Niğde İl Kültür Merkezinde yapılan Kadın Kolları 5.Olağan Kongresine, TBMM Ak Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Genel Merkez Kadın Kolları Seçim İşleri Başkanı Zeynep Gül Yılmaz, Kadın Kolları Teşkilat Başkan Yardımcısı Çiğdem Koncagül, İl Başkanı Mahmut Peşin, Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, Erdoğan Özegen, Belediye Başkanı Rifat Özkan, ve çok sayıda partili katıldı.

İl Kadın Kolları Başkanlığı yapan Gülsüm Temur, yeniden seçildi.

Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği sözler üzerimize büyük bir sorumluluk yükledi: Adalet ve Kalkınma Partisi’ni; aşkımı, sevdamı, tutkumu, kavgamı, önce Allah’a sonra sizlere emanet ediyorum’’ diyerek çok çalışmamız gerektiğinin işaretini verdi. Bizler bu bilinç ve sorumlulukla Türkiye genelinde 5 milyonu aşan dünyanın en büyük kadın siyasi hareketinin gönül erleri olarak, gittiğimiz her yerde kadınlarımızın gönül rızasını alarak, gönülden gönle köprüler kurarak yolumuza devam edeceğiz.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan kongrede bir konuşma yapan AK Parti Niğde Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Temur; ‘’ Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği sözler üzerimize büyük bir sorumluluk yükledi: Adalet ve Kalkınma Partisi’ni; aşkımı, sevdamı, tutkumu, kavgamı, önce Allah’a sonra sizlere emanet ediyorum’’ diyerek çok çalışmamız gerektiğinin işaretini verdi. Bizler bu bilinç ve sorumlulukla Türkiye genelinde 5 milyonu aşan dünyanın en büyük kadın siyasi hareketinin gönül erleri olarak, gittiğimiz her yerde kadınlarımızın gönül rızasını alarak, gönülden gönle köprüler kurarak yolumuza devam edeceğiz.’’ Dedi

Kongrede İl Başkanı Mahmut Peşin; ‘’ Kadın, kendisinin farkına Ak Parti döneminde vardı dersek kesinlikle abartı olmaz. Bizim dönemimizde önü açılan bayan kardeşlerimizin neler yapabileceğini hem biz gördük hem de kendileri kendilerinin farkına vardı. Kadınlarımız , AK Parti’yle birlikte artık ‘karar organlarının içinde ben de varım’ diyecek noktaya taşındılar’’ diyerek Kadın Kollarının teşkilat çalışmalarından övgüyle bahsetti.

Milletvekilleri, Belediye Başkanı, Genel Merkez Teşkilat Başkanı ve Grup Başkanvekili İlknur İnceöz’de birer konuşma yaptılar.

İlknur İnceöz, konuşmasında Genel Politikalardan bahsetti ve; ‘’  "O görüşmeler ve geçmiş tutanaklara baktığımızda, anamuhalefet partisinin söylemlerinin artık HDP'nin söylemleriyle ayırt edilemez hale geldiğini görüyoruz. Bugün parti içerisinde yer alanların başta genel başkanları da dahil olmaz üzere bütün sözcüleri, ne yazık ki hem terörle mücadelemize hem de bugün Afrin operasyonunda mücadele eden askerlerimizin insicamına zarar verecek nitelikte açıklamaları var. Ve anlaşılıyor ki bu açıklamalar Avrupa'dan gelen açıklamalar, birbiriyle örtüşüyor. HDP'nin açıklamalarıyla anamuhalefet partisinin açıklamaları birbiriyle örtüşüyor. Böyle bir süreçte ülkemizin geleceği, milletimizin kaderi, AK Parti'nin kaderinden ayrı değil.

Onun için her birimizin bulunduğunuz görevlerde omuzlarımızdaki sorumluluğu Allah'ın izniyle yerine getirme noktasında koyduğumuz hedefleri 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini başarıya ulaştırmak azim ve kararlılığında olacağız." diye konuştu.
 
 
Editör: TE Bilişim