Ak Parti Niğde Milletvekili Yavuz Ergun arasında Borhaber.net sahibi Şerafettin Çopur’un da olduğu gazetecilerle yemekli bir toplantı yaptı. Samimi  sohbet ortamanda geçen toplantı yaklaşık 4 saat sürdü.

Niğde Milletvekili Yavuz Ergun toplantının başında Covid19 salgını hakkında Niğde’deki uygulamalar ve ülke genelindeki uygulamaları anlattı ve bugüne kadar başarılı bir mücadele verildiğini ama bundan sonrasının çok önemli olduğunu, ülke genelinde ve  Niğde’de son günlerde vaka sayısının arttığını bu  konuda kurallara uyulmasının çok önemli olduğunu açıkladı.

BEN AÇIKÇA KONUŞAN BİRİYİM… HİÇ FRENİM YOKTUR.

Milletvekili Yavuz Ergun, Bor ilçesinde uzun süre Ak Parti İlçe Başkanlığı yaptık, Bor zor bir yer siyasetin farklı olduğu bir yer, kimilerine göre başarılı görüldük, herkes herşeyi kendine göre yazdı, gazetecidir kimsenin, kalemine, haberine, engel koyacak bir bir durumumuz yok, şahsen benim olmaz herkes istediğini yazabilir. Ama benim ricam şu biraz insaflı olun. Şimdi hepiniz gazetecinizi, hepiniz bu şehrin en hassas noktalarını bilen kişilersiniz. Ama taraflı yayın  yapıldığı zaman veya sadece haber olsun bir şey yapmanın bir anlamı yok. Benim gördüğüm bu. Hepiniz biliyorsunuz, ben açıkça konuşan biriyim. Hiç frenim de yoktur. Arkadaşın birisi yazmış, “sosyal mesafe nerede” o yayınlayan gazeteci arkadaşın sosyal medya sayfasına girin bakın. Sıradan baktım on tane resminin hiçbirinde sosyal mesafe yok. Peki bu habercilik mi? Hani bir laf vardır, “ele verir talkımı, kendi yutar salkımı” diye. Bu yazıyorsanız, eleştiriyorsanız  önce kendiniz uyacaksınız.  

KENDİ PARTİLERİNİN ÇAKTIĞI BİR ÇİVİYİ GÖSTERSİNLER

Herkes her türlü yorumu elbette yazacak, demokratik bir ülkede yaşıyoruz, demokrasi vardır diyoruz. Ben şuana kadar birkaç arkadaşımızın haricinde hiç kimseyi arayıp sitemde bulunmadım. Bulunduğum zamanda bu söylediklerimin hepsini de yayınlayabilirsin dedim. Benim sitemim bu. Sosyal medya öyle bir oldu ki… Tukaş şu kadarlık bir yatırım açıkladı. Başka bir arkadaş olmadık şeyler yazıyor. Ama gerçeği yazmak lazım, yalanlayarak değil, çeşitli isnatlarda bulunarak değil. Ben işadamımız ile görüştüm. Biz sonuna kadar yatırım yapacağız diyor. Bunun yanında başka bir siyasi parti il başkanı, yok şöyle olacakmış, yok böyle olacak mış gibi gibi eleştiri yapmaya kalkıyor. Önce o insanlar şu memlekete kendi partilerinin çaktıkları bir çiviyi göstersin. 18 Yılda yapılan ve hala devam eden onca yatırımdan kaçını yapmış bir onları söylesinler” dedi.

