Patates ve soğan üretiminde Türkiye’nin en önde gelen illeri arasında bulunan Niğde’den depo baskınlarına tepki geldiğini ifade eden  Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl Başkanı Erhan Adem, patates ve soğandaki fiyat artışının nedenin soğanın çürümesi, patatesin ise ekiminin azalması olduğunu söyledi.

STOKÇULUKLA SUÇLUYORLAR (!)
Çiftçinin artık patates ekemez duruma geldiğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl Başkanı Adem; “İş bilmeyen yöneticiler, kendilerinden kaynaklanan hataları kapatmak için patates ve soğanını depo edenleri stokçulukla suçluyor” iddiasında bulundu.

AKILCI POLİTİKALARA GEÇİLMELİ
Aynı zamanda Ziraat Mühendisi olan Adem, tarımda yaşanan olağanüstü bozulmanın uygulanan yanlış tarım politikalarından kaynaklandığını belirterek, yanlışlar yüzünden her gün farklı bir tarım ürününde benzer sorunun patlak verdiğini, akılcı politikalara geçilmemesi halinde sorunların daha da büyüyeceğini söyledi.

SPEKÜLATİF STOKÇU  MU?
İktidarın tarımı bilmediğinin son patates ve soğan olayında net biçimde ortaya çıktığını öne süren Erhan Adem; “Patates ve soğanı korumak için zorunlu olarak depoda tutanları ‘spekülatif stokçu’ diye yakaladığını zannetmek, işin başındakilerin dünyadan ve gerçeklerden bihaber olduğunun kanıtıdır” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl Başkanı Adem, tarım ürünlerinde depoculuğun zorunlu olduğuna dikkat çekti.
 
 
Editör: TE Bilişim