Niğde Kent Meydanında büyük Türk Bayrağı açan grup, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşını okudu.

İstiklal Marşını okuduktan sonra açıklamada bulunun Gençlik Kolları İl Başkanı Av. Mustafa Özdemir, İstiklal Marşının asırlar boyu bağımsızlık mücadelesi veren aziz milletin nişanesi olduğunu söyledi.
Av. Mustafa Özdemir, istiklal marşımızın kabulünün yıl dönümünde anlamlı bir program için Ak gençler olarak toplandık. Asırlar boyunca bağımsızlık mücadelesini veren aziz milletimizin nişanesi olan İstiklal Marşı fikri zikri ve eylemiyle de içerikler taşıyan milleti milli niteliklere taşıyan şiirimizdir.

Milletimizi yok edilmeye çalışan dört bir yandan işgallere maruz kaldığı zamanlarda bile umudunu kaybetmeden inancını yitirmeden omuz omuza direnenlerin mücadelesinin kanıtıdır. İstiklal Marşı zamanın ve mekanın ötesinde çağlara meydan okuyarak gür medeniyet tasavvuyla varlık şuurunu saadetin sunumuyla aydınlatan ellerin ve o elleri gönül verenlerin gençlerin, yiğitlerin ve aziz bir milletin destanıdır. İstiklal Marşı vacize değerlere kurban edenlerin değil, hayat sunan değerlere kurban olanların dirilişinin marşıdır” dedi.

Özdemir, “Harp ve batılın savaşında olduğu gibi bağımsızlık mücadelesinin de bilek gücünün değil, iman gücünün muzaffer olduğu aşikardır. Sömürgeci ve işgalci güçlere karşı din, dil, vatan ve bayrak mücadelesini kahramanca dik bir duruşla sergilemenin adabıdır. Bizde Ak Parti Gençlik Kolları olarak İstiklal Marşımızın kabulünün yıl dönümünde bunun şuuru ve inancında bayrağımızı, ezanımızı, vatanımızı ve İstiklal Marşımızın mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğiz.

Terörü destekleyen birlik ve beraberliğimizi sekteye uğratmak için çabalayan milletimizin, devletimizin huzurunu bozmaya çalışanlara karşı ecdadımızın yaptığı gibi iman gücüyle dik duruşumuzu sergileyeceğiz.
Ak gençler olarak teröre, ihanete, sömürgeye ve dirliğimize göz dikenlere karşı yek vücut olmaya devam ediyoruz. Bu vatan bu bayrak ve bu topraklar kolay kazanılmadı. Vatanımıza, topraklarımıza göz diken şer odaklarına da asla yar edilmeyecektir” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim