demokrasi hedefini şiar edindiklerini, yola çıkarken kefenini giyen bir Genel Başkanın yol arkadaşı olmaktan, bu yola milletimizle çıkmaktan onur ve gurur duyduklarını söyledi.

ASLA YALAN BULAMAZSINIZ

Kurdukları ekiple; “Nasıl daha güzel bir Niğde’de yaşayabiliriz?”, “Torunlarımıza nasıl daha güzel bir Niğde bırakırız?” çabası içerisinde bulunduklarına vurgu yapan Latif Güngör, “Niğde için dertlendik, Niğde için ağladık, Niğde için güldük, Teşkilatımızın her kademesine değer verdik, değerli olduklarını hissettirmeye çalıştık” diye konuştu. “Bu çatının altında asla yalan bulamazsınız. Kandırmacayı bulamazsınız” diyen Güngör; “bu çatının altında ayrımcılığı, ötekileştirmeyi, haksızlığı göremezsiniz. Bu çatının altında sadece hizmet var, huzur var, refah var, kardeşlik var. Çünkü biz sadece eserlerimizle, teşkilatımızla, yönetim kurullarımızla, mahalle başkanlarımızla sizlerle Niğde’ye hizmet etmeyi hedefliyoruz” dedi.

HİZMET İÇİN YOLA DEVAM

Güngör; “Bu ülke için, bu millet için eser üretenlerin, hizmet üretenlerin kalplerde unutulmaz yerler edindiğini biliyoruz. Gönüller yaparak, hizmet üreterek, Niğde’mizin bütün belde, mahalle ve köylerini karış karış dolaşarak teşkilatımızı halkla buluşturduk, buluşturmaya da devam edeceğiz. İnşallah bundan sonra da gönüller yapmaya, hizmet üretmek için yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Haftalık yaptıkları Merkez İlçe Yönetim Kurulu toplantılarını beldelere kaydırdıklarını vurgulayan Güngör, siyaseti çözüm üreten, proje üreten bir Kurum haline getirmeye çalıştıklarını, bu bağlamda geçtiğimiz yıl 45 Yönetim Kurulu toplantısında 100’ün üzerinde karar aldıklarını, aldıkları kararlarla teşkilatlanma ve teşkilatı yeniden canlandırma adına 10’dan fazla toplantıyı İl dışına çıkarak yaptıklarını belirtti; “Halkımızın içinden geldik, onlarla birlikte olduğumuzu her ortamda hissettirdik” dedi.

ÜYE ORANINDA % 64 ARTIŞ

Mahalle Temsilcilerinin isimlerini “Mahalle Başkanı” olarak değiştirdiklerini, Mahalle Başkanlarını Yönetim Kurulundan ayrı tutmadıklarını ifade eden Latif Güngör, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı olarak birçok defa “İstişare Toplantıları” organize ettiklerini Ocak 2012’de 13 Bin 452 olan üye sayılarını 22 Bin 050’ye ulaştırdıklarını, üye sayılarını sadece Merkez İlçede değil, bütün Köy, Mahalle ve beldelerde artırarak üye oranında % 64 artış sağladıklarının altını çizdi.

TEŞKİLATIN NABZINI TUTTUK

İlk icraat olarak seslerini duyurabilecekleri bir internet sitesi kurduklarına işaret eden Güngör; “Kendi ekibimize değer verdik. Değerli olduklarını hissettirdik. Yönetimdeki arkadaşlara farklı komisyonlarda görevler vererek görev ve sorumluluk bilincini artırdık. Çağrı Merkezi, Basın, Yol Haritası ve Teşkilatlanma Komisyonları gibi birçok alt komisyonlar kurarak verimli toplantılar düzenledik. Sıkça anketler tertiplemek suretiyle teşkilatın nabzını tuttuk. Teşkilat İç Hizmet Eğitimine başladık. Mahalle toplantıları tertipledik. Mahalle Yönetim Kurullarını oluşturduk. Mahalle Başkanlarını daha aktif hale getirdik. Mahallelerdeki sorunları yerinde görmek amacıyla toplantılar düzenledik” şeklinde konuştu.

