Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA-Instrument for Pre Accession)’nın “İnsan Kaynaklarını Geliştirme” bileşeni altında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Kayıtlı İstihdamın Teşviki II Hibe Programı uygulanmaktadır. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen söz konusu hibe programı, Sözleşme Makamı olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmekte ve izlenmektedir. Programın Operasyon Faydalanıcısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu’dur.

“Ahiler Kalkınma Ajansı Kayıtlı İstihdamı Teşvik Ediyor projesi, program kapsamında “Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından yürütülmektedir. Projenin toplam bütçesi 193.744,02 Avro olup, bu tutarın 21,679,96 Avro’luk kısmı Ahiler Kalkınma Ajansı’nın eş finansman katkısıdır.

Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Kayıtlı İstihdamın Teşviki II Hibe Programı’na sunulan “Ahiler Kalkınma Ajansı Kayıtlı İstihdamı Teşvik Ediyor” projesi başarılı bulunarak 1 Temmuz 2016 itibariyle uygulanmaya başladı.

Proje, Aksaray Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği, Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile Kırıkkale Üniversitesi proje ortaklığı ile; Nevşehir, Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir illerinde iş gücü piyasasında faaliyet gösteren kurumlar arasında işbirliği ve kurumların kapasitelerinin geliştirilmesi yoluyla kayıtlı istihdamın teşvikine katkı sağlamayı, kayıtlı istihdam bilincinin yerleştirilmesini amaçlıyor.

Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir ve Nevşehir illerinin; Ticaret ve Sanayi Odaları ile bunların 400 üyesi, Esnaf ve Sanatkârları Odaları ile bunların 400 üyesi,Ticaret ve Sanayi Odaları ile Esnaf ve Sanatkârlar Odalarında çalışan 50 personel ile bu illerde öğrenim gören 800 üniversite ve 400 orta öğretim öğrencisi ise bu projenin hedef kitlesini oluşturuyor.

Kurumsal eğitimler ile kurumların kapasitelerinin arttırılması, iyi uygulama örneklerini yerinde görmek için yurt dışı çalışma ziyaretinin gerçekleştirilmesi,  saha analiz çalışması ve bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir.

AHİLER KALKINMA AJANSI KAYITLI İSTİHDAMI TEŞVİK EDİYOR PROJESİ
TRH1.3.PREII/P03/153
Proje Koordinasyon Ofisi:
Ahiler Kalkınma Ajansı, Kapucubaşı Mah. Atatürk Bulvarı No : 57 Merkez / Nevşehir
kayıtlı istihdamın teşviki stratejik plan çalışmasının yapılması, bilgilendirme toplantıları ve öğrencilere yönelik paneller düzenlenmesi faaliyet planında yer alıyor.
Proje faaliyetleri çerçevesinde; Nevşehir, Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir illeri Ticaret ve Sanayi Odaları, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlikleri ile SGK, İŞKUR İl Müdürlükleri tarafından görevlendirilen birer personel, Ajans proje ekibi ve Kırıkkale Üniversitesinden bir öğretim görevlisinin katılımı ile 21 kişiden oluşan Kayıtlı İstihdamın Teşviki Platformu kuruldu.
İlgili illerin Ticaret ve Sanayi Odaları ile Esnaf ve Sanatkarlar Odalarına yönelik projede öngörülmüş olan “Eğitmenlerin Eğitimi” çerçevesinde 9 Ocak 2017’de başlayan “Diksiyon Eğitimi” 19 Ocak 2017’de 4 ilin Ticaret ve Sanayi Odaları ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları, Sosyal Güvenlik Kurumu, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerinden görevlendirilen toplamda 54 personelin katılımı ile tamamlandı.
Proje kapsamında bulunan 4 ildeki eğitimler, “Sunum Teknikleri” ve “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği” eğitimleri ile devam edecek.
Proje faaliyetleri sonunda, iş gücü piyasasında faaliyet gösteren kurumların kayıtlı istihdama yönelik kapasitelerinin geliştirilmesi, TR71 Bölgesi’nde kayıtlı istihdamın teşviki için yol haritasının belirlenmesi ve Nevşehir, Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir illerinde kayıtlı istihdam ile ilgili farkındalık düzeyinin arttırılması sonuçları bekleniyor.
Editör: TE Bilişim