Ak Parti Merkez İlçe Kongresi Niğde İl Kültür Merkezi Konferans Salonunda saat 11.00’da yapıldı. Kongreye, Ak Parti Niğde Koordinatörü Fahrettin Poyraz, İl Başkanı Mahmut Peşin, Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, Erdoğan Özegen, Belediye Başkanı Rifat Özkan, İl Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

Divan Başkanlığını Nuri Ayduğan’ın yaptığı kongre saygı duruşu ve istiklal marşının ardından telgrafların okunması ile devam etti.

2023 HEDEFİNE ULAŞMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
İlk olarak konuşmayı Kongrenin tek adayı Ömer Kılıç yaptı. Ömer Kılıç;  ’Sözlerime teşekkür ederek başlamak istiyorum’’ dedi ve  14 ağustos 2001 tarihinden bugüne kadar Ak Parti teşkilatlarında görev almış kuruculara, milletvekillerine, il ve ilçe başkanlarına, belediye başkanlarına, il genel meclisi belediye meclis üyelerine belde ve köy temsilciliklerine, sandık görevlilerine teşekkür etti.

Kılıç konuşmasına devam ederek şu ifadelerde bulundu; ‘’Bu davada bir nefer olarak çalışmış tüm dava arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Çünkü Ak Parti’nin bugünlere gelmesinde en büyük pay sahibi bu kardeşlerimiz. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan Liderliğinde, ilimiz ve ülkemizin gelişmesinde hatırı sayılır emekleri var. Hepsine tekrar ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca  bu kutlu davada görev alıp ahirete irtihal edenlere de Rabbimden rahmet niyaz ediyorum.

Yaklaşık 4 yıldır Merkez İlçe Başkanlığı görevini sürdürüyorum. İnşallah bugün yine siz değerli delegelerimizin desteği ile çalışmalarımıza ivme kazandıracağız. Yönetimimizde yer alan kardeşlerimizle 2023 hedefine ulaşmak için çalışacağız.

Bana bu görevi tevdi eden Genel Merkezimize şükranlarımı arz ediyorum . Desteği ile yalnız bırakmayan İl Başkanımız Mahmut Peşin’e, Milletvekillerimiz Alpaslan Kavaklıoğlu ve Erdoğan Özegene’e çok teşekkür ediyorum. Allah’ın izni ile aldığım bu kutlu görevin sorumluluğu ile hareket edecek, ilimize ve ülkemize hizmet edeceğim. Bugün bu muhteşem ortamın oluşmasını sağlayan siz kıymetli delegelerimize, dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.  Bu heyecanımızın hep daim olması için ‘’Durmak Yok Yola Devam’’ diyor, 5. Olağan kongremizin hayırlara vesile olması temennisi ile hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum’’ dedi.

HALK ÇALIŞMALARI ASLA UNUTMAZ
Daha sonra İl Meclis Başkanı, meclis çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu ve Belediye Başkanı Rifat Özkan kürsüye çıkarak, belediye hizmetleri hakkında bilgiler verdi. Başkan Özkan konuşmasına şöyle devam etti;  ‘’Ak Parti’nin genel çalışmaları yanında birde Belediye Başkanlarının çalışmaları var. Liderimiz İstanbul’da efsaneleşmiş çalışmalarıyla bize örnek olmuş ve bugün bizler bu örnekle yolumuza devam ediyoruz. Halk çalışmaları asla unutmaz. Bir gün hak ettiğiniz yere sizi getirir. Bugün sayın Cumhurbaşkanımızın geldiği konum bunun örneğidir. Önümüzde önemli bir seçim var. 2019’daki seçimlerde halk ilk defa kendisini bu sistemde idare edecek Başkanını seçecek. Yüzde 50+1 güçlü bir iktidar olmalı Türkiye’de. Dünya ölçeğinde daha güçlü bir temsil kabiliyetini oylayacağız. Görev alacak yeni kadro bunu gerçekleştirmek için çalışacak, inşallah bu hedefe ulaştıracaklar. Ömer Kılış ev yönetimine hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum’’ dedi.

