AK Parti, Yerel Yönetimler 12. Bölge Toplantısı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, aralarında Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’nun da bulunduğu Yerel Yönetimler Başkan Yardımcıları, bölge milletvekilleri, il ve ilçe başkanları, çok sayıda il ilçe ve belde belediye başkanları ile teşkilat mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi.

 

AK Parti Van İl Başkanlığı'nın ev sahipliğinde bir otelde düzenlenen "Yerel Yönetimler 12. Bölge Toplantısı"nda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, partilerinin iktidara geldiği günden itibaren hızla büyüdüğünü, bunu da halka hizmet ederek başardığını söyledi. Tanrıverdi, AK Parti'nin milletin karşısına eser ve hizmet siyaseti ile çıktığını vurgulayarak, şöyle konuştu: "AK Parti olarak Türkiye'nin doğusunu batısından, kuzeyini güneyinden ayırt etmedik. Işıkları yaktık 7 bölgeyi de aydınlattık. Bu aydınlık, milletimize esenlik getirdi. Türkiye demokrasisiyle Ortadoğu ülkelerine, güçlü ekonomik modeliyle de batı ülkelerine model olmaktadır. Türkiye'nin Doğu, Güneydoğu komşularına baktığınız zaman siyasi krizlerle boğuştuğunu görürüz. Batı komşularına ya da okyanus ötesi ülkelere baktığınız zaman ekonomik krizlerle boğuştuklarını görürüz. Türkiye böylesi kriz ortamının merkezinde yaşayan bir ülke olarak bu krizlerden de etkilenmemiştir. Daha fazla güçlenmiş, daha da güçlenecektir. Çünkü hedefimizi 2023 olarak belirledik. 2023'e geldiğimiz zaman ileri demokrasiyle hem ülkemiz hem de ülke insanımız buluşmuş olacak. Ekonomik ve sosyal yönden refahımız artacak, 25-30 bin dolar milli gelirimiz olacak. 2023'e emin adımlarla yürüyoruz." Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2009 yılında bir daha Davos'a gitmeyeceğini belirtmesinden birkaç yıl sonra Davos'un İstanbul'a geldiğini anımsatan Tanrıverdi, Türkiye'nin haksızlık karşısında takındığı onurlu duruşun etkili olduğunu ifade etti.

 

Tanrıverdi, bir tarafta kendisini millete hizmet etmeye adamış belediye başkanları, diğer tarafta ise kendisini başka yerlere adamış belediye başkanlarının bulunduğunu bildirerek, konuşmasına şöyle devam etti: "Millete sırtını, yönünü dağa dönmüş belediye başkanları var. Bir tarafta şehrin altyapısını inşa eden, köprü, park yapan, sokakları temizleyen, şehrini kalkındıran belediye başkanları var. Bu belediyelerin sergilediği beceriksizliğe, iş bilmezliğe inanıyorum ki sağduyulu hizmete susayan vatandaşımız artık 'dur' diyecektir. Onlar siyaseti halka hizmet olarak görmüyorlar. Onlar ancak kendi yandaşlarını belediyeye doldurmayı biliyor. Yargı elbette bunları gün yüzüne çıkaracaktır. Hele hele KCK operasyonlarına baktığınız zaman BDP'li belediye başkanlarının da ne yaptığını anlamış oluyorsunuz. Onların da devletin imkânlarını, parasını, pulunu memleketine, şehrine, hemşerilerine değil, dağa, taşa harcadıklarını görüyorsunuz. Oysa belediye başkanı olarak sizin göreviniz halka, şehre hizmettir. Bunların hepsini görüyoruz. Bu operasyonlarda yargı, suçlu kimse alıp götürüyor. Kim bu imkânları başkasına peşkeş çekmişse yargı onun hesabını soracaktır" dedi.





 



Editör: TE Bilişim