AK Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, 22 Mayıs Pazar günü Ankara’da yapılacak olan AK Partinin Olağanüstü Büyük kongresine Niğde teşkilatı olarak katılacaklarını söyledi. 

Başkan Özdemir, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, AK Partinin daha ileriye gitmesi, AK Partinin ilkelerini daha çok pekişmesi ve çeşitli politikaların güncellenmesi için kıymetli çalışmalara imza attığını belirtti.

İl Başkanı Özdemir, parti binasında düzenlenen basın toplantısında olağanüstü büyük kongre ile ilgili açıklamalarda bulundu. Basın toplantısına Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İlçe Belediye Başkanları ve AK Parti İlçe Başkanları yanı sıra partililer katıldı.

Özdemir açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Partimiz 22 Mayıs Pazar günü Ankara Arena Kapalı spor salonunda ikinci olağanüstü büyük kongresini yapacaktır. Genel Başkanımız Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu AK Parti’nin Genel Başkanlığını yürüttüğü bu süreç içerisinde AK Parti’nin daha ileriye gitmesi, AK Parti’nin ilkelerini daha çok pekişmesi, çeşitli politikalarımızın güncellenmesi için son derece önemli ve kıymetli çalışmalara imza atmıştır.” dedi.

Olağanüstü büyük kongrenin bir bayrak yarışı olduğunu ifade eden İl Başkanı Özdemir açıklamasına şöyle devam etti; “Genel Başkanımız, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, kurucu Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığı bayrağı, kendi kararıyla olağanüstü kongrede yeni Genel Başkanımıza devredecektir. Bu bayrak yarışının içerisinde Genel Başkanımız ve Başbakan olarak üstün gayretler göstermiştir. AK Parti’nin Genel Başkanlığı ve Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanlığı son derece kıymetli makamlardır. Bu önemli makamların kıymetini ve değerini AK Parti kadroları çok iyi biliyor. AK Partinin kongreleri her zaman demokrasi şöleni havasında geçmiştir ve yine bütün AK Parti teşkilatları ile birlikte kongremizin demokrasi şöleni havasında geçmesi için Ankara Arena’da olacağız. Bu vesile ile kongremizin AK Parti camiasına ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederiz. Seçilecek olan Genel Başkanımızla birlikte bu “Kutlu Yürüyüşe Devam” edeceğiz.” diye konuştu.

Toplantıda bir konuşma da Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan bir konuşma yaptı.

Akdoğan, 14 Ağustos 2001’de AK Partinin kuruluşuyla beraber 15 yıllık süreçte bu ülke buralara geldi. Doğal liderimiz şuan ki liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Onun kurduğu bu parti ve onun gösterdiği ışık ve meşale doğrultusunda kişiler değişse de davamızın devam edeceğini biliyoruz. 15 senedir köprünün altından çok sular geçti. AK Partinin 15 yıllık süreç içerisinde kapatma davaları, linç ve gezi davalarını kazasız belasız atlattı ve devletimize milletimize, insanımıza ve mağdur devletlere destek olmayı kendine görev bildi. Biz AK Parti’ye bir dava hareketi diyoruz. Partimiz kongreye gidiyor, yeni genel Başkanımız Türk kamuoyuyla paylaşılacak. 3 olağan ve 2 tane de olağanüstü kongre yapmış oluyoruz. Ben 5 kongrede delege olarak görev yapmış olarak şunu söyleyebiliriz AK Parti kongreleri şölen havasında ve tazelenme havasında geçmiştir. Makamlar mevkiler gelip geçicidir.” şeklinde konuştu.

 
Editör: TE Bilişim