PİYASALAR DÜZELMEYE BAŞLAMIŞKEN PANDEMİ SÜRECİ BAŞLADI

Ak Parti Milletvekili Yavuz Ergun konuşmasının devamında;  Memleketimiz arada kalmış, bazı yatırımları alabiliyor muyuz evet alamıyoruz. 2018 24 Haziran’da milletvekili seçildik. Hemen Ağustos ayında biliyorsunuz, swap piyasında başlayarak bir ekonomik kriz geçirdik. 2019 yılında tam rahat edeceğiz, ekonomik göstergeler düzelmeye başladı, piyasalar açılıyor derken bu pandemi süreci başladı. Şu anda maliye bakanlığımızın açıkladığı direk çıkan rakam yaklaşık 350 milyar lira, dolaylı olarak ise 600 milyar lira devletin kasasından çıkan bir gider var.  Buda ciddi şekilde piyasayı etkiledi. İşgücü kaybı olan işletmelerimize ciddi krediler var, destekler var. Bunların hep devlet tarafından ödemeleri var. Kredi faiz oranları düşürüldü. Geçen gün Niğde’nin bir ilçesindeki  banka müdürümüz ile görüştük. Sadece bir bankamızdan 3 ay içerisinde 100 milyar lira kredi kullandırılmış.  Herkes istediği şekilde kredi kullanabiliyor. Ev ve ikinci el araçlarda çok düşük faizli krediler veriliyor. Allah herkese bol kazançlar versin. Piyasalar düzelmeye başlamışken, işte bu pandemi sürecinin tekrar eskiye dönüşmesini engellememiz lazım o yüzden de maske, sosyal mesafe v temizlik konularına önemle dikkat etmemiz lazım sizlerin bunu sürekli gündemde tutmanız lazım.

BOR OSB’YE DOĞALGAZ SAĞLADIK… YENİ 4 YATIRIMCIYA ARAZİ TAHSİSİ YAPILIYOR

Yatırımlara da değinen Yavuz Ergun açıklamasında; “Yatırımlar için, ulaşımın önemli olduğu kadar enerji kullanımı da önemli. Yatırım için engellerden birisi de Bor OSB’de doğalgaz olmaması idi. Yıllardır yapılması planlanan ama bir türlü yapılamayan doğalgaz indirme merkezi yapılması gerekiyordu. Buda hayli masraflı ve OSB tarafından ödenmesi gerekiyordu.  Enerji bakanımız ile bu konuyu görüştük ve bastırdık işin doğrusu ve Bor OSB’nin doğalgaz işi çözüldü. Yatırım için ciddi engeldi. Botaş Genel Müdürü ile görüştük, Aksaray’daki hattı değiştirip kapasite artırımı yaptırdık.  OSB alanı tamamen dolsa dahi yeterli seviyede doğalgaz sağlanacak hale getirdik. Yatırımcıların gelmesi için ciddi bir çalışmaydı, çok şükür başardık”

“YOL YAPMAK ZATEN GÖREVİNİZ” DİYORLAR… BU GÜNE KADAR NEDEN YAPILMADI

Niğde’ye hükümetleri zamanında yapılan yatırımlardan da bahseden Yavuz Ergun,  yaklaşık 330 kilometrelik ve üzerinde onlarca vidadük, köprüler ve kavşakların olacağı Ankara-Niğde otoyolunun bu yıl tamamlanacağını belirtti.  Milletvekili Yavuz Ergun ; Normalde önümüzdeki sene biteceği şekilde planlanan Niğde-Ankara otoyolu bu yıl bitirilecek. Rahat ve kısa zamanda Ankara’ya gidip geleceğiz. Bunu söylediğimiz zaman “ya zaten iktidarsınız, yapmak zorundasınız” diyorlar. Tamamda bütün iktidarların göreviydi yol yapmak, ama yapamadılar. Yol medeniyettir, en iyisine layık bizim insanımız”.

ÜNİVERSİTEYE YENİ BÖLÜMLER… ÜNİVERSİTE İÇİN EN ÖNEMLİSİ AKKAYA ARITMASI

Milletvekili Ergun; “Biliyorsunuz, Üniversite ile ilgili yatırımlarımız da oldu. Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi kuruldu bunlarla ilgili öğretim elemanı işlemi devam ediyor. Spor Bilimleri Akademisi kuruldu. Daha önce Beden Eğitimi Fakültesi idi akademiye çevirdik. Üniversitemiz için en önemli yapacağımız şey ise Akkaya Barajının temizlenmesi olacak. Akkaya Barajı arıtma tesisi yapıldıktan sonra, mevcut suyun havalandırılması işlemi yapılacak, temizlenecek. Yanına güneş enerjisi sistemi kuruluyor. Arıtmanın bütün enerjisi güneş enerjisinden karşılanacak” dedi.

