31 Mart Yerel Seçimlerde Ak Parti Niğde Merkez, ilçe ve Belde Belediye başkan aday tanıtım toplantısı 5 Şubat kapalı spor salonunda Ak Parti MKYK üyesi Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın katımıyla gerçekleştirildi.

Programın açılışında konuşan Ak Parti Niğde İl Başkanı Mahmut Peşin; “Önümüzdeki 31 Mart Yerel seçimlerini kazanmak için; yaşadığımız bugünlerden daha güçlü olmaya, iri olmaya ve diri olmaya mecburuz. Biz güçlü olduğumuzda, sadece ülkemize değil bölgemize ve dünyaya hizmet edebiliriz. İçinde bulunduğumuz dünyadaki adaletsizliklerin giderilmesinde söz sahibi oluruz. Zalimin korkusu, mazlumun umudu oluruz. Ülkemiz 2002 sonrası güçlü bir siyasi liderlik ve istikrarla tanıştı. Türkiye bu imkan sayesinde yoksulluk, dışa bağımlılık, devlet – millet ayrışması ve terör sorunlarına karşı çözümler üretebildi. 24 Haziran millet-devlet birlikteliğini somutlaştırmıştır, 31 Mart yerel seçimleri de bu birlikteliği pekiştirecektir Allah’ın izniyle, 24 Haziran seçimleri, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin gerçek lideri olduğunu tescil etmiştir. Bu liderliği hazmedemeyen bazı çevreler, 31 Mart Yerel seçimlerinde çıkacak sonuç üzerinden Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini tartışmaya açma hevesindedirler. Bu aziz millet, yenilgiyi hazmedemeyen müzmin muhalefete bir kez daha ders verecektir. Cumhur İttifakının kurduğu vizyonun üzerinde yükselen sosyo-politik zemin, siyasi hayatın doğal bir parçası haline gelerek 31 Mart seçimlerinde de güçlü bir şekilde devam edecektir. Bu anlamda önümüzdeki yerel seçimlerde Cumhur İttifakının başarısı ülkemizin geleceğine ışık tutacaktır. Ak partimizin kurulduğu günden beri her girdiği seçimde başarılı sonuçlar almasının nedeni, siyasetin içinden çıktığı sosyolojik yapıyla ve milletimizle bütünleşmesidir. 31 Mart 2019 seçimlerinde Belediye Başkanlıklarında ve İl Genel Meclisi seçimlerinde ipi göğüsleyen biz olacağız ve hep birlikte Altunhisar, Bor, Çamardı, Çiftlik, Ulukışla, Niğde ve Türkiye olacağız” dedi.

Niğde Belediye Başkanı Rıfat Özkan; “mahalli seçimlerde özellikle Belediye çalışmalarının muhasebeleştiği ve gözden geçirildiği dönemlerdir. Şimdiden Niğde’de çok siyasi kargaşaya neden olmadan 31 Mart yerel seçimlerin gerçekleşmesi ümidiyle aday olan arkadaşlarıma çıktıkları bu yolda başarılar dilerim” diye konuştu.

Niğde Belediye Başkanlığını kazandığım takdirde Niğde’nin geleceğini inşa etmek istiyorum diyerek sözlerine başlayan Ak Parti Niğde belediye Başkan Adayı Emrah Özdemir, “ Niğde Anadolu’nun küçük bir şehri deniliyor. Ben buna itiraz ediyorum.  Artık Niğde’ye küçük şehir dedirtmeyeceğiz.  Ben 142 bin kişinin belediye başkanlığına adayım. Diğer aday arkadaşlarımızla birlikte Ak parti olarak 360 bin kişinin belediye başkanlığına adayız. Hangi siyasi görüşe ait olura olsun insanlarımız, görüşleri ne olursa olsun hepsine eşit bir şekilde hizmet etmeye, Adaletli bir şekilde hizmet etmeye talibiz. Adaletli bir şekilde ilimizi kalkındırmaya talibiz. Biz Adalet ve Kalkınma Partisiyiz, Adaletli bir şekilde kalkındıracağız, Adalet olmadan kalkınma olmaz. Ben Niğde’yi büyükşehir yapacağım demiyorum ben Niğde’yi büyükşehir yapmak için geleceğini planlamak için talibim.  Bugüne kadar yapılan hizmetler yeterli olsaydı emin olun beni şimdi karşınızda aday olarak görmezdiniz. Farklı Niğde, Büyüyen Niğde’yi konuşacağız. Benim Büyükşehir hayalım vardı, onu muhalefetteki arkadaşlarımız anlamıyorlar çünkü ufukları dar. Bizim ufkumuz geniş. Ben Niğde’yi 5 yıl içerisinde Büyükşehir yapacağım demiyorum, büyükşehir olması için temellerini atacağız, bunu sizlerle birlikte atacağız. Bu şehirde 500 bin kişi yaşayacak şekilde yollarımızı açacağız, sosyal projelerimizi gerçekleştireceğiz, yeşil alanları, ibadet alanlarımızı 500 bin kişi yaşayacak şekilde yapacağız. 20 yıl önce bir belediye başkanı bunu düşünseydi küçük şehir olmazdık, trafik sorunumuz olmazdı, otopark sorunumuz olmazdı ama biz b ufku açacağız. İnşallah bizler 2030 yılının, 2040 yılının Niğde’sini kuracağız” dedi.

