Yıldız,Derneğimizin yardım toplama, hediyelik eşya satma faaliyetleri yok”



Türkiye Harp Malûlü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Niğde Şube Başkanı Ramazan Yıldız, “D
erneğimizin hiçbir zaman sokaklarda ve caddelerde yardım toplama, hediyelik eşya (dergi, kitap, vb) satma faaliyetleri yoktur. Ve olamaz da çünkü bizim derneğimiz 2847 sayılı kamu yararına çalışan bir dernek olup, bağış toplayan değil bağış kabul eden bir dernektir” dedi.

 
ADIMIZI KULLANARAK  RANT SAĞLAMAK İSTİYORLAR

 

Değişik isimler adı altında kurulan, farklı derneklerin ve bazı çıkar gruplarının da ortalıkta dolaştığının farkında olunması gerektiğini dile getiren Yıldız,“Gerçekten hizmet amacıyla kurulan dernekler olduğu kadar, bunu çıkar uğruna kullanan ve siyasi oluşumlarca kullanılan derneklerin varlığının duyumlarını da sürekli almaktayız. Bu çıkar gruplarının amacı; Şehitlik ve Gazilik müessesesini kullanarak, adımızı lekeleyerek rant elde etme, yardım toplama ve hediyelik eşya (dergi, kitap, vb.) satma girişimleridir. Oysa derneğimizin hiçbir zaman sokaklarda ve caddelerde bu tür faaliyetleri yoktur ve olamazda çünkü bizim derneğimiz 2847 sayılı kamu yararına çalışan bir dernek olup bağış toplayan değil bağış kabul eden bir dernektir. Bu yüzden, temel çatımız olan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği adresinden şaşmamak gerekir” diye konuştu.

 

DERNEĞİ ŞUBESİ’NE ÜYE OLMAK  GÜCÜMÜZE GÜÇ KATACAK

 

Yıldız, “Hâlbuki camiamız mensubu birçok Şehit Ailemiz, Malul Gazimiz, Harp ve Vazife Malulümüz dernek şubelerimizden uzakta ve çekimser kalmaktadır. Unutmamak lazımdır ki; zaman ayrılık zamanı değil, kavuşmak ve sesimizi duyurmak vaktidir. Bizler camia olarak, Allah tarafından Şehitlik ve Gazilik sıfatlarıyla onurlandırılmış, seçilmiş bir toplumuz. Ve bir elin parmakları hatta et ve tırnak gibi bir arada olmalı, gerektiğinde gücümüzü ve sesimizi en uzak yerlere bile iletebilmeliyiz. Sesimizi duyurmak adına atılacak ilk adım ise; İllerimizde ya da yakın çevremizde bulunan bir, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şubesi’ne üye olmak ve gücümüze güç, sesimize ses katmak olmalıdır” dedi.

 

EN MUTLU VE ACI GÜNLERİMİZDE  BİRBİRİMİZİN YANINDA OLMAK

 

Temelleri 1915 yılına dayanan Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin amacından söz eden Niğde Şube Başkanı Yıldız, “ Derneğimizin amacı, tüm mensuplarımız arasında birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağlamak, Şehit ailelerimizin, gazilerimizin, harp ve vazife malullerimizin moral ve motivasyonlarını en yüksek seviyede tutmak, tüm mensuplarımızın ve çocuklarının ve bakmakla yükümlü oldukları aile fertlerinin yaşam şartlarını kolaylaştırmak, geçim standartlarımızı yükseltmek, en mutlu ve acılı günlerimizde birbirimizin yanında olmaktır” diye konuştu. 



Editör: TE Bilişim