Dün Akşam yapılan toplantının ardından Ak Parti Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen ve yönetim kurulu istifa etmişti. 
İstifa haberini Borhaber.net sitemiz toplantı biter bitmez ilk biz yayınlamıştık. Sitemizde en çok okunan ve en çok yorumlanan haberler bölümüne daha ilk günden giren bu haberi ve yorumları okumak için Lütfen TIKLAYIN


AK Parti Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen, partisinin milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi ile birlikte yine aynı partiden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın icraat ve davranışlarını eleştiren konuşmasının kayıtlarının internette yayınlanması üzerine istifa etti.


Ak Parti Niğde İl Başkanı Özmen istifasının gerekçelerini kendisine ait iş yerinde basın toplantısı ile açıkladı. Özmen, "Yerel bir gazetede bir dost ortamında ilimize ve partimize daha iyi hizmet olması için sohbet yaparken maksadı aşan bazı sözlerim olmuştur. Bu konuşma gizlice kaydedilerek internet üzerinden yayınlanmıştır. Bu konuda Cumhuriyet Savcılığımıza gerekli müracaatlarda bulundum. Partimizin zarar görmemesi için yönetim kurulu ile birlikte istifa ediyorum" dedi.

'TUZAĞA DÜŞÜRÜLDÜM'

Görevden alındığına yönelik iddiaları cevaplayan Özmen, "Görevden alınmadım. Yönetim kurulu olarak arkadaşlarımızla bir araya geldik. Bu ses kaydından sonra parti içinde bir huzursuzluk ortamı oluştu. Yerel seçimlerde başarılı olmak için bir fedakarlık yapmamız gerekirdi. Biz o fedakarlığı yaptık. Hizmet için yapılan bir konuşma. Herkes bir yerlerde konuşabilir. İnsanların bir arada konuştuklarını ses kaydına alıp kamuoyuna büyük bir meseleymiş gibi anlatılmasından ben üzgünüm. Böyle olmamalıydı. Tuzağa düşürüldüm" diye konuştu.




Ahmet Özmen bu gün kendi muhasebe bürosunda konu ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

 

Ahmet Özmen açıklamasında ; Şimdiye kadar hep çalışmalar kaptığımız hizmetler hakkında sizlerle karşı karşıya geldik. Bugün ise, Ak Parti İl Başkanlığı görevimden istifa etmemin gerekçesini açıklamak üzere karşınızdayım.

Bildiğiniz gibi 29 Nisan 2012 günü yaptığımız kongre ile İL Başkanı seçilmiş ve yaklaşık 16 aydır bu görev layıkıyla yapmaya çalışmaktayım. Biz görevi layıkıyla yapmaya çalışmaktaydım.

GECE GÜNDÜZ DEMEDEN PARTİMİZ İÇİN ÇALIŞTIK

Biz görevi devraldığımızda amacımız ; Niğde’ye en iyi hizmeti verebilecek,  Niğde’nin gelişmesine katkı sağlayacak, Ak Parti Genel Merkezimin hedeflerini en doğru yansıtabilecek bir hizmet yapmaktı. Hamdolsun bu görevi gece gündüz demeden, teşkilatımızın tüm kademeleriyle çalışarak gerçekleştirdiğimiz inancındayım.

Teşkilatımızda çalışmayan birimleri çalışır konuma getirdik. 12 birimin hepsi kendi alanında Genel Merkezimiz tarafından eğitim aldı ve aktif çalışarak, alanlarındaki tüm hizmetleri eksiksiz yerine getirdiler. Kadın ve Gençlik Kolları İlçe , Mahalle, belde ve köy teşkilatlarıyla birlikte tüm kademelerimizle koordineli çalışarak Ak Parti’nin Niğde kamuoyunda daha iyi olması için çaba sarf ettik.

