Niğde Orman İşletme Müdürü Mehmet Özdemir,  Orman varlığı yönünden fakir olan orman alanlarının artırılması amacıyla ağaçlandırma çalışmaları yapılacağını 2018 yılında 1 milyon 840 bin adet fidan dikimi yapılacağını ‘ifade etti.

Özdemir, Ağaçlandırma, Erozyonla mücadele ve mevcut ormanların rehabilitasyon çalışmaları kapsamında, Bekçili, Himmetli, Beyazkışlakçı, Gedelli ve Emirler köylerinde toplam 26.000 dönüm alanda toprak işleme çalışmaları 4734 sayılı İhale Kanuna göre ihale edilmiş ve çalışmalar başlamıştır’’ dedi.
İhale kapsamında toplam 2.600,00TL ödeme yapılacağının altını çizen Özdemir ’Haziran-ağustos aylarında makinalı toprak işleme ve teras yapımı çalışmalarının tamamlanması planlanmamaktadır. Ekim, Kasım aylarında toprağın tavda olduğu, teknik şartların uygun olduğu zaman diliminde arazi hazırlığı yapılan 26.000 dönümlük sahada fidan dikim çalışması yapılacak ve yıl sonuna kadar 1 milyon 840 bin adet fidanın toprakla buluşturulacağını‘ söyledi.

Orman İşletme Müdürü Özdemir, Yapılan çalışmalar kapsamında toprağın erozyonla taşınması önlenecek, yapılan teraslar sayesinde su tarımı yapılacak, yeraltı su kaynakları beslenecektir. Ayrıca orman varlığı açısından son derece fakir olan İlimizin orman alanları arttırılmaya devam edecektir. Ulukışla orman fidanlığında kapasite artımı yapılarak 950 bin sedir karaçam ve ardıç fidan üretimi gerçekleştirilmiş olup yıl sonunda dikimlerde kullanılacağını da ifade etti.
 
Editör: TE Bilişim