ANADOLU İNSANINA BU MİLLET SAHİP ÇIKTI
TBMM İdari Amiri ve Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, ‘’Bugün hamdolsun Ak Parti iktidarının 15. Yılını birlikte 5.Olağan kongre ile birlikte icra ediyor’’ diyerek görev alan herkesi teşekkür etti.

Özegen konuşmasına önemli mesajlar vererek devam etti; ‘’ Bu kutlu yürüyüşte, 2001’de genel Başkanımız ve Liderimiz bir avuç insanla yola çıkarken, ya Allah bismillah deyip yola düşerken nasıl bir Türkiye vardı hatırlayın lütfen. 15 yılda Türk halkına ne gibi değişimler gerçekleştirdiğini çok net görüyoruz. Özellikle sevgili gençler, Ak Parti kurulduğunda daha küçük olanlar şimdi seçilme yaşına geldiler. Yapılanlar ortada. Her şey milletinin gözü önünde oluyor. 7 cihan buna şahitlik ediyor. Ama bazı kesimler bunu karartmak için çalışıyor. Ancak milletimiz bir olarak buna fırsat vermiyor. Nerden geldiğimizi unutmayacak, nereye gideceğimizin planını iyi yapmamız gerekiyor. Türk siyasetinde yeni bir çığır açan liderimizin önü kesilmek istedi, siyasi yasaklı hale bile getirildi. Ama bugün geldiğimiz nokta ortada. Anadolu insanına, Türk milleti sahip çıktı.  Son günlerin modası nedir. Cumhurbaşkanımıza diktatör diyorlar. Hatırlatmak istiyoruz. Onlar Türkiye’ye nasıl bir miras bırakmışlardır. Toplumu başı açık kapalı diye kamplara ayıran bir anlayış vardı. 28 Şubatta insanların hapse tıkıldığı zamanları yaşattılar. Biz bunların hepsinin önünü açtık. Kimse kimliğinden dolayı ikinci sınıf insan muamelesi görmüyor artık. Soruyorum kimmiş diktatör! Ak Parti hareketi kurlu bir yolculuktur. İnşallah kıyamete kadar hakkı tutup kaldırmak isteyenlerin davasıdır bu. Bütün vesayet odaklarının bir bir ortadan kaldırıldığı günlere geldik hamdolsun. Bugünlere gelmede en büyük pay yine siz isimsiz kahramanların. Sizlerle gurur duyuyorum.

Bugün işçimize, memurumuza daha iyi imkanlar sağlıyoruz. Emeklinin maaşının ödenemediği günleri unutmayın lütfen. İMF’ye el açıp el pençe divan durduğumuz günleri asla unutmayın. Aziz Türk Milletini işte başkasına el açar hale getirmişlerdi. Bu öyle büyük reformlar yapıldı ki. Geçmişi görmeyen, bugün neler olduğunu asla anlayamaz.’’ Dedi.

İlçe kongresinin ve seçilen yeni yönetime hayırlı olsun dileklerini ileterek konuşmasını tamamladı.

