3 Aralık Dünya Özürlüler Günü Nedeni İle Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Songül Dinç, Özürlüler Koordinasyon Merkezi Başkanı Naciye Baş, Sosyal İşler Başkanı Aişe Işık, Teşkilat Başkanı Nimet Güzel ve İl Sosyal İşler Başkanı ile birlikte bedensel engelli evladı olan bir aileye ziyarette bulundular.
            Dinç “Öncelikli amacımız engelli vatandaşlarımıza ulaşarak farkındalık yaratıp sorunlarına dikkat çekmek. Onlara her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmektir”.Dinç ve beraberinde Ak Parti üyeleriyle birlikte Saruhan eğitim uygulama günü programına ve engelliler resim sergisine de katıldılar.
Kadın kolları başkanı Songül Dinç yaptığı açıklama da engelli insanların yasadıkları sorunların sadece kendilerin değil ailelerinin çevrenin toplumun kısacası tüm insanların ortak sorunu olduğunu söyledi. İnsanların özürlü olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte engellilerin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkün olduğunun altını çizen Dinç engelli vatandaşlara acıma duygularıyla yaklaşmak yerine kurumsal hizmetlerin geliştirilmesinin esas alınması gerektiğini bu nedenle özürlülere hizmet götüren kamu özle sektör gönüllü sivil toplum örgütlerinin güçlendirilmesine önem verilmesinin önemli olduğunu belirtti.
            Başta insan hakları evrensel beyannamesi olmak üzere birçok belgenin engellilik sorununu temelde bir insan hakları sorunu olarak ele aldığına değinen Dinç bizim anayasamız ve yasalarımızda da özürlülere ilişkin olarak evrensel değerlerle paralel düzenlemeleri ön görmüş devleti özürlülerin sorununa yönelik yükümlü kılmıştır. Devletimizin evrensel ölçülerde özürlüleri sahiplenmesi toplumsal bilinçlenme ve kamuoyu desteği ile anlamlı ve gerçek bir boyuta ulaşacaktır diye konuştu.
Editör: TE Bilişim