İNSAN KAZANMA ODAKLI SİYASET

Mahalle Yönetimlerini teşkilatlarıyla buluşturduklarını, sandıkların röntgenini çektiklerini vurgulayan Güngör, Sandık Kurulu Başkanlarına gerekli eğitimleri vermeye başladıklarını, uygulamayı beldelerde de gerçekleştireceklerini, Mahalle ve belde Danışma Meclislerini organize edeceklerini belirerek; “Bütün bu icraat ve teşkilat çalışmalarımızın temelinde “İnsan Kazanma Odaklı Siyaset” anlayışı olduğunu belirtmek istiyorum. Sosyal, muhafazakar ve demokrat bir parti geleneğine sahip böylesine büyük bir ailenin, AK Parti ailesinin bir neferi olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR

AK Parti Niğde Merkez İlçe Başkanı Latif Güngör, konuşmasının sonunda; bütün etkinliklerde maddi manevi desteğini esirgemeyen, her zaman yanlarında olduğunu hissettikleri Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, sosyal ve siyasal faaliyetlerde seçildikleri günden bugüne kadar desteklerini esirgemeyen AK Parti İl Başkanı Ahmet Özmen ve Yönetimine, Mahalle toplantılarında evlerini, gönüllerini açan Mahalle Başkanlarına, Köy Başkanlarına, Belde Başkanlarına, Belde Belediye Başkanlarına, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit’e, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarına ve Teşkilata, AK Parti Niğde Merkez İlçe Yönetim Kurulu arkadaşlarına şükran ve teşekkürlerini sundu.

GÜNGÖR VE EKİBİNE DESTEK

AK Parti Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen, konuşmasında; “Merkez İlçe Başkanlığımızın yaptığı ilk Danışma Toplantısı bu. Biz şunu söyleyebiliriz; her zaman, her daim AK Parti Niğde Merkez İlçe Başkanımız ve yönetiminin yanındayız. Hep beraber iyi bir çalışma temposu içerisindeyiz” dedi.

SEÇİM SANDIKTA BİTİYOR

“Biliyorsunuz, seçim Sayın Başbakanımızın dediği gibi sandıkta bitiyor” diyen AK Parti İl Başkanı Özmen; “Bizler de Sandık Kurulu çalışmalarına bütün teşkilatlar olarak başladık. Merkez İlçede bu faaliyetimiz devam ediyor. Bundan sonra diğer İlçelerde, kasaba ve köylerde de devam edecek. Buradan yapılmak ve ulaşılmak istenen netice şudur: AK Parti her zaman halkın yanındadır. Biz AK Partili üyelerimizle her zaman buluşmak istiyoruz. Bu buluşmalardan birçok öneriler çıkıyor. Seçimlere kalmadan biz her zaman seçime hazırız” şeklinde konuştu.

BÜYÜK ADIMLAR ATTIK

Özmen’den sonra alkışlar eşliğinde kürsüye çıkan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde’ye yaptıkları çalışmaları değerlendirdi; “Bundan 4 yıl önce bize verilen Belediye Başkanlığı görevinde Niğde’ye ve Niğdelilere hizmet etme konusunda tüm gayretimizle çalışmaktayız. Mutlaka her şeyin dört dörtlük olduğunu iddia edemeyiz. Tabi ki, Niğde’nin sorunlarını tamamen çözdüğümüzü de iddia edemeyiz. Ama şunu söyleyebilirim ki; Niğde Belediyesi olarak Niğde’yi hak ettiği yere getirme noktasında büyük adımlar atıldığını iddia edebiliriz” dedi.

ALTYAPI SORUNUNA ÇÖZÜM

Başkan Akdoğan; “Geçmişe bakıldığında günübirlik yapılmış, ileriye dönük yatırımları olmayan bir İl haline gelmiş Niğde’nin bugün bakıldığında ise altyapı sorunu çözülmüş, parası olan bir Niğde ile karşılaşmaktayız. Biz görevi devraldığımızda vatandaşların taleplerine baktığımızda Yüzde 50 kadarı içme suyu talebiydi. Yüzde 50’si ise kanalizasyon talebiydi. Hal böyle olunca elbette biz bu talepler doğrultusunda hareket ettik. Ve bu sorunları çözmek öncelikli işimiz oldu” diye konuştu.

ÇALIŞMALARIMIZLA TARİH YAZDIK

Göreve başladıkları günden bugüne kadar ana arterler üzerinde yaklaşık 50 Kilometrelik bölümde asbestli içme suyu borularını değiştirdiklerini, Mahallelerimizin birçoğunda akmayan suları 24 saat 365 gün akar hale getirdiklerini belirten Belediye Başkanı Akdoğan; “Kentimizin yarıdan çoğunu yeniledik. 2013 Yılında da kaldırım ve asfalt yenileme çalışmalarına devam edeceğiz. Belediye olarak bu çalışmalarımızla tarih yazdık” dedi.

AKDOĞAN VE AK PARTİNİN ZAFERİ

İkisinin maliyeti yaklaşık 4 Milyon TL olan Sazlıca ve Gümüşler yolunu sıcak asfalt yaptıklarını anlatan Başkan Akdoğan; “Kapalı Pazar yerleri, Mahallelere Sosyal Tesisler, Hayvan Pazarı, Katı Atık Tesisi ve İtfaiye Binası da bizim zamanımızda yapıldı. İlimizin kanayan bir yarası olan Melek Girmez sokağındaki eğlence yerlerini kimse yapamaz denirken biz bunu başardık ve şehir dışına taşıdık. Bunlar benim veya belediyenin zaferi değil bu sizin ve AKP’nin zaferidir” dedi.

