Ak Parti Niğde İl Danışma Meclisi Toplantısı İl Kültür Merkezinde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Yapılan toplantı bir süre basına açık şekilde devam ederken daha sonra basına kapılı şekilde devam etti.

Haber: Selim GÖKEL


Ak parti Niğde İl Danışma Meclisi Toplantısı yoğun bir katılımla il kültür merkezinde gerçekleştirildi. Toplantıya Aksaray Milletvekili Niğde İl Koordinatörü İlknur İncesu, Niğde Ak Parti Niğde Milletvekilleri Alparslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özmen’in yanı sıra İlçe Belediye Başkanları, Kadın Kolları Teşkilatı ve Gençlik Kolları Teşkilatı ve Ak Parti Yönetimi üyeleri, Ak Parti  Belde Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.


Toplantının basına açık olan bölümünde divan kurulunun secimi ve Ak Parti Niğde Milletvekili Alparslan Kavaklıoğlu ve Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özmen’in Konuşmaları yer aldı. İlk olarak konuşma yapmak üzere kürsüye çıkan Niğde Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özmen çalışmalarından bahsetti. Özmen; “ Öncelikle İl Danışma Meclisi Toplantısı’nın yapılış gayesinden bahsetmek istiyorum. Partimizin il düzeyindeki çalışmalarını gözden geçirmek kademler arasındaki çalışma ve işbirliği sağlamak, örnek çalışmaları duyurmak ve sorunların tahlil etmek, yerel ve genel hizmetleri gözden geçirmek, tüm partililerimizin fikir ve düşünceleri alarak yönetime katılımlarını sağlamak amacıyla parti tüzüğümüzü gereğince yapılmaktadır. Ak Parti Türkiye’nin tüm dinamiklerini bünyesinde barındıran, çoğulcu demokrat sivil yepyeni bir siyasi aklı temsil eden yegâne partidir. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadarki 9 aylık olan süreçte yapmış olduğumuz çalışmalardan bahsedecek olursak partimizde teşkilat ve kurumsallaşmayı oluşturduk. Ustalık döneminde olan genel merkezimizin uygulamaya koyduğu teşkilatların şematik yapılması çerçevesinde bize vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda il, ilçe, belde, mahalle, köy teşkilatları yeniden gözden geçirerek sisteme uygun hale getirdik. İl yönetimini her birim sırasıyla genel merkez tarafından birimiyle ilgili eğitim alarak sahada daha başarılı faaliyetler yapar hale gelmişlerdir. Kadın ve Gençlik kolları teşkilatlarımız bu süreçte yeni görevlendirilen kadın ve gençlik kolları başkanlarımız teşkilatlanmalarını tamamlayarak bu kademelerin taze kan, dava aşkı ve heyecanları ile çalışmalarımıza ivme katmışlardır. Bunların dışından üye faaliyetlerimiz, kurum ziyaretlerimiz ve Ankara ziyaretlerimiz başarılı bir şekilde tamamlanmıştır. Patates hakkında, patates üreticilerinin sorunlarının çözümü için il yönetim kurulu üyelerimiz çiftçilerimiz, belde başkanlarımız ve konuyla ilgili sivil toplum örgütleri temsilcilerinin de yer aldığı tarım komisyonumuz çalışmalar yapmıştır” dedi.



Bizi Tökezletmek İstiyorlar, Çok İyi Çalışmamız Lazım!



Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özmen’in konuşmasından sonra konuşma yapmak için kürsüye çıkan Ak Parti Niğde Milletvekili Alparslan Kavaklıoğlu; “  Bizim her an seçim olacak, her an sandık başına gidecekmiş gibi hazırlıklı olmamız gerekiyor. AK Parti'nin yaptığı hizmet ve reformları, ekonomiye, adalete ve hukuka katkılarını doğru bir şekilde halka anlatmalıyız. AK Parti olarak hizmet siyasetinin temsilcisiyiz. Muhalefet partileri sorunlara çözüm üretmek yerine hamasete, tahrike sarılıyor. Yapılan hizmetleri küçümsemeye, yok saymaya çalışıyor.
İktidar olmanın, icraat makamı olmanın sorumluluğu büyük. Biz vaat değil laf değil icraat makamıyız bu yüzden sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Amme hizmeti görmenin sorumluluğu ve vebali büyük. Milletin parasını çarçur etmeye değil, milleti oyalamaya değil Niğdelinin beklediği hizmetleri gerçekleştirmeye, yeni projeleri art arda hayata geçirmeye geldik.


