CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Ankara'