SÖZ VERDİĞİMİZ İÇİN YAPTIK

Konuşmalarında geçtiğimiz Cuma günü Niğde Belediye Meclis gündemine gelerek ret oyu alan 1/5000’lik Nazım İmar planı hakkında da konuşan Akdoğan; “İlimizde büyük ölçüde çarpık yapılaşmanın olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Bu bağlamda biz bir Nazım İmar Planı yaptık. Bunu neden yaptık? Ülke genelinde 80 İlde varken Niğde’de olmadığı için yaptık. Niğdelilere söz verdiğimiz için yaptık. Gelecek nesillerin daha ferah bir ortamda yaşaması için yaptık. 80 İlde olan ama Niğde’de olmayan bir Nazım İmar Planını hazırladık ve Belediye Meclisine getirdik” diye konuştu.

GRUBUMUZU SERBEST BIRAKMAMALIYDIK!

Nazım İmar Planının Belediye Meclisi tarafından kabul edilmediğine işaret eden Belediye Başkanı Akdoğan; “Ret oyu veren arkadaşlara kızmamakla birlikte evet oyu veren arkadaşlara teşekkürü bir borç bilirim. Belki burada Teşkilat olarak bir eksikliğimiz var. MHP ve CHP grup halinde ret verme kararı almış. O zaman Muhalefet ret kararı almışsa AK Parti teşkilatı da ya ret yâda kabul vereceğiz diye karar almalıydı. Serbest bırakmamalıydık. Ama bizim 5000’lik planımız ret oldu” dedi.

KABUL OLSAYDI İLİMİZ KAZANACAKTI

“Kabul olsaydı İlimiz kazanacaktı. Niğdeli kazanacaktı. Ama ret oldu; benim işim de kolaylaştı” diyen Belediye Başkanı Akdoğan; Kimseye meram anlatma derdi de ortadan kalkmış oldu. Bunların çözümü noktasında gecemi gündüzüme katıp çalışacaktım. Bakın geçtiğimiz gün Niğde il Milli Eğitim Müdürü ile konuştuk. Bizden 8 Okul yapılmak üzere yer göstermemizi istediler. Arsa ve Okul yapım ödeneğini de Milli Eğitim Bakanlığı karşılayacaktı. Fakat ne oldu? Nazım imar planı suya düşünce bu yapılması planlanan 8 Okul da suya düşmüş oldu” diye konuştu.

8 OKULA DA RET DEDİLER

Konuya açıklık getiren Başkan Akdoğan; “Çünkü mevcut Binlik Plan üzerinde 8 Okul için ayıracağımız bir arsa mevcut değil. Kısacası Nazım İmar Planına “ret” diyenler, yapılacak olan 8 Okula da “ret” demiş oldu. Diğer bir örnek ise İlhanlı Mahallesine Sağlık Ocağı yapımı için arsa istediler. Milletvekillerimiz; “Biz yatırım için bunun ödeneğini ayırttık. Arsa gösterin ki, Sağlık Ocağını yaptıralım” dedi. Peki, soruyorum; biz bu arsayı nasıl göstereceğiz? Mevcut Binlik planda böyle bir arsa yok. Nasıl vereceğiz? İşin özeti biz o gün Mecliste, Nazım İmar Planını birkaç kişiye kurban ettik” dedi.

BİRLİK VE BÜTÜNLİK SERGİLEDİK

AK Parti Merkez İlçe Danışma Meclisi toplantısında konuşan Niğde İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, “İl Genel Meclisinde 2012 yılında yaklaşık 114 kararın 108 tanesi oy birliğiyle çıkmıştır. Yani iktidarıyla muhalefetiyle birlik ve bütünlük sergiledik. İl Genel Meclisimizin 2012 bütçesi 22 Milyon TL idi. KOP Eylem Planından da 8 Milyon TL geldi. Sayın Belediye Başkanımızın ifade ettiği gibi % 60’ mız tarım alanıyla ilgili olduğu için de elbette Kapalı Sistem gölet ve Sulama Sistemleri bizim için çok önemli. 2012 Yılı içerisinde 7 tane gölet, 10’a yakında Kapalı Sistem Sulama projesi gerçekleştirmek suretiyle bir çok kişiye tarım alanında imkan sağladık. 2013 Yılı bütçemiz ise 25 Milyon TL ve KOP için de sayın vekillerimize desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.












Editör: TE Bilişim