İL YÖNETİMİMİ KAMUOYU TAKDİR ETMİŞTİ

Şahsım ve yönetimimdeki hiçbir arkadaşımızın kamuoyunda kötü algı oluşturabilecek ne bir yapısı vardır. Ne de şaibe uyandıracak girişimleri  olmuştur. Hamdolsun bu yönüyle yönetim listesini oluştururken hata yapmadığımı arkadaşların bu 16 aylık süre içerisindeki tutumları da gösterdi.  Kamuoyu tarafından da yönetimim takdir edilmişti.

Genel  Merkezimizin üye kayıt, sandık kurulları, mahalle temsilcilerinin oluşması noktasındaki taleplerini Türkiye ortalamasının üzerine çıkartarak gerçekleştirdik.

Üye kaydında Türkiye ortalaması üzerindeyiz şuan itibariyle. Sandık bazlı çalışmada ise % 95 oranıyla Türkiye de 6. Sıradayız. Yani bu çalışmalarla birlikte partimizi 2014 Yerel Seçimlerine hazır hale getirdik. Yarın seçim olsa, Niğde Merkez , İlçeler, köy ve kasabalarda seçimde görev yapacak arkadaşlarımızı görevlendirmiştik.

Bildiğiniz gibi siyaset kısa değil uzun soluklu bir yoldur. Biz bu yola çıktığımızda Niğdemizin ilerisini de düşünerek adımlar atmaya çalıştık.

Kurumlarla sık sık görüşmeler yaparak onlardan aldığımız talepleri Genel  Merkezimizin ilgili birimlerine ilettik.

NİĞDE’NİN SORUNLARINA ÇARE ARADIK

Özellikle geçen yıl yaşanan patatesle alakalı çifçilerimizin yaşadığı mağduriyetin giderilebilmesi için başta sayın Başbakanımız olmak üzere, konuyla alakalı tüm Bakanlıklara sık sık girişimlerde bulunduk. İhracatın açılmasını sağladık. İleriye dönük bu sıkıntıların daha fazla yaşanmaması için tarım alanında çalışmaların yapılmasına zemin hazırladık. Bu yıl patatesle yüz güldüren fiyatları hepimiz biliyoruz.

Medaş konusunda çiftçilerimizin yaşadığı sorunları aşabilmek için sayın Başbakanımız ve ilgili bakanlıklar olmak üzere sürekli girişimlerde bulunduk ve büyük mesafeler kat ettik. Parti binamıza gelen, sıkıntılarını anlatan çiftçilerimizin sorunlarını gerek sahada gerekse partimizde dinledik. Hükümetimize bunları doğru ve net aktararak, çözüm üretilmesi noktasında gayret sarf ettik.

İlçelerimize hastanelerin yapılması, Çiftlik Keten Çimen yolunun yapılması,  Çamardı yolunun bitirilmesi, otoyolun devamının hızlandırılması, Niğde-Bor yolunun 2x3 olarak yapımının sağlanması, Azatlı Barajından, diğer birçak yere baraj ve göletlerin yapımı, Niğde Merkez olmak üzere dere ıslahları, Kosgep, gümrük il müdürlükleri gibi konularda Bakanlıklar nezdinde girişimlerde bulunduk ve sonuç alınmasını sağladık. Ecemiş suyunun Niğde’ye kazandırılması noktasındaki girişimlerimizde inşallah iyi sonuçlar doğuracaktır. 

 

Nihayetinde ; Niğdemizin kazanması için elimizden gelen bütün gayreti sarf ettik. Gece gündüz demeden çalıştık. Niğdemizi bir adım daha ileriye taşıyabilmek için halkımızın yanında olduğumuzu göstermek istedik. Bu görev gelirken de tek amacımız ve hedefimiz buydu. Sayın Başbakanımız dünyada ülkemizi en iyi konuma getirmek için gece gündüz çalışken, O’nun politikasına layık olmak için en doğru siyaseti Niğdemiz de uygulamaya çalıştık. Ülkemize demokrasiyi kazandıran, hakkın ve halkın yanında olan, mazlumun elinden tutan, güç odaklarına boyun eğmeyen bir Başbakan’ın davasına hizmet etmek bizim için büyük onur ve şerefti.

