31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde Ak Parti Niğde Belediye Başkan Adayının belirlenmesiyle birlikte gözlerin çevrildiği İl Genel Meclis ve Belediye Meclis Aday Adaylık başvuruları 14 Aralık Cuma gününe uzatılırken şuana kadar yaklaşık 10 kişi meclis üyesi aday adaylık başvurusunda bulundu.

AK Parti'de 31 Mart 2019 yerel Yönetim Seçimleri için belediye başkanlığı ve meclis üyelikleri için aday adaylık süreci 5 Kasım tarihinde başlamıştı. Belediye Başkan Adayı belirlenmesinden sonra gözlerin çevrildiği, meclis üyeliği aday adaylık başvuruları da 3 Aralık tarihinde sona erecekti. Ancak AK Parti'den yapılan açıklamada bu sürenin uzatıldığı bildirildi. Meclis üyeliği için Niğde Ak parti İl Başkanlığına şuana kadar 10’a yakın aday adaylığı başvurusu olduğu öğrenildi.

Ak Parti’den İl Genel Meclis Üyesi ve Belediye meclis üyesi Aday adayı olmak müracaatların 14 Aralık Cuma gününe uzatılmasıyla birlikte İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı olmak isteyenler başvuruda buluna bilecekler.

RESMİ AÇIKLAMA YAPILDI  
AK Parti Genel Merkezi’nden meclis üyeliği aday adaylığı sürecinin uzatıldığı yazısı İl Teşkilatına ulaştı. İl teşkilatı süre uzatım yazısını ilçe teşkilatlarına bildirdi. Genel merkezden gelen yazıya göre, “Meclis üyeliği aday adaylık başvuruları net bir tarih belirtilmemek kaydıyla uzatılmıştır’’ şeklinde açıklama yapıldı.
 
Editör: TE Bilişim