AK Parti Niğde Merkez İlçe 2. Danışma Meclisi toplantısı önceki gün Kültür Merkezi salonunda yapıldı.

AK Parti Niğde Merkez İlçe 2. Danışma Meclisi toplantısında Merkez İlçe Başkanı Latif Güngör, Ak Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AK Parti Niğde Gençlik Kolları İl Başkanı Hüseyin Emre Kesek, Niğde İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit partililere hitaben birer konuşma yaptılar.

Toplantıya AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi’nin yanı sıra Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Erdal koçyiğit, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Adnan Yıldız, AK Parti Niğde Merkez İlçe Başkanı Latif Güngör, AK Parti Niğde Gençlik Kolları İl Başkanı Hüseyin Emre Kesek, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Reyhan Sayın, Belde Belediye Başkanları, Merkez İlçe Belde Başkanları ve Partili üyeler katıldılar.

AK Parti Niğde Merkez İlçe Başkanı Latif Güngör, konuşmasına; “18 Mart münasebetiyle Çanakkale’de şehit olan atalarımızın ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun” diyerek başladı.

 

Çanakkale Ruhunu İdrak Etmeliyiz

Çanakkale ruhuna değinen Güngör, “Yıl 1945, İkinci Dünya Savaşı bitmiş. Hezimete uğramış iki ülke Japonya ve Almanya. Savaşı kaybetmiş, borç batağında tamamen bitmiş iki ülke. Türkiye’nin durumu o yıllar bu 2 ülkeden daha iyi. Bakın kişi başına düşen milli gelir, o yıllarda Almanya ve Japonya’da 80-100 $ civarında. Bizde ise 200 $” dedi.

“Peki, ne oldu da 50-60 yıl sonra bu 2 ülke dünya devleri arasına girdi de biz yerimizde saydık?” sorusuna vurgu yapan AK Parti Niğde Merkez İlçe Başkanı Güngör, sorunun cevabını ise; “Çanakkale ruhunu gerçekten idrak edemediğimizden” şeklinde verdi.

“Bakın, Japonlar o atom bombasının atıldığı yerlere Hiroşima ve Nagazaki’ye çocuklarını, gençlerini götürüp o ruhu onlara vermişler” diyen Güngör; “Çocuklar çalışın, güçlü olun, başarılı olun, eğer çalışamazsanız, gelir başka bir ülke sizin geleceğinizi böyle bombalar diyerek o çocukları aşkla, heyecanla ve bu ruhla yetiştirmişler. Ve işte, son durumları ortada” dedi.

AK Parti Niğde Merkez İlçe Başkanı Latif Güngör; “Biz ne yapmışız? Çanakkale’ye gezmeye gitmişiz. Allah nasip etti; üç kez Çanakkale’ye gitme fırsatım oldu. İlkini 1999’da, AK Parti’den önce gitmiştim. Virane, bakımsız, savaş kalıntıları ortalıklarda, ruhsuz bir ortam vardı. Kendim gitmeden önce Çanakkale’ye hazırlamış olmama rağmen hüsrana uğrayıp geri döndüm” diye konuştu.

Daha sonra AK Parti döneminde gittiğinde ortamın değişmeye başladığını, bir ruh geldiğini, Çanakkale ruhunu yaşatan rehberlerin çok şey kattığını söyleyen Merkez İlçe Başkanı Latif Güngör; “İşte AK Parti bu… Artık Çanakkale ruhunu anlayan gençler yetişecek. Buradan herkese sesleniyorum. AK Parti bizim zannettiğimizden daha büyük işler yapıyor. Bizi bizden çok düşünen bir Başbakanımız olduğu için Allah’a hamd ediyorum” dedi.

Niğde Merkez İlçe Başkanı Güngör; “İlk defa bir Başbakan çıktı ve biz gelecek seçimleri değil, gelecek nesilleri düşünüyoruz dedi. Ve gerçekten de uyguladı. Biz de ona mutlaka destek olmak zorundayız. Herkes üzerine düşen görevi layıkıyla yapmalı. Bazen bizim idrak edemediğimiz olaylar olduğunda içiniz rahat olsun, her zanan en doğruyu yapmaya çalışan bir hükümetimiz var. Bundan emin olun” şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın terörü bitireceğinin altını çizen AK Parti Niğde Merkez İlçe Başkanı Güngör; “Allah’ın izniyle terör belasını da bitirecek. Terör bitecek, Çanakkale ruhuyla dinamik bir nesil yeşicek. Bizi kimse tutamaz Allah’ın izniyle” dedi. 

Göreve geldikleri ilk günden itibaren yarın seçim varmış gibi çalışmalara başladıklarını belirten Güngör, 60’tan fazla toplantı yaptıklarını, ortalama 30 kişiyle toplantılara katılım olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

“Bakın biz, icracı bir makamda değiliz. Bu insanlar maaş almıyor. Hatta aidat topluyoruz. Peki, bu kadar insanı böyle koşturan nedir? Başbakan’a inanmış, memlekitinin derdiyle dertlenen bir ekibim var. Onlarla gurur duyuyorum. Ve huzurlarınızda onlara bir alkış istiyorum. Teşekkürler arkadaşlar.”

Kültür Merkezi salonunu dolduran partililere; “AK Parti sevdalıları” diyerek hitap eden Niğde Merkez İlçe Başkanı Latif Güngör, Merkez İlçe Teşkilatı olarak hep birlikte insan kazanma odaklı siyaset anlayışını benimsediklerine işaret ederek; “Bütün çalışmaları 2 ana başlık halinde topladık. İlki “Teşkilatlanma”, diğeri ise “Gönüllere Girme”dir. Kurumsallaşma adına, Teşkilatlanma çok önemlidir. Fakat gönüllere girmeden asla başarılı olamazsınız” diye konuştu.

AK Parti Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen’in il dışında bulunması nedeniyle konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen İl Başkan Yardımcısı ve Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Adnan Yıldız ise; “İl Başkanımız Ahmet Özmen, Genel Merkezin düzenlediği Kayseri Bölge Toplantısına katılmalarından dolayı burada bulunmamaktadırlar. Sizlere selam ve saygılarını iletiyorum” dedi.

İl ve İlçe Danışma Meclisi toplantılarının Teşkilat için çok büyük önem taşıdığını ifade eden Adnan Yıldız, Danışma Meclisi toplantılarındaki amacın Kurumlar ve birimler arasındaki işbirliğini en üst seviyeye çıkartarak birlik, beraberlik içinde yerel ve genel sorunları tahlil ederek çözüme odaklanmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Yıldız; “Bu anlamda hedef; yaşadığımız İlimizin sorunlarının en alt seviyeye indirilmesini temin etmektir. Gerek Milletvekillerimizle, gerekse Belediyelerimizle, gerek diğer Kurumlarımızla birlikte çabamız bu yöndedir. Bu anlamda yapmakta olduğumuz Danışma Meclisi toplantımızın İlimize ve ülkemize Allah’tan hayırlar getirmesini diler, hepinize en içten saygılarımı sunarım” dedi.






 





Editör: TE Bilişim