Ak Parti seçim çalışmalarına bugün Edikli Kasabası ve İlhanlı Mahallesinde yaptığı mitinglerle devam etti. Mitinglere Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek katıldı.

FOTOĞRAFLAR SAYFANIN ALTINDA

Edikli ve İlhanlı Mahallesi mitinglerine, Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, Milletvekili adayları Alpaslan Kavaklıoğlu, Erdoğan Özegen, Yaşar Ataç, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve çok sayıda partili katıldı.

Edikli kasabası ve İlhanlı Mahallesindeki mitinglere büyük ilgi vardı.

SİZE VERDİĞİMİZ SÖZLERİN HEPSİNİ YERİNE GETİRDİK

Ak parti İl Başkanı, milletvekili adayları, belediye başkanının konuşmasından sonra kürsüye gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk ipek şunları dile getirdi;

 

‘’Rabbim sizleri ve bizleri utandırmasın. İnşallah 3-0’ın anahtarı bu mitinglerde görünüyor.  Çok önemli günlerden geçtik,  12,5 yıldır çok büyük mücadeleler verdik. Sizin verdiğiniz yetkilerle verdik. Size verdiğimiz sözlerin hepsini yerine getirdik. Bundan sonrada getireceğiz inşallah.  Yola çıkarken amacımız şuyu, sözde kararda milletindir dedik. Neydi  derdimiz? Şunu istedik, bu ülkede milletin dediği olsun, istekleri yerine getirilsin, bu millet tarihte olduğu gibi çok güçlü hale gelsin , bu coğrafyada tarih yazmaya devam etsin. 12,5 yıldır tüm dünyanın gıpta ile izlediği  kimilerinin kıskandığı , kimilerinin gurur duyduğu Türkiye’yi 12,5 yıldır hep birlikte çalışarak bir araya getirdik.’’ Dedi.

SİYASETİ SADECE HALKA HESAP VERENLER YAPACAK

Haluk İpek konuşmasında devamla;  ‘’Bizden önce nasıldı. Hani hep söylerlerya, kayıtdışı  ekonomi diye bir söz vardır. Yani kayıt altına alınamayan ekonomi. Ak parti’den önce birde kayıt dışı siyaset vardı. Nedir kayıt dışı siyaset? Siyasetin kayıt altında olduğu , Anayasada kendilerine siyaset yapma yetkisi verilen , cumhurbaşkanı,  bakanlar, parlamento, belediye başkanı vs. aslında kendilerine anayasada ve yasalarda siyaset yapma yetkisi verilenlerdi. Peki bunların özelliği nedir? Belli bir süreliğine seçilirler, halkın huzuruna gelirler ve hesap verirler. Kayıtdışı siyaset ne? Anayasada kendisine siyaset yetkisi verilmemiş , ülkenin geleceği ile siyasi karar alıp, ama sandıkta halka hesap vermeyenlerin yaptığı siyaset. Kim yapıyordu bunu, ihtilal yapan askerler. Bazen anayasa mahkemesi üyeleri bazen Danıştay, bazen herhangi bir bürokrat siyaset yapıyorlardı. Sonunda da halka hesap vermiyorlardı. Mesela anayasa mahkemesinde aldıkları kararın gerekçesinde başörtüsü yasağı getiriyorlardı ve  bizim kızlarımız çocuklarımız, üniversitelerde başörtülü olarak okuyamıyordu. Anayasada başörtüsü korumak bir haktır. Anayasada böyle siyaset yapanlar sonunda halka hesap vermiyorlardı. Ak Parti işte kayıt dışı siyasete son veriyor. Siyaseti sadece halka hesap verenler yapacak. Halka verdiği sözleri yerine getirecek, getiremezse halka hesap verecek. Ak parti bunu başardı’’ dedi.