Kavaklıoğlu konuşmasının devamında Milletvekili olduğu dönemle ilgili çeşitli konularda yapılan yatırım ve çalışmalarını anlattı.


SAĞLIK ALANINDA YAPILANLAR

Kavaklı oğlu danışma meclisi toplantısında " Bizim dönemimizde 8 noktaya yeni 112 Acil İstasyonu açtık. Çiftehan, Hüyük, Kemerhisar, Elmalı, Alay her şeyiyle çalışıyor, Bor, Dikilitaş, Azatlı çok yakında hizmete başlıyor. Buraları geçen yıl 4, bu yıl da 4 yeni ambulansla destekledik. Özel idaremiz kanalıyla da 2 yeni ambulans almıştık. Gelecek ay içerisinde 1’i kar paletli 4 yeni ambulans geliyor.

Aşlama’ya sağlık evi yapıldı. Ağçaşar, Obruk ve belirlenecek yeni bir yere sağlık evi yapılacak.
Selçuk mahallesine yeni bir sağlık ocağı yapıldı. Muhtar İsmail buraya mini hastane diyor. Ayrıca İlhanlı Mahallesi için de arsa işlemleriyle ilgileniyoruz, İlhanlı’ya da yeni bir sağlık ocağı kazandırmak istiyoruz.
Yeni hastanemiz için Mart ayı sonunda teslimi öngörülüyordu büyük oranda fiziki inşa bitti Haziran ayı gibi tam olarak hastaneye geçilebileceğini düşünüyoruz.


EĞİTİM ALANINDA YAPILANLAR

BOR GAZİ İLKÖĞRETİM OKULUNA HAYIRSEVER BORLU SERVET ÇETİN TARAFINDAN YENİ OKUL YAPTIRILIYOR. 

Alpaslan Kavaklıoğlu toplantıda Eğitim konusunda bilgi verirken Bor İlçemize bir vatandaş desteği ile okul yaptırılacağını söyledi ve fazla ayrıntı vermedi yaptığımız araştırmada Bor Gazi İlköğretim okulunun yanına diğer bina birleştirilerek yeni bir bina yapımı gündem de.  Binayı hayırsever hemşerimiz Servet Çetin yaptıracağı öğrenildi. 


Kavaklıoğlu eğitim yatırımlarını anlatttığı konuşmasına " Öncelikle buradan bir büyük müjde vermek istiyorum 2013 yılında ilimiz genelinde 20 yeni okul yapılacak.
Niğde Merkeze 24 derslikli 3 adet ilk ve orta okul; yine Merkeze kız meslek lisesi. Bor’a imam hatip lisesi, Çiftlik ilçemize 2 adet ilk ve ortaokul; Edikli’ye 1 adet ortaokul; Altunhisar 1 adet ortaokul; Çamardı’ya 2 ortaokul; Ağcaşar köyümüze 2 adet yeni okul yapıyoruz. Yine Merkeze İl Müdürlüğümüz imkânlarıyla bir adet yeni lise yapıyoruz. Engellileri unutmadık Niğde Merkeze 1 adet İş Okulu yapımı bitiyor. Ayrıca artan ödeneklerle de 2 okul planlaması yapılıyor.

Bunun yanı sıra Güzel sanatlar lisesine spor salonu yapılacak. Ulukışla’ya halk eğitim yapılacak. Ayrıca Bor’a vatandaş desteğiyle de bir okul yapılacak.

Biten projeler ise; Niğde ve Bor Sağlık Meslek liseleri ve pansiyonları; Bor fenlisesi, Niğde Merkez Kanuni Sultan Süleyman Ortaokulu, Karatlı İlköğretim Okulu, Kayırlı İlköğretim Okulu, Kemal Aydoğan Ortaokulu ile Çiftlik Anadolu Lisesi tamamen bitirildi. Ayrıca Altunhisar Uluören’e yeni bir okul yapıldı Niğde Atatürk Ortaokulu baştan sona yenilendi.

Şunu söyleyeyim, artık sobalı hiçbir okulumuz kalmayacak 2013 yılında tüm okullarımız kaloriferli olacak. Bu yıl 100’e yakın okulun da onarımı yapılacak
2012 yılında da 5 Milyon TL ek ödenek desteğimiz olmuştu."diye devam etti. 



