7 Haziran Genel Seçimlerinde aday adayı rekoru kırması beklenen AK Parti, milletvekili adaylarını adeta kılı kırk yararak belirleyecek.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı  7 Haziran Genel Seçimlerinden Ak Parti'den milletvekili aday kriterlerini bir programda açıkladı. 

Adaylar belirlenirken öncelikle temayül yoklaması ve anketler dikkate alınacak. ‘Paralel Yapı’yla bağlantısı olmayan, teşkilatlarda iyi çalışan, geçen seçimde aday adayı olup da aday gösterilmemesine rağmen küsmeyerek partiye desteğini sürdürenler şanslı olacak.

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren partide seçim bildirgesi için de çalışmalar başladı. Başkanlığını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay’ın yaptığı 12 kişilik strateji ekibi ile bu ekiple birlikte çalışan parti içinden ve dışından 50 uzman, seçim bildirgesi üzerinde çalışıyor.

Bildirgede kullanılacak söylemler 4 ana başlıkta toplanacak. Bunlar “Yeni Türkiye”, “Paralel Yapı’yla mücadele”, “Yeni Anayasa”, “Çözüm Süreci” ve “Terörle Mücadele” olacak. Seçmenlere adeta birebir markaj uygulanacak. Hangi sandıkta kaç kişi oy kullanacak ise o seçmenler seçimlerden önce teşkilat tarafından ziyaret edilecek.

***

Sitemiz Genel Koordinatörü Selim GÖKEL ise bundan tam 3 ay öncesinden "Önümüzdeki Seçimin Vekil Adayları" başlıklı milletvekili kriterlerini içeren  bir köşe yazısı yazmıştı. (Burada Tıklayın) Selim GÖKEL yazısında Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu'nun başka ilden aday gösterilmesi ihtimalini  ilk defa dillendirmişti. 

Bu yazıdan sonra Ak Parti'den Niğde'de kimlerin aday adayı olacağı konusu Alpaslan Kavaklıoğlu'nun konumu ile ilişkilendiriliyor. Ak Parti'den aday adaylığı için ismi geçen hayli fazla isim var. 

Ak Parti Genel Merkezi'nin seçim kriterlerini Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay açıkladı. Selim Gökel'de "Devlet Aklı"na vurgu yapmıştı. 

Aşağıda aday adaylığı düşündüğü söylenen kişilerin isimleri var. Kriterlere kim uyuyor... Kim uymuyor? 



Ahmet ÖZMEN - Akın GÖNEN  - Alpaslan KAVAKLIOĞLU - Ayhan ÇALKAN - Bayram TAŞ  - Bünyamin ÇELİK - Cevahir UZKURT - Doğan GÜNDOĞDU - Emrah ÖZDEMİR - Emre KESEK - Erdal KOÇYİĞİT - Erdoğan ÖZEGEN  - Eyüp DOĞANLAR - Faruk AKDOĞAN - Fatih KIZILKAYA - Fatma BÜYÜKAKKAŞ - Ferit YETİŞ -  İbrahim BIÇKI - İsa ALPAT - İsmail KARANFİL - Mahmut PEŞİN - Mahmut Uğur ÇETİN - Muharrem SELAMOĞLU - Nevzat BALOĞLU - Nuri AYDUĞAN - Ömer SELVİ - Özlem SIRAKAYA - Rıfat ÖZKAN -  Sıtkı ERAT - Şevket KATIRCIOĞLU - Yaşar ATAÇ - 
Editör: TE Bilişim