Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) doğum günü dolayısıyla AK Parti Niğde Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanlığı ortaklaşa bir program düzenledi. Gecede Dursun Ali Erzincanlı’nın 40 yaşındasın şiirini seslendiren Ak Parti Gençlik Kolları Halkla İlişkiler Başkanı Perihan Ballı okuduğu şiirle, konukları duygulandırdı.

  

İl Kültür Merkezinde düzenlenen programa konuşmacı olarak Yazar Vehbi Vakkasoğlu katılarak peygamber efendimizin hayatını anlattı.

  

Program saygı duruşu ve istiklal marşı ve kuran-ı Kerim okunarak başlandı. Düzenlenen gecede slayt gösterileri sunulurken AK Partililer tarafından ilahiler ve şiirler okundu. Programa Niğde Ak Parti İl Başkan Vekili İdris Bayram, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Parti üyeleri, ve vatandaşlar katıldı.

 

 

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Emine Atıcı, “Yaratılanların en güzeli, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in(SAV) tüm insanlık alemini şereflendirdiği ve iki cihan güneşinin gelişi ile müjdelendiğimiz bu ayda; dinimizin iki temel kaynağından biri olan sünnetini öğrenmek, anlamak ve de hayatımıza örnek almak adına bu ayı en verimli şekilde geçirmemiz gerekliliğinden yola çıkarak bizde bu programı düzenliyoruz. Ayrıca bu ayda dinimizin bütün bir insanlığa hoşgörü, sevgi, birlik, beraberlik ve güzel ahlak çağrısını ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in(SAV) de bütün bu güzellikleri hayatının her anında yaşayarak örnek oluşunu en iyi şekilde anlamamız ve anlatmamız gerektiğine canı gönülden inanıyorum’ dedi.

  

Gecede bir konuşma da AK Parti İl Başkan vekili İdris Bayram yaptı. İdris Bayram konuşmasında, “Ahlakı kuran ahlakı idi. Adeta yaşayan bir kurandı, Kuran’ı anlamak isteyenler O’nun hayatına O’nu anlamak isteyenler de Kuran’a bakmalıdır. Vahyin bin 400. yıldönümünde O’nu anlamak bize düşen en önemli görevdir. O peygambere layık ümmet olabilmek mühim bir vazifedir. Kuran yılında Kuran’ı anlamak, Kutlu doğum haftasında Hz. Peygamberi tanımak hedefimiz olmalıdır” diye konuştu.

 

 

Konuşmalardan sonra Gençlik Kolları ve Kadın kolları üyelerinden şiir, ilahi ve slayt gösterilerinden sonra Yazar Vehbi Vakkasoğlu bir konferans verdi.

 

Konferansta Peygamber efendimizin hayatıyla ilgili Niğdelilere önemli bilgiler veren Vakkasoğlu, “Onu buraya övmeye gelmedik, onun övülmeye ihtiyacı yok. Onu Allah övdü” dedi.

 

Vehbi Vakkasoğlu, İslam dini ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) faziletleri hakkında bilgi verdi. Peygamber Efendimizin yaşamından kesitler de sunan Vakkasoğlu, başından geçen olayları ve tecrübelerini de konuklarla paylaştı. Yoğun ilgi gösterilen konferans, Vakkasoğlu'nun kitaplarını imzalaması ile son buldu.

 

Konferans sonrası katılanlara karanfil dağıtılarak program sona erdi.





Editör: TE Bilişim