O PARTİLER FİKİR NAMUSLARINI TERK ETTİLER

Haluk İpek; ‘’ 2.si neydi, parçalanmış siyaseti bir araya getireceğiz. Ak parti olarak parçalanmış siyaseti bir araya getirdik. Seçimlerden hep büyüyerek çıktık. Türkiye’nin gücü işte sizden geliyor. Milletimiz bir araya gelip güçlenince diğer partilere bir haller oldu. Eskiden insanların bir fikir namusu vardı. Yani bir fikre inanırlardı o fikir etrafından hayatlarını şekillendirirler sonunda seçimler geldiğinde o fikir doğrultusunda oy verirlerdi. Şimdi o partiler fikir namuslarını terk ettiler. Yeter ki Ak Parti başarısız olsun diye kendi aralarında ittifak yaptılar. Cumhurbaşkanlığı seçiminde birileri onları bir araya getirdi. İnsanın bir fikre inanması ve o doğrultuda amel etmesi çok önemli aşamadır.’’ Dedi.

ENSAR MANTIĞI BİZİM İNANCIMIZDIR

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek; ‘’ Şimdi de HDP ye baraj aştırmakla meşguller. Çözüm süreci ile bizi işbirlikçi ilan edenler neden onları destekliyorsunuz. Ak parti zayıflasın parlemento az iş yapsın yeterki düşünceleri bu. Biz 12,5 yıldır çok zorlukları aştık. ABD Irak’ı işgal etti o sorunu ülkemize yansıtmadık. Küresel kriz oldu, Suriye’de yangın var tüm sıkıntılara rağmen ensar mantığı ile ülkemizde misafir ediyor vatandaşlarımızı mağdur etmiyoruz. Avrupa ekonomisi can çekişiyor ama Türkiye dimdik ayakta. Sizin verdiğiniz güç ile oluyor bunlar. 7 Haziran seçimleri ile 3 te 2 çoğunluğu çocuklarınızın geleceği açısında özgürlükleri sonuna kadar yaşamış herkes açısından çok önemli. Ekonominin ayakta durması için, bölgesel güç olması için bu çok önemli bir seçim. Bunu nende söylüyorum, çünkü Ak parti dışında sorumluluk almak isteyen ortaya çıkmış başka bir parti yok.  Onun dışındaki partilerin derdi, CHP %25 altına düşmemeye çalışıyor, MHP 13 bandında kalmak istiyor, HDP %10 barajını aşma derdinde, hepsi bir araya gelseler iktidar olabilirler mi, olamazlar. İktidar olamayacaklarına göre Türkiye bir maceraya sürüklenebilir mi. Türkiye’yi bölgesel bir güç yapmışken, Türkiye bir maceraya giremez ‘’ dedi

TEKRAR ESKİ TÜRKİYEYİ İSTİYORLAR

İpek ; ‘’ Türkiye’de güçlü bir şekilde yoluna devam etmek zorunda, tökezleyemeyiz. Gezi, kapatma davaları, 17-25 aralık yargı darbesi, hepsi iktidara taammüden saldırıdır. İktidara yapılan saldırı millete yapılan saldırıdır. Tekrar eski Türkiye’yi istiyorlar. Ekonomisi batmış, imf ye bağımlı, ilaç bulamadığımız, vergi gelirlerinin %85 inin faize gittiği, geleceğini planlayamadığı eski Türkiye istiyorlar. Bu millet yoluna Ak parti ile devam edecektir. Bu millet yoluna Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu ile devam edecektir. Balkanlar, Kafkaslar, orta asya, orta doğu Afrika bunu bekliyor. Türkiye doğru ve düzgün adımlarla yoluna devam ediyor. Seçimler ve sandık birilerini korkutuyor. Milletten korkuyorlar, milletin seçtiklerinden korkuyorlar. Eski Türkiye’yi özleyen, Türkiye’yi koalisyonla zayıflatmak isteyenler, güçlü bir irade göstermeye hazır mıyız. Allah bu milleti mahcup etmesin’’ dedi.


http://www.borhaber.net/siyaset/ak-parti-mahalle-toplantilari-miting-gibi-h16773.html

Posted by Bor Haber on 17 Mayıs 2015 Pazar
Editör: TE Bilişim