‘Kitap Kumbarası’ kampanyası Ak Parti Genel Merkez Sosyal İşler Başkanlığı tarafından 81 İlde başlatıldı.

 

Özellikle son yıllarda kitle iletişim araçlarının çocuk ve gençliği ciddi anlamda etki altına aldığına dikkat çeken Ak Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, Niğde’de kitap okuma alışkanlığının da bundan olumsuz yönde etkilendiğini vurguladı.

 

‘Kitap Kumbarası’ kampanyasına Niğde halkının destek vermesini isteyen Özdemir kampanya hakkında şu açıklamalarda bulundu;

“Özellikle son yıllarda sosyal medyanın çok fazla yaygınlaşması çocuklarımızı ve gençlerimizi gerçek hayattan kopardı. Bununla birlikte televizyon, bilgisayar gibi araçlardan beslenen çocuklarımız ve gençlerimiz, olayları tahlil etme ve yorumlama yeteneğinden yoksun yetişerek beyni tembelliğe alıştırılmış bir şekilde kendi kültüründen ve değerlerinden uzak bir kişilik kazanıp, toplum içerisinde yer alma konusunda hayli zorlanmaya başladılar.  Kitaplar insanın hayal gücünü güçlendiren ve yorumlama yeteneğini kazandıran bir unsurdur.  Kitap okuyan gençlerin, ülkesine ve içinde yaşadığı toplumun kültür ve değerlerine sahip çıkması bakımından çok önemli görüyoruz. Başlattığımız bu kampanyadaki asıl hedefimizde bundan ibarettir. ‘Kitap Kumbarası’ adı altında topladığımız kitapları Genel Merkezimiz Türkiye genelindeki kitap ihtiyacı olan okullara gönderecek. Niğde halkının bu konuda geleceğimize sahip çıkması ve kampanyamıza destek vermesini istiyoruz” dedi.

 

Emrah Özdemir kampanyanın  3 hafta süreceğini, kitap toplama yerinin AK Parti Niğde İl Başkanlığı olduğunu ve son günün 15 Nisan tarihi olduğunu , toplanan kitapların ülke genelinde kitap ihtiyacı olan okulların kütüphanelerine dağıtılacağını söyledi.




Editör: TE Bilişim