Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit Ak Parti Niğde il binasında kadın kolları üyeleriyle buluştu.


Genel Başkan Güldal Akşit'in ziyaretinde AK Parti Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Latif Güngör, Kadın Kolları Başkanı Reyhan Sayın, kadın kolları üyeleri ve il yönetimi üyeleri de katıldı.

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, parti binasında yaptığı açıklamada Seçimlerin yaklaştığı ve AK Partili kadınların seçime hazır bulunmaları gerektiğini söyledi.

Akşit, "Önümüzde gerçekten önemli bir süreç var. Yerel seçimler ve sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi olacak ve bu şekilde devam edecek. Dolayısıyla teşkilatlarımız hazır bulunmaları gerekiyor. Allaha şükür bizim teşkilatlarımız her an seçime hazır bekliyor. Muhalefet partilerinden en büyük farkımız bu. Onlar seçimden seçime piyasaya çıkıyorlar ama biz eğitimlerimizle danışma meclislerimizle diğer çalışmalarımızla ve şimdi de sandık kurullarımızla kim nerede görev yapacak her şey hazır. Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan son il başkanları toplantısında da söyledi. Üç ana kademe, üç kadın kolları, üç gençlik kollarından üyemizi tespit eder ve görevini yapmaya hazır olarak rapor tutarsak bizim bu seçimi kazanmama gibi bir şeyimiz yok. Bütün gücümüzle sandık kurullarımıza önem verip, eğitimini verip tekrarlaya tekrarlaya yapacağız ve biz biliyoruz demeyeceğiz. Çünkü herkesin her gün öğreneceği yeni bir şey vardır. Son il başkanları toplantısında Kadın kolları olarak üye sayımız 3 Milyon 115 bine ulaştı. Bunu yapancılara anlattığımız zaman inanamıyorlar, nasıl oluyor diyorlar. Bunun sırrı nedir diyorlar. Bende diyorum ki bunun sırrı liderimiz. Böyle bir mükemmel sistemi oluşturmuş dolayısıyla bugün 8 milyona yakın toplam üye sayımız var, 1 milyon 600 bine yakın gençlik kolları üye sayımızla gerçekten dünyada emsali olmayan ve en büyük sivil toplum kuruluşu olmamızı sağlayan bir yapıya sahibiz." dedi.


Kadınların siyasette önemli yeri olduğunun altını çizen Akşit, "Diğer partilerde biz kadın hakları savunucuyuz derler ama öyle bir şey yok, artık bizi örnek alıyorlar. Bizimki gibi bir yapılanma yok. Bizim başarımızın sırrı bu evlere gidiyorsunuz, ailelerle görüşüyorsunuz, kapılarını çalıp evlerine giriyorsunuz hatır soruyorsunuz, dertlerini paylaşıyorsunuz, çok önemli bir şey bu. Sayın başbakanımız bunu o kadar çok önemsiyor ki her toplantısında, her konuşmasında Kadın kolları faaliyetlerinden bahsediyor, öneminden bahsediyor. Beyefendiler diyorlar ki bazen hanımefendiler seçim zamanı çalışsınlar sonra ayakaltında bulunmasınlar diyorlar bu yanlış bir şey. Eğer siyaset yapıyorsak beraber günahıyla, sevabıyla, başarısını kutlamakla bizlere de ait olmalı. Çünkü hakikaten buradaki kardeşlerimizin çoğu evlerinden, eşlerinden, işlerinden fedakarlık yaparak gelip siyaset yapıyorlar. Gönüllülük esasıyla çalışıyorlar eğer başarıyorsak onlarında hakkı." diye konuştu.







Editör: TE Bilişim