HERŞEY SES KAYDININ YAYINLANMASI İLE BAŞLADI

Bir gazetede  dost ortamında ilimize ve partimize daha iyi hizmet olması için sohbet yaparken maksadını aşan bazı sözlerde olmuştur.  Ses kaydımın bilgim dışında habersiz alınması ve bunun You Tube ‘ye verilmesi  ile  süreç başladı. Bu konuda Cumhuriyet Savcılığımıza gerekli müracaatları etmiştim.

Partimizin zarar görmemesi yerel seçimlerin yaklaşması nedeniyle koordineli çalışmanın yapılabilmesi için gayretlerimiz oldu. Yönetim olarak fedakarlık yapmamız gerektiğini düşünerek görevlerimizden istifa etme kararı aldık.

Bizler Partimizdeki görevlerimizden istifa etmekle birlikte Davamızı bırakmış değiliz. Bizler her zaman Sayın Başbakanımızın arkasında bir nefer olarak, bundan sonrada vereceği her türlü görevi yapmak için yanında olduğumuz ifade etmek istiyoruz.


SİYASET UZUN SOLUKLU YOLDUR

Görevden istifa demek hizmeti bırakmak, davayı bırakmak değildir. Başta da ifade ettiğim gibi siyaset uzun soluklu bir yolduk. Sayın Başbakanımızın politikalarına, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşması için yaptığı hizmetlere canı gönülden inanan biri olarak her zamanda yanındayız.

Şimdiye kadar partimizdeki hizmet bayrağını göğüsleyen ve birlikte çalıştığım il yönetimim başta olmak üzere, kadın ve gençlik kollarınız, ilçelerimiz, beldelerimiz , mahalle ve köy teşkilatlarımız, Belediye Başkanlarımız,  il genel meclis üyelerimiz den parti üyelerimize kadar, her birine çok çok teşekkür ediyorum. Farkında olmadan kırdığım, üzdüğüm olabilir herkesin hakkını helal etmesini istiyorum.  Ve siz değerli basın mensubu arkadaşlarımdan da üzdüklerim varsa helallik istiyorum. Hepinizi Allah’a emanet ediyor, şimdiden görev alacak yeni yönetime başarılar diliyorum. “dedi.



Yukarıdaki açıklamayı yapan Ahmet Özmen sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı 



Ses kayıtları konusunda tuzak kurulduğunu söylediği ve bu konuda şüphelendiği kimse olmadığını resmi makamlara gerekli girişimi yaptığını ve takip edildiğini  belirtti. 


Özellikle Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve Milletvekileri ile kırgın olup olmadığı soruldu. Bu soruya da kimseye kırgın olmadığını  gayelerinin hizmet olduğunu belirtti. 


Yeni gelecek başkan konusunda sorulan soruya, Genel Merkez'in takdir edecek ve yeni başkanımıza yardımcı olacağız. Partimizden istifa etmediklerini söyledi. 


Özmen,  gazetecilerin;  
Daha önceden Milletvekili adayı olduğu ve önümüzdeki yerel seçimlerde görev alıp almayacağı sorusuna ise "Başbakanımızın ne görev verirse kaçmayız, siyaset ucuz soluklu iş ben şimdiden Niğde Belediye Başkanı Adayıyım dersem yanlış olur. Yüz kızartıcı hiç birşey yapmadım yapmayız böyle bir süreç oluştu, sıkıntı olmasın diye istifa ettik. "dedi. 


İstifa kararını sadece yönetim ile istişare ettiklerini belirttiği açıklamasında " Bu bir görevden alınma değil, Aksaray Milletvekilimiz ilimizin koordinatörüdür daha öncede toplantılarımıza katıldı. Biz istifa ettik, ilerde siyasette bir sorun olmaması için biz fedakarlık yaptık. You Tube olayı bu partimizin uyum içinde olmasına engel olduğunu gördüğümüz an müdahale ettik ve başkanlık toplantımız sonrasında istifa ettik. Zorlama değil uyumda bir proplem olmaması için bu yolu seçtiklerini" söyledi.

                                               

 

Editör: TE Bilişim