KAVAKLIOĞLU ; ÖZEL İDAREMİZ BİZE HİZMETTE REHBER OLUYOR.


Milletvekili Kavaklıoğlu Niğde ile ilgili yatırımları anlatırken İl Özel İdaresinin çalışmalarından da bahsetti. " Özel İdaremizin 2012 yılı bütçesi 22 Milyon TL’idi. Ayrıca İdaremize 2012 yılında KOP kapsamında 8 milyon TL, KÖYDES kapsamında 3 milyon 56 bin TL, tarımsal sulama kooperatifleri için 13 milyon 885 bin lira ödenek aktarılmıştır.

Tarımsal sulama altyapısında Niğde'nin suya ihtiyacının karşılanması için 2011 ve 2012 yıllarında toplam 20 milyon lira harcandı. Sadece 2012 yılında 34 adet proje uygulandı. Bu çalışmalar neticesinde 1.011 Hektar alan sulamaya açılmış ve 3.268 çiftçi ailesinin istifadesine sunulmuştur.

1000 Günde 1000 Gölet Projesi kapsamında da 10 büyük gölet projesi hayata geçecek. Bunların mali karşılığı da 65 Milyon TL’ye yakın.

Şimdi, 2 güzel haberim var. Birincisi, Özel idare daha kaliteli asfalt için proje hazırladı ve köylere artık sıcak asfalt dökülmesini sağlayacak altyapı oluşturuldu. İkinci haber, köylere çöp toplanması için projemizi hazırladık 10 araç 1500 konteynır talep ettik Çevre ve Şehircilik Bakanlığından, takipçiyiz inşallah oradan aldığımız destekle köylerden çöp toplamaya başlayacağız.

Bir de ciddi projemiz var. Elektrik sorunu malum, köylerimizde sondaj kuyularımızdan içme suyu bedellerini motopomp kullanıyor bunların elektriklerini güneş enerjisinden sağlamak için proje hazırladık ve Ahiler Kalkınma Ajansına sunacağız. Bundan 40 köyümüz faydalanacak. Ayrıca geçtiğimiz günlerde de köylerin alt yapı ve üst yapı ihtiyaçları için kullanılmak üzere Özel İdaremize 3 Milyon TL’de ek ödenek aktarıldı.  Ben buradan İl Genel Meclis üyelerimize çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum"dedi. 

Kavaklıoğlu konuşmasının devamında,  İlimizde 4 parça halinde uygulanan Toplulaştırma Projelerinden bahsetti. 


"Misli Ovasında 46 milyon 500 bin TL’lik 3 proje uygulanıyor. 80 bin hektar alanda toplulaştırma projesi uygulanıyor. Yine Bor’da Kızılca, Çukurkuyu tarafında 37 bin hektar alanda toplulaştırma projesi uygulanıyor. Bunun da bedeli 17 milyon TL. bu projelerle öncelikle düzgün ziraata elverişli tarlalar üretmek hedefleniyor. Her tarlarının yolu olacak. Tarla düzenlemesi, bir vatandaşın tarlası 5 taneyse 1 ya da 2 ye düşürülmeye çalışılacak. Mazot karı olacak. Çiftçi 1 tarlaya gidecek sadece.  Tarlalarda yol yapılacak, 2,000 km ye yakın tarla yolu var. Kanalizasyonu olmayan köy ve beldelerin kanalizasyonları yapılacak. Eski sulama projesi olan yerlerde sulamalar yenilenecek projesiyle beraber sulama projesinin alt yapısı hazır olacak. Tarla drenajının alt yapısı sağlanacak, yüzey sularının tahliyelere taşınması sağlanacak. köy olan yerlerde kanalizasyonları yapılacak. 2 yıl içerisinde bitirilecek. 4 projede 27 sulama tesisi yapılacak.



Belediyelerimizin başta içme suyu ve kanalizasyon olmak üzere altyapıları için de çok ciddi desteklerimiz oldu. Şunu diyebiliriz ki, İller Bankası 2012’de Niğde’ye çalıştı. Buradaki belediye başkanlarımız bilir İller Bankası Genel Müdürü Ahmet Candan yakın dostumdu ve olmayacak işleri zorladık ve talep eden tüm belediyelerimizin alt yapı projelerini kabul ettirdik.

