Ak Parti Niğde İl Kadın Kolları Hemşirelik Haftası vesilesiyle ilimizde bulunan sağlık kurumlarını ziyaret etti. Tüm hemşireler adına bu kurumlarda çalışan Başhemşirelerimizin ‘Hemşireler Haftasını’ kutladılar.

Son yıllarda sağlık alanında gerçekleştirilen gelişmeler üzerine, düşünce ve gözlemlerini belirten Niğde Devlet Hastanesi Başhemşiresi Cennet Kansu ve Niğde Dr. Doğan Baran Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhemşiresi Halide Doğaner ilimizde ki hemşireler adına açıklamalarda bulundular.

Başhemşire Cennet Kansu:

‘’Sağlık alanında ki gelişmeleri pozitif olarak değerlendiriyorum. Bakanlığımızın getirmiş olduğu Kalite Yönetim Denetleme Sistemi ile hastanelerimiz vatandaşlarımıza daha üst seviyelerde hizmet verir hale gelmiştir. Bunun yanı sıra önümüzde ki günlerde, 300 yataklı yeni devlet hastanemizin de hizmete girmesiyle gelişim devam edecek ve hizmet kalitesi hedeflenen düzeye ulaşmış olacaktır. Bu gelişmelerle beraber biz hemşirelerin de birçok sorunları giderilmiş olup; doğum izni, nöbet, tayin mağduriyetimiz kalmamıştır. “dedi.

Başhemşire Halide Doğaner;

‘’Mesleğimin 27. Yılını doldurdum. Hemşirelik manevi değeri yüksek bir görev. Meslek hayatıma Altunhisar Uluören köyünde başladım. 27 yıl önceki şartlar ile şimdiki şartları karşılaştırdığımda Niğde’nin sağlık alanında çok büyük yol kat ettiğini görüyorum. Artık kısa sürede tanı ve teşhisler tamamlanıyor. Hemşireler haftasını kutlarken Bakanlığımızdan gelen Genelge ile sağlık çalışanları olarak mutlu olduk. Son zamanlarda hasta ve sağlık personelleri arasında ki şiddet sorunlarını tamamen ortadan kaldıracak çözümlerin olduğu Genelge bizleri sevindirdi. Çalışanı koruyan ve hasta haklarına da sahip çıkan Bakanlığımıza teşekkürlerimizi iletiyorum.” dedi.

Ziyaret sırasında Ak Parti Niğde İl Kadın Kolları tüm hemşirelerimizin Hemşireler Haftasını candan kutladıklarını ifade ederek, mesleklerinde üstün başarılar, özel hayatlarında mutluluklar temennisinde bulundu.


Editör: TE Bilişim