Ak Parti Niğde Kadın Kolları, bu yılda geleneksel hale getirdikleri aşure dağıtımını gerçekleştirdi.

Aşure Dağıtımında; Ak Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, Gençlik Kolları Başkanı H.Emre Kesek, Kadın Kolları Başkanı Reyhan Sayın, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit , partinin tüm kademeleri ve Niğde halkı katıldı.

Kadın Kolları Başkanı Reyhan Sayın şunları dile getirdi; ‘’Her yıl olduğu gibi bu yıl da Muharrem ayı Niğde’de dolu dolu kutlanıyor. Bu ay Müslümanlar üzerinde üç önemli unsuruyla bilinmektedir. Bu nedenle bizde birlik beraberlik adına teşkilat olarak böyle bir program tertipledik. İnşallah bu süreçte birlik beraberliğimiz daim kılacak. Çünkü muharrem ayında 10 peygamberimizin bolluk ve bereketi olduğunu biliyoruz. Özellikle ülkemizde 10 Muharremde bu bereketin bir simgesi olarak aşure dağıtılıyor. Bundan dolayı böyle bir program düzenledik. Buda umuyoruz ki Teşkilatımıza ve ilimize birlik beraberlik adına bir simge olur. Yaklaşık 1000 kişilik aşure dağıtımı yaparak Aşurenin bu geleneğini Ak Partinin Kadın Kolları olarak Niğde’de yerine getirdik. ‘’ dedi.

Ak Parti İl Başkanı Emrah Özdemir ise şu açıklamada bulundu; ‘’ Hicri yılbaşımızın ve aşure gününün tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Kadın Kollarımızın her yıl düzenli hale getirdiği bu geleneğini 1000 kişiye aşure dağıtarak yapması gerçekten çok güzel. Sokaktan geçen vatandaşlarımızın sıcak aşureyi tatması, daha sonra yüzlerinde oluşan tebessümü görmek bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Muharrem ayımız inşallah birlikteliğimize vesile olur, birlik ve beraberliğimizi pekiştirir, zaten burda gördüğümüz ortamda bunun bir göstergesidir. Muharrem ayının İslam tarihinde belli başlı meydana gelen olayları vardır. Hicrî takvimin başlangıcı olması, Hz. Hüseyin ve evlatlarının Kerbela'da şehit edilmesi gibi. Allah'ın ayı Muharrem olarak bilinen Muharrem ayı, İlahi bereket ve feyzin, bollaştığı bir aydır. Muharrem ayının peygamberler tarihinde de ayrı bir yeri vardır. Tekrardan Muharrem ayının birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olmasını diliyorum. Bu arada Niğde Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı için 16 Kasım Cumartesi günü saat 10.00 – 15.00 arasında Teşkilatımızın Temayül Yoklaması yapılacak. Niğde Belediyesi Hüdavent Hatun Sosyal Tesislerinde. Niğdemiz için bu yoklamanın da hayırlar getirmesini temenni ediyorum’’ dedi.


Editör: TE Bilişim