Ak Parti Niğde İl Teşkilatı, 5.Olağan İl Kongresi’ni gerçekleştirecek. 5 Şubat Kapalı Spor Salonu’nda saat 07 Şubat 2015 Cumartesi günü  11.00’de başlayacak , Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem’in katılımıyla yapılacak olan kongreye tek liste ile gidiliyor.

Daha önce eski İl Başkanlarından Yaşar Ataç'da adaylığını açıklamış ancak geçtiğimiz haftalar Başbakan Davutoğlu'nun da girişimleri ile Yaşar Ataç adaylıktan çekilmişti. 

Ak Parti, 5.Olağan İl Kongresi’nde tek aday olan mevcut İl Başkanı Emrah Özdemir'le yoluna devam edecek. İl Başkanı Emrah Özdemir; Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kongreye katılabilmesi için yoğun girişimde bulunulduğunu ancak Davutoğlu'nun çok önceden planlanan yoğun programı dolayısıyla Niğde’ye gelemeyeceğini belirtti.

Kongreye Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan'ın da katılması anlamlı bulundu. Niğde'de Gazeteciler Cemiyetinin başlattığı Havaalanı kampanyası konusunda önemli açıklamalar yapması bekleniyor, beklenmekten öte gerekiyor. 



Diğer yandan Ulukışla İlçesi haricinde Hızlı Tren'in Niğde'ye teğet geçecek olmasıda Ak Parti'nin handikaplarından birisi. Bakan Lütfi Elvan'ın Hızlı Tren konusunda da açıklamalarda bulunabileceği  yerel politikacıların en azından Bor İlçesi OSB yakınlarından geçmesi konusunda isteklerinin olacağı bilgisi edinildi. 

Niğdelilerin Havaalanı ve Hızlı Tren istekleri konusunda açıklama ise İl Başkanı ve kongrede tekrar aday olan Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir'den geldi. Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir ise; ''Havaalanı müjdesiyle geliyor diyemeyiz” dedi. Havaalanı konusunu Başbakanı’nın takip ettiğini dile getiren Özdemir; “Büyük ihtimalle havaalanı müjdesini Başbakan verecektir. Ama şunu söyleyebilirim; bu konuda büyük gelişmeler var. Mutlaka Sayın Bakanımız da bu konuda bir ışık verecektir bize” dedi.

Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu'nun Bor İlçesi ile ilgili bir müjde vereceği bilgisini edinilirken, Bakan Elvan'ın Niğde Belediyesi’nin yaptırdığı Otopark ve Kent Meydanı’nın açılışını da gerçekleştirileceği öğrenildi. 





Editör: TE Bilişim