VAKIFLARA AİT İŞ MERKEZİNİN YENİDEN YAPILMASINA YAKIN TARİHTE BAŞLANACAK

Niğde Organize Sanayi Bölgemizde yeni büyük bir firma daha yer aldı. Bor OSB’ye 4 firma net şekilde başvuru yaptı arazi tahsisi işlemlerinin sürdüğünü belirten Milletvekili Yavuz Ergun Niğde merkezindeki Vakıflar iş merkezinin yeni yapılacak binası konusundaki soruya da cevap verdi; Bu alan vakıfların alanı, Selim Gültekin vekilimle beraber Vakıflar Genel Müdürlüğüne gittik, görüştük. Ay sonu itibarıyla burada halen faaliyet gösteren işletmelere tahliye kararı gelecek ve ihalesi de yapılacak ve oraya çok güzel bir iş merkezi yapılacak” dedi.

NİĞDE’DE SIKINTILI 3 – 5 KONUYU DA ÇÖZÜME KAVUŞTURUYORUZ

Niğde’de sıkıntılı bu tarz üç beş konu vardı. Bunlardan birisi Valilik binası idi, çok şükür başladı. Vakıf İşhanı var sıkıntı inşallah orası da 1 Temmuz’dan itibaren ihale süreci ile başlanacak. Bir başka sıkıntılı konu, Niğde Kalesi çevresi düzenlemesi idi. Emrah Özdemir başkanımızın seçilmesinden hemen sonra ciddi şekilde bu konunun üzerine gittik. Sağ olsun, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’un katkısı ve Cumhurbaşkanımızın oluru ile yaklaşık 1 milyar lira üzerinde maliyetli bir oradaki evlerin Efendibey kentsel dönüşümündeki evlere taşınması durumu vardı, bu işlemler bitti. Yavaş yavaş bir şeyler güzelleşiyor. “dedi.

BENİM EN ÇOK ÜSTÜNDE DURDUĞUM KONU İSTİHDAM… KİMLER YATIRIMCILARI KAÇIRDI?

Yavuz Ergun; Benim en çok üstünde durduğum konu istihdam. Yatırımcıyı her il çekmek istiyor, uğraşıyor. Buradan daha önce kimler vasıtasıyla, hangi yatırımların nereye kaçtığını sizler daha iyi biliyorsunuz. Kimler buradan bu yatırımları kaçırdı. Ben bunu daha önce dile getirdim. “Niğde 5’ten küçük olsun ama bizim olsun”  diyen bir güruh var. Bu güruhtan dolayı, bu camiadan dolayı buradan bazı yatırımlar kaçmış. Bu gayet açık ve net. Küçük olsun bizim olsun yok böyle bir şey. Ben kendi seçim dönemimde söyledim. Cumhurbaşkanımız diyor ki “ Dünya beşten büyüktür” demişti. Aynı şeyi ben Niğde için söyledim. Dedim ki Niğde beşten büyüktür dememiz lazım. Yalnız birilerine bel altı vurarak bunu yapmak caiz değil. Gelip el ele vermemiz lazım. Ben şunu beklerim sizden. Vekilim, hep beraber şu yere gidelim mi? Şurada bir hemşerimiz var. Şöyle bir arkadaşımız var. Hep beraber gidip, biraz psikolojik baskı yapıp buraya bir yatırım alsak. Ben bunu beklerim. Sadece söyleneni yazmak değil. Yayınlanacak şeyleri söyleyip beraberce yapmamız lazım” diyerek konuşmasına devam etti.

