Ak Parti Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen  MEDAŞ borçları nedeni ile zor günler geçiren patates üreticisinin durumu ve  bu yıl başlatılması planlanan alternatif ürün ekimi konusunda bilgi verdi.



Ak Parti Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen, Niğdeli çiftçimizin geçim kaynağı patates sorunu ile ilgili bilindiği üzere Ak parti Niğde Milletvekili Alparslan Kavaklıoğlu, çiftçilerimizi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la buluşturmuştu. Bizlerde gerek ilimizin bürokratları gerekse siyasiler tabir yerinde ise patatesle yatıp patatesle kalkmaktayız. Çalışmalarımız devam ediyor ve edecektir. Fakat ÇKS kayıtlarında 600 bin top patates kayıtlı iken yıllık ürün bir milyon 500 bin ton olursa bende bir ekonomist olarak şunu söyleyebilirim ki “Karanlıkta göz kırpanı kimse görmez!” kısacası 600 bin ton patates üreteceğim diyorsun fakat gayri resmi 800 bin ton fazladan ürün üretilirse buna devlet ne yapabilir? Çalışmalarımız neticesinde pancar kotasını artırdık fakat eken yok. Yine tarım il müdürlüğü ile yapılan alternatif ürünler olması konusunda çalışmalar yapılmaktadır. Bu yıl çiftçilerimiz çilek ekimi konusunda bilinçlendirilerek örnek bir bahçe yapacağız. Yeni bir ürün denenecek, Konaklı ve Altunhisar’da çilek ekilecek. Baklagiller ve ayçiçeğinde yine aynı şekilde vatandaşımızı bilinçlendireceğiz” dedi.


" VEKİLLERİMİZİN ÇALIŞMALARINI BALTAMALAYA ÇALINLAR VAR...



Muhalefet gerçeklerden bahsetmiyor diyen Özmen;” Vekillerimizin çalışmalarını baltalamaya çalışanlar var söylemedikleri sözleri vatandaşlarımıza söylediler diye yansıtılmaktadır. Patates konusunu muhalefet siyaset malzemesi yaptı” dedi.



Kendisine yöneltilen soruları cevaplamaya devam eden Özmen, “Elektrik sorunu konusunda da MEDAŞ’la görüşmelerin devam ettiğini ifade ederek MEDAŞ, üreticimizin iyi niyetli olduğunu söyleyerek eğer taksitlendirme sürecinde birkaç taksit yatırılırsa çiftçilere tekrar elektrik vereceklerini söylediler. Hatta MEDAŞ ortaklarından Cengiz holding 2 milyon TL bağış yaparak Nevşehir ve Niğdeli çiftçilerden patates alınmasını sağlamıştı” diye konuştu.


"ÇEVRE İLLERE BİR BAKIN, BİRDE NİĞDE'YE BAKIN..."


Yine patates konusunda çeşitli spekülasyonların konuşulmasına bir anlam veremediğinin altını çizen Özmen, “İl başkanları toplantısına gittiğimde her bölgenin bir lobisi var ve herkes iş birliği içerisinde hizmet için çalışıyor. Niğde’de ise bazı kesimlerde akşama kadar yapılan dedikodu fitne ve fesada harcanan zaman hizmet için harcansa Niğde bölgede en gelişmiş illerden bir tanesiydi. Bizim bunlarla kaybedecek vaktimiz yok. Dünyada tarih yazan bir iktidar var Çevre illere bir bakın, birde dönüp Niğde’ye bakın ikinci vekili bıçak sırtında çıkarmış. Siyaseten muhalefeti ve belli kişiler devamlı konuşuyor. Ama iş hizmete geldiğinde herkes susuyor. Bu dedikodu Niğde’nin kanayan yarasıdır. Biz diyoruz ki gıybet etme hizmet et! Kim hizmet ederse halkımız onu zaten takdir eder gıybet etmeye lüzum yok diye konuştu.






Editör: TE Bilişim