MİLLETİN PARTİSİYİZ
Genel Merkez Sekreter Yardımcısı ve Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, ‘’ülkemiz 15 yılda 3 kat daha zengin hale geldi’’ diyerek konulmasına şöyle devam etti; ‘’ Bir Türkiye portresi çizmek istiyorum. 16 yıl önce kurucu liderimiz Tayyip Erdoğan önderliğinde erdemliler hareketi olarak, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine yükseltme hedefimiz vardı. Hamdolsun bu hedeflere emin adımlarla ilerliyoruz. Ülkemiz 15 yılda ,3 kat zengin hale geldi. Uyguladığımız politikalarla islam alemi ve orta doğunun gözbebeği haline geldik. BM’ye üye olarak seçildik. Taşları yerinden oynatan bir gelişme idi. One minute çıkışı Türkiye’nin kontrol edilemez gücünün adımlarıydı.  Türkiye’yi durdurmak için çokça denemeler yapıldı. Hamdolsun milletin desteği ile bunda başarısız oldular. Milletin partisiyiz. Milletle beraber yürüyen bir parti konumundayız. Her seçimde daha fazla oy aldık. Teşkilatlarımızın çalışmaları çok önemli bu anlamda. En son 15 hain darbe girişimiyle Türkiye’yi durdurmak istediler. Orada en önemli şey Cumhurbaşkanımızın ‘milletimin üzerinde bir güç tanımıyorum’ dedi vesayet odaklarına meydan okudu ve milletimizin desteği ile bastırıldı bu girişim.  Siyasi, askeri, adli, ekonomi vesayetler hiçbir projeyi kendi başına yapamaz konuma getirmişti. Bunları bir bir kırdık. Şimdi her şeyi kendi üreten ülke konumundayız. 15 Temmuz ülkemize çok büyük zararlar verdi. Hızla toparlanıyoruz. Türkiye güzel yolda hamdolsun. Ama etrafımızda yine ambargo koyarak ilerlemesini durdurmak isteyenlerde boş durmuyor.  Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemini getirdik. Önümüzde 2023 hedefleri koyduk. TC’nin kuruluşunun 100.yılında dünyanın en zengin 10 ülkesi haline getirme hedefimiz var. 2019 yılında yapılacak seçim bu açıdan çok önemli. Yüzde 50+1 oy oranını yakalamak için çok çalışacağız. Bu seçimi kazasız geçmemiz lazım. Türkiye’de siyaset çık hızlı değişiyor. 2019’da 3.5 milyon yeni seçmen yani gençlerimiz oy kullanacak. Biz bu gençlerimize ulaşmak ve sahip çıkmak zorundayız. Yeni yönetimler çok daha fazla çalışarak bu hedef için çalışacaklar’’ dedi.
Kavaklıoğlu; ‘’yeni seçilen kardeşlerimize hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim mahcup etmesin’’ dedi.

50+1 HEDEFİNE ULAŞMAK İÇİN KAPI KAPI DOLAŞACAĞIZ
Ak Parti Niğde İl Başkanı Mahmut Peşin ,’’ Bu ümmetin sorumluluğu bu kadroların sırtında’’ diyerek önemli bir hatırlatmada bulundu.

Peşin; ’’ ’Değerli yol arkadaşlarım; AK Parti’de kongre demek daha da güçlenmek demektir. Bu ülkeye, bu millete hizmet demektir. Birlik, beraberliğimizin artarak devam etmesi demektir. Sizler bu erdem zincirinin birer halkasısınız. Bu birliği oluşturan AK Partililer, değerli yol arkadaşlarım; sağ olun, var olun. AK Parti’nin 2001 yılında başlayan kutlu yürüyüşü meşakkatli zorluklarla dolu oldu. Dünyada emsali görülmemiş bir azim, kararlılık, dirayet hikâyesini AK Parti’de gördü. Neler yaşamadık ki . Aramıza nifak sokmak isteyenler olmadı mı? Oldu. Bizi bize düşürmek isteyenler olmadı mı? Oldu. Ama sonuçta ne oldu? Dönüp dolaşıp o nifak tohumlarını kendi tarlalarına ektiler. Kaderin üzerinde de bir kader vardır, işte onlar bunu unuttular. Bunu 17-25 Aralıkta gördük, e muhtırada gördük, gezi olaylarında gördük ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde yine gördük. Ülkemizi karanlık günlere geri götürmek isteyenlerin kirli oyunlarına milletimiz geçit vermedi. Liderine sahip çıktı, onun şahsında ülkesine ve geleceğine sahip çıktı. Bizi bu bayrak altında huzur ve güven içinde yaşatmamak için her yolu denediler ve bundan sonra da boş durmayacaklardır. Bize düşen aynı bayrağın altında olduğumuzu unutmadan, kardeşçe birbirimize destek olmak olacaktır.