Sadece 2012 yılı içerisinde belediyelerin altyapısına 70 Milyon TL’nin üzerinde destek sağlandı. Ayrıca belediyelere yaklaşık 9 Milyon TL’lik makine ve ekipman ödeneği aktarıldı. Yeni projeler de yolda.
Yine 10 belediyeye çöp aracı kazandırdık. 22 belediye Çevre ve şehircilik bakanlığından ciddi miktarlarda hibe aldı. 7,5 Milyon TL’ye mal edilen Niğde Belediyesi Katı Atık Bertaraf Tesislerinin açılışını gerçekleştirdik. "dedi. 


Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu  yakın zamanda gerçekleşen yatırımları sıralarken KOSGEB İl Müdürlüğünün kuruluşu gerçekleştini yerinin bakıldığını ve yeni memur atamasının beklendiğini söyledi. 


Kavaklıoğlu " Niğde Üniversitesine Şahenklerin desteğiyle 2 yeni fakülte kuruluyor, inşaatlar hızla ilerliyor. Üniversitemiz bünyesinde bir Teknopark kuruldu. 

Uzun zamandan beri titizlikle takip ettiğimiz Gümrük İl Müdürlüğü kuruldu. Niğde’nin ticari ve sanayi hayatına önemli hareketlilik getirecek.

ASKERİ FABRİKA KAPANMAYACAK... CİDDİ BİR PROJEMİZ VAR DEDİ AMA...

ŞEKER FABRİKASI İÇİN BİLGİ VERMEDİ. 


Alpaslan Kavaklıoğlu Bor Askeri Fabrikasının kapanmayacağını oranın Bor Havaalanının bir bölümünü de kapsayacak şekilde yeni bir yatırım düşündüklerini, şuankinden daha fazla işçi çalışacağını  ancak bu konuda fazla ayrıntıya girmedi. Şeker Fabrikası konusunda da bir bilgi vermeyen Kavaklıoğlu konuşmasına şöyle devam etti.

" Bor Askeri Fabrikası kapanıyor yaygarası koparıldı aksine şimdikinden daha ciddi üretime kapasitesi olan bir yapıya kavuşacak. Orası için ciddi projelerimiz var. Ayrıca yanlış bilgilendirildi, acemi birliği kurulmayacak.  

Akkaya Barajı kanayan yaramızdı şimdi temizleme sürecine başlandı. İnşallah güzel bir projeye ev sahipliği yapacak.

Niğde ve Bor Organize Sanayi Bölgelerimize ciddi yatırımlar geliyor. Sanayi yatırımlarında önemli hareketlilik var. Teşvikte 5. Bölgede yer almamızın meyvelerini toplamaya başlıyoruz. Sadece bu gün iki iş adamı Bor Organize Sanayine yatırım için beni aradılar görüşeceğiz inşallah gerçekleşir dedi. 

KETENÇİMENİ KONUSU SALONDAN ALKIŞ ALDI. 


Ve Ketençimen yolunu söylemeden geçmek olmaz, parça parça da olsa yapılacak 3-4 ay içerisinde inşa süreci başlayacak.

Son olarak da çiftçilerimizin tedirgin günler geçirmesine neden olan yeraltı sularının kullanma belgesi (ruhsatlandırılması) ve su kuyularına otomatik sayaç yani ön yüklemeli uzaktan kontrollü su sayacı takılması zorunluluğunun ertelenmesi için kanun çalışmalarının başladığını belirteyim."diyerek katılımcılara teşekkürlerini iletti. 

Alpaslan Kavaklıoğlu Niğde'deki konuşmasın da Bor İlçesinde yapılan İlçe Danışma Meclisi Toplantısında bahsettiği ve gündemde olduğunu belirttiği Bor İlçesine Hayvancılık Organize Sanayi konusunda da hiç bahsetmedi. 


Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu'nun konuşmasından sonra Danışma Meclisi Toplantısı basına kapalı olarak devam etti. 


AKDOĞAN VE EKİBİ SALONU TERK ETTİ. 

Basına Kapalı bölüm sırasında Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan salondan ayrıldı. Salonda bulunan Faruk Akdoğan tarafları ve bir grup belediye işçisi de salondan ayrıldı. Edindiğimiz bilgi Akdoğan'ın il yönetimini protesto amaçlı çıktığı üzerine...



Editör: TE Bilişim