Ak parti Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergün ve Selim Gültekin’de 31 Mart Yerel seçimlerde belediye Başkan adaylarına çıktıkları bu yolda başarılar dileyerek seçimi kazanmaları için bol çalışmaları gerektiğini sıkmadık el bırakmamaları gerektiğini belirtiler.

AK Parti MKYK Üyesi Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, törende yaptığı konuşmada, AK Parti'nin vesayetlere ve darbelere karşı mücadele ederken hizmetleri de aksatmadığını söyledi.

Yerel yönetimlerde insan ve hizmet odaklı yönetim anlayışına sahip olduklarını belirten Yıldız, şunları kaydetti: "Türkiye'de gerçek yerel kalkınma Ak Parti'yle başlamıştır. vatandaşlarımızın daha fazla yönetime katılımını yönetimde doğrudan temsilini ve idareyi denetlemesini sağlamak temel görevimizdir. Ülkemizde bütün yerleşim birimini yaşanabilir bir çevre haline getirmek ve şehirlerimizin her birini bir veya bir kaç özelliğini öne çıkaran marka şehirler haline getirmek önceliğimizdir. Allah'ın izniyle 31 Mart'ta bu tarih, milletimizin yeniden dirilişinin tarihi olacaktır. Tüm renkler AK Parti'mizin gönül belediyeciliğinin tarihinin yazıldığı gün olacaktır. Bunu siz değerli Niğdeli kardeşlerimizin üstün gayretleri başaracaktır. Gün kenetlenme günü. Gün birlikte savunmanın, dayanışmanın günüdür."

Konuşmalardan sonra Niğde Merkez, ilçe ve belde belediye başkanları İl başkanı, merkez ilçe başkanı hep birlikte toplu hatıra fotoğrafı çekinilerek program sona erdi.

NİĞDE VE  5 İLÇE ADAYLARI

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Bor:  Serkan Baran, Çiftlik:  Serkan Güzel,  Altunhisar Abdullah Arıöz, Ulukışla: Ali Uğurlu, Çamardı: Yavuz Soylu

23 KASABANIN ADAYLARI

Karakapı: Kamil Demiralp,  Keçi Kalesi: Şamma Öztürk,  Bahçeli: Zafer Tokgöz, Çukurkuyu: İleri Koçak, Kemerhisar:  Yusuf Kurt, Azatlı: Reşat Bolat, Bozköy: Ömer Dalgıç, Divarlı: Rüstem Cullaz, Aktaş: Hasan Ali Davarcı, Alay: Sefa Erol, Bağlama: Recep Yaşar, Değirmenli: Yıldıray Tok, Dündarlı: Mustafa Kamar, Edikli: Ercan Şayhan, Gümüşler: Refik Caymaz, Hacıabdullah: Ahmet Takyan, Kaaratlı: Emin Yılmaz, Kiledere: İsmail Tereci, Konaklı: Erdal Altın, Sazlıca: Süleyman Görgülü, Orhanlı: Erhan  Bolat, YeşilGölçük: Yusuf Sağlam, Yıldıztepe: Hacı Güngör
 

Editör: TE Bilişim