Ak Parti Niğde İl Başkanı Yaşar Ataç, 2011 Haziran  ayında yapılacak olan genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için İl Başkanlığı görevinden istifa etti.
Ak Parti Niğde İl binasında düzenlenen basın toplantısıyla aday adaylığını kamuoyuna açıklayan Ataç, “Gönüllerimizdeki hizmet coşkusunu hayata geçirmeye talibiz” dedi.
Ak Parti Niğde Milletvekili İsmail Göksel, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Belediye Başkan Yardımcısı İdris Bayram, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Erdoğan ve partililerin katıldığı basın toplantısında görevinden istifa ettiğini dile getiren Ak Parti Niğde İl Başkanı Yaşar Ataç, İl Başkanlığı görevini vekâleten İdris Bayram’ın sürdüreceğini de dile getirdi.
 
Yaklaşık 26 aydır Ak Parti Niğde İl Başkanlığı görevini sürdürdüğünü dile getiren Ataç, 1989 yılından bu yana siyasi partilerin her kademesinden görev yaptım. 2003 yılında il yönetimine girdim, 2008 yılının 12’inci ayında il başkanlığına geçtim ve o günden beri görevimi sürdürdüm. As olan hizmet biz buna talibiz. Gönüllerimizdeki hizmet coşkusunu hayata geçirmeye talibiz. Allah nasip ederse siyasi birikimlerimizi, siyasi kadrolardaki etkinliklerimizi, bu dayanışmamızı hep birlikte önümüzdeki süreçte yaşama katmak istiyoruz. Bu düsturla yapılacak genel seçimlerde Niğde’den milletvekili aday adayı olarak istifa etmiş bulunmaktayım. bizim milletvekilliğimiz sizin milletvekilliğiniz olacak. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Milletvekilliğine layık bulunduğumuz takdirde bunu hep birlikte başaracağız” dedi.
Ak Parti Niğde İl Başkanlığı görevini Ataç’tan devralan Niğde İl Başkan Yardımcısı İdris Bayram, “ Genel merkezimiz nasıl takdir ederse o takdire uyarak seçilen kişinin arkasında nefer gibi çalışacağımızı, seçimlerde partimizden mutlak 3 milletvekili çıkaracağımızı huzurlarınızda söyleyebilirim. Bundan dolayı sıraya girenlerin ve giremeyenlerin de benim gibi düşünmesini talep ediyor davamız adına hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ise bugün Ak Parti teşkilatı olarak tarihi günlerden birinin daha yaşandığını söyledi.  Ataç’ı tebrik ederek hayırlı olması temennilerinde bulunan Akdoğan, “ Teşkilatımızın içerisinden aday adaylarının çıkmasının bizi son derece mutlu ettiğini söylemek istiyorum. Yaşar Bey’de milletvekili adayı olmak için görevinden ayrılmış bulunuyor. Bundan sonraki süreçte de genel merkez asaleten bir atama gerçekleştirene kadar İdris Bey’de İl Başkanlığı görevini vekâleten sürdürecek” dedi.
Bundan sonrası için ileriye bakmak gerektiğini dile getiren Akdoğan, Ak Parti olarak en iyi listenin genel başkanımızın yaptığı liste olduğunu kabul etmek gerekir. Bu bir yarıştır ipi göğüsleyebilen ve göğüsleyemeyen arkadaşlar olacaktır.  Biz, 3 milletvekili adayımızı meclise göndermek için teşkilat mensupları olarak üzeremize ne düşüyorsa bunu yapacağız” diye konuştu.
 

Editör: TE Bilişim