NEDEN BİZ BİRLİKTE OLUP DA NİĞDEMİZİ KALKINDIRAMIYORUZ

Milletvekili Yavuz Ergun; “ İki el birlikte olursa ses çıkar. Her siyasi partiden arkadaşımız var. Ak Parti’den iki milletvekiliyiz, Cumhuriyet Halk Partisinden Ömer Fethi Gürer bey var. Yine Milliyetçi Hareket Partisinden  Niğdeli Olcay Kılavuz bey var. Biz mecliste konuşurken vekilim Niğde için her şeyi beraber yapalım diyebiliyoruz. Kendi içimizde bunu konuşuyoruz. Siyasi olarak biz bunu konuşuyoruz da. Buradaki halktan, sizlerden size de sitem edeyim, sizlerden ve herkesten bir  destek yok. Bize demeniz lazım ki ben onu beklerim. Bizim İstanbul’da misal Şerafettin Çopur adında bir işadamımız var. Veya filan yerde yine Uğur Mart diye Mersin de birisi var, Yaşar Gül diye birisi var. Bunların denilmesi lazım. Beraber olmamız lazım, birlikte olmamız lazım. Şuana kadar ilk başladığımız aday adaylık gününden bu yana benim hep dediğim bir şey oldu. Herkes kendi içinde ayrılır. Bizim parti içinde ve Selim Beyle herhangi bir sıkıntımız yok. Beraber olalım diyoruz. Mecliste görüşlerimiz ve partimiz farklı olsa bile Ömer Fethi bey ile beraber olalım diyoruz. Hadi Olcay Kılavuz beyle Cumhur ittifakındayız, sonuçta farklı partiden ama görüş birlikteliğindeyiz. Arkadaşlar bizlerde görüş birliği varken, neden biz birlikte olupta Niğdemizi kalkındıramıyoruz. Yani bir şey yapılıyor, Tren yolu üst geçidi diyoruz, yıllardır yapılmayan bir proje. Allah razı olsun bizden önceki milletvekillerimizin çok büyük yatırımları var. Tren yolu üst geçidi ihalesi yapılıyor diyoruz. “O zaten mecbur yapılacak” Ama bugüne kadar yapılmadı. Bunlar sosyal medyada normal vatandaşın paylaşımları değil, haber olarak yapılıyor. Herkes eleştirebilir, eleştirilebilir. Ben 2008 yılında  İlçe Başkanı olduğum zaman bir gazete başlık attı. Buranın dışında olduğu için söylüyorum, “ İlçe Başkanı İstanbul’da “  Ama bunu neye karşılık yazdı biliyor musunuz. Özür dileyerek ve hepinizin haricinde olduğu için söylüyorum. O zaman bu haberi “ 20 liraya yazdı. Bir insanın bir yere gelmesi… çok şükür geçmişimizde bir leke yok. Bu tür sıkıntılı insanları kendi içinizden dışlamanız lazım.” dedi.

O GÜRUH KENDİLERİNİ ÇOK İYİ BİLİYOR

Sitemiz sahibi Şerafettin Çopur’un   burada söz alarak. Sayın vekilim “Gurüh dediniz, o güruh hakkında neden bir şey yapmıyorsunuz, veya ne yapılabilir. Atın topu bize oynayalım. Açık açık söyleyin.” Sorusu üzerine.

Milletvekili Yavuz Ergun; İsim olarak vermem, ama o güruh kendilerini çok iyi biliyor. O şahıslar, o cenah  kendini çok iyi biliyor. Ben buradan onları da Niğde’ye yatırım yapmaya davet ediyorum. Kendilerini yeterli yatırımları var ama bana göre yok. Bu memleketten aldıklarını, bu memleketten kazandıklarını yeniden buraya harcama zorunluluğu var herkesin. Yani biz burayı büyütmemiz lazım. Beraber büyütelim tamam ama asıl bu işe maddi durumu yerinde olan insanların girmesi lazım. Hep beraber birlikte olmamız lazım. Ama bunun öncülüğünü bu kişilerin çekmesi lazım. Diyecek ki arkadaşlar bir yola çıkıyoruz. Bunu maddi durumu iyi olan, sanayicimiz, esnafımız, yeniden yatırım yapma gücü olan kişiler. Banka da mevduatı olan kişilerin öncülük etmesi lazım ki Niğde’de arkasından destek versin… “ dedi.

Toplantı bir süre daha kayıtsız şekilde devam etti ve toplu fotoğraf çekinildi.

Editör: TE Bilişim