Ak Parti Niğde Kadın Kolları tarafından “Kadının Toplumdaki Yeri” konulu konferans düzenleniyor.

 

AK Parti Niğde kadın Kolları tarafından ‘Kadının toplumdaki Yeri’ konulu konferans düzenlenecek. AK Parti Kadın Kolları Başkanı Emine Atıcı, 8 Marta Dünya kadınlar günü ile ilgili 9 Mart Cuma günü saat 14.00’da Niğde Üniversitesi Derbent Kültür Merkezinde düzenlenecek konferansa tüm Niğdeli bayanları davet etti.

 

 

8 Mart dünya Kadınlar günü nedeniyle bir açıklama yapan Başkan Atıcı, “Türk Kadınlarına Milletvekili Genel Seçimlerinde Seçme ve Seçilme hakkını tanıyan Anayasa değişikliğinin 78.yıldönümü, aynı zamanda da Kadın Hakları Günü. Bu anlamlı günümüzü bir Türk Kadını olarak gururla ,sevinçle ve minnetle kutlarım. Türk Kadını, Türk Anası  her zaman güçlüdür, Kahraman vatansever Türk Kadınlarımızı kendimize örnek alıp her konuda duyarlı olup yavrularımızın, torunlarımızın ve Ülkemizin geleceği için çok ama çok çalışmamız gerekiyor diye düşünüyorum.''Bizim yeni hedefimiz kadın-erkek herkesin fırsat eşitliğini yakaladığı, herkesin insan olarak, birey olarak çok güçlendiği bir toplum” dedi.

 

 

Atıcı, “Ülkemiz kadınlara politik hakların verilmesi konusun da dünyadaki öncü ülkelerden biri. Türkiye de kadın hakları konusunda en kapsamlı çalışmalar bizim hükümetimiz zamanında yapılmıştır. AK Parti hükümeti olarak kadınlarımızın mecliste daha çok yer almalarını sağladık. 2004 yılında kadın erkek eşitliği Ana yasaya girdi. Devletin bu eşitliği sağlama sorumluluğu ilk defa tanımlandı. Mecliste ilk defa “kadın erkek fırsat eşitliği komisyonu “ kuruldu. Kadın erkek eşitliği aşılarak, kadına pozitif ayrımcılıkta yine bizim çalışmalarımızın bir sonucu oldu. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın, bu anlamlı gününü kutluyor, sevginin, şefkatin ve özverinin simgesi olan kadınlarımıza başarı, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyor, selam, sevgi ve saygılar sunuyorum” diye konuştu.

      

Editör: TE Bilişim