Niğde Ak Parti Sosyal Politikalar Birim Başkanlığının organizasyonunda gerçekleştirilen programa, Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir,  Milletvekili Erdoğan Özegen, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, Merkez İlçe Başkanı Ömer Kılıç ve sakatlar derneği üyeleri katıldı.
Programda bir sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi ve daha sonra EKM Başkanı Songül Çalışan bir konuşma yaptı. Engelsiz bir Türkiye için yaptıkları çalışmalardan bahsetti.
İl Başkanı Emrah Özdemir programda şu açıklamalarda bulundu; ‘’Engellerimizi sosyal ve ekonomik hayata katılabilmeleri için birçok yenilikler getirdik.
Yaşam alanlarını kolaylaştırmaktan, ekonomik anlamda yaşam şartlarını yükseltmeye kadar birçok alanda yenilikler yaptık.
Göreve geldiğimiz günden itibaren yaklaşık 15 yıllık süreçte çok büyük adımlar attık.
Kısacası engelli vatandaşlarımıza pozitif bir ayrımcılık getirdik.
Engellilerimiz için 2005 yılında bir kanun çıkardık. Bu kanunla birlikte eğitim, bakım hizmeti , evde eğitim gibi çok yönlü haklar getirdik.
Kurucu genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde , genel başkanımız ve başbakanımız sayın Binali Yıldırımın öncülüğünde  ihtiyaç duyulan alanlarda iyileştirmeler yapmaya devam ediyoruz.
Biraz önce engellilerimize pozitif ayrımcılık yaptığımızdan bahsetmiştim. Kısaca değinecek olursam;
İlk defa kamu personeli seçme sınavını2012 yılında başlattık ve kamu ile özel sektöre %3 engelli çalıştırma zorunluluğu getirdik.
Şuanda kamuda ve özel sektörde 150 bin engelli vatandaşımız çalışmaya başladı. Bu rakam 2002 yılından önce sadece 5 bin idi.
Engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşamda zorluk yaşamamaları için aldıkları maaşı tam 22 kat artırdık. 2002 yılında engelli maaşı sadece 24.48 tl iken, bugün maaşları 529 tl ye çıktı
Ak Parti iktidarları döneminde yaptığımız önemli yeniliklerden biride. MUHTAÇLIK DÖNEMİNİ BİTİRDİK. Yani 18 yaş altı engelli çocuğu olan bir anne ya da baba ya vakıflar yönetmeliği hükümlerinde muhtaç aylığı bağladık.
2007 yılından itibaren ilk kez evde bakım desteği başlattık. Tam  481 bin engelli vatandaşımız bundan yararlanıyor. Bakım aylığı ise şuan 940 tl
Bakım aylığı dışında evde sağlık hizmeti de getirdik. 847 bin hastamız bu şekilde evde sağlık hizmetinden faydalanıyor.
2001 yılında eğitimden yararlanan öğrenci sayısı 53 bin iken, bugün bu rakam 288 bin civarında. Yani yaklaşık 5 kat bir artış gerçekleştirildi.
Sosyal hayatta engeli vatandaşlarımız için birçok kolaylık sağladık. Mesela ulaşımda, yaya ve kaldırımda rahatça hareket edebilmeleri için özel çalışmalar yapıldı. Ayrıca ulaşımda indirim alarak bu imkandan yararlanan engelli sayımız 461 bin
Engellilerimize erken emeklilik konusunda kolaylıklar sağladık.
Memur olan engellilerimize ise normal mesai dışında özel mesai hakkı tanıdık .
Trafik kazası geçiren ve engelli duruma düşen vatandaşlarımızın tedavilerini karşılama kolaylığı getirdik.
Yani burada sayamayacağım çok daha farklı alanlarda iyileştirmeler ve kolaylıklar sağladık. Bizler ihtiyaç durumunda olan tüm vatandaşlarımızın yanında ve yardımında olmak için çözümler üretiyoruz.
Ak Parti sosyal politikalar bakanlığı engelliler koordinasyon merkezimiz var ayrıca. 2011 yılında kuruldu. 81 ile kurulan bu müdürlükler vasıtasıyla vatandaşlarımızın sorunlarını daha hızlı çözüme ulaştırıyoruz’’ dedi.
Milletvekili ve Belediye Başkanı Engelsiz bir Türkiye için Ak Parti’nin yaptığı büyük yenilikleri dile getirdiler.
 

 
Editör: TE Bilişim