Önümüzde çok önemli ve kritik bir seçim var. Bizler 2019 yılına şimdiden büyük bir gayret göstererek hazırlanacağız. 50+1 hedefine ulaşmak için kapı kapı dolaşacağız. Boşa geçirecek tek bir saniyemiz dahi yok. Bu yetkiler bize hizmet için veriliyor. Bu yetkilerimizi menfaatleri için kullanmak isteyenlere fırsat vermeden icra edeceğiz. Hak ne ise ondan asla taviz vermeyeceğiz. Bu bilinç ve şuurla hareket ettiğimizde emin olun bize karşı gelecek, meydan okuyacak bir beşeri güç karşınızda duramaz.

 Bu seçimde yeni bir sisteme gireceğiz. Yeni Cumhurbaşkanlığı sistemi gerçekten çok önemli, Kararlar daha hızlı alınacak, hizmetlerin önü daha fazla açılacak.  Milletin sesine kulak veren bir Liderimiz var hamdolsun.

Oy kullanacak delege kardeşlerimize, desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yeni yönetimde yer alacak kardeşlerimize hayırlı olmasını temenni ediyor, 5.Olağan Kongremizin ilimiz adına hayırlar getirmesi temennisi ile hepinizi Allah’a emanet ediyorum’’ dedi.

ARAÇALRIMIZ, AMAÇLARIMIZIN ÖNÜNE GEÇMESİN
Son olarak Kürsüye Niğde Koordinatör Milletvekili Fahrettin Poyraz çıktı ve şu ifadelerde bulundu; ‘’Şuanda Ak Parti kadroları olarak şükretme makamındayız.  Hep birlikte bu davayı yüklendik. Hepimizin hayatta öncelikleri var. Kimimizin sağlığı, ailemiz, inançlarımız, ülkemiz, devletimiz, arkadaşlarımız, arkadaşlarım diyebilirsiniz. Bizim önceliklerimiz zaman zaman değişebilir. Ama bunlar bizim amacımız değil. Bizler için gayeye ulaşmak için verilen birer araçtır hepsi. Amacımız ile araçlarımızı karıştırır, araçlarımızı amaç haline getirirsek yanlış yaptığımız ortaya çıkar.  Mevkilerimizi, statülerimizi asla amaç haline getirmeyeceğiz. Bu emanet şuuru ile hareket edeceğiz. Bu yolda kervandan ayrılanlar oldu, ekip doğru ekip ve doğru kadro olduğunda amaca çok daha rahat ulaşacağız. Bu ümmetin sorumluluğu bu kadroların sırtında. Bunun bilincinde olmak zorundayız. Hata yapan arkadaşlarımız varsa kardeşlik hukukumuz içinde bize düşen uyanık olup düzeltmek olacaktır. Ak Parti kadrolarında, ben, sen, şu olmadan asla olmaz demeyiniz. Bir bütün olarak çok büyük anlam ifdade ediyoruz. Dünyanın kaderini değiştirecek şeylere imza atıyoruz. Bize düşen sorumluluklarımızı ülkemizin çıkarları için kullanmak olacak. Allah niyetlerimizi halis kılsın. Bugüne kadar görev alan kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Yeni yönetim ve başkanımıza hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum’’ dedi.
Konuşmalardan sonra tek liste divana sunuldu. Listede Ömer Kılıç Başkanlığında şu isimler yer aldı.
  • Ömer Kılıç Başkan
  • Arif Sarıkaya
  • Atilla Özer
  • İlknur Özçelik
  • Mikail Erdem
  • Yüksel Erden
  • Önder Güvenç
  • İbrahim Baloğlu
  • İzzet K.Şengür
  • Elif Bozbuğa
  • Mustafa Kurudere
  • Yakup Gündağ
  • Ramazan Dibek
  • Emre Şener
  • Emin Duran
  • Mehmet A.Şafak
  • Serdar Yılmaz
  • Emine Selçuk
  • Fatih Kızılkaya
  • Şükrü Güzel
  • Yusuf Güleç
  • Ayşe Yalçın
  • Nuh Ağan
  • Yunus Enginer
  • Emrah Taygur
 
Daha sonra İlçe Kurulu Başkanlığında delegelerin oylarına sunuldu ve Ömer Kılıç tekrar ilçe başkanı seçildi.
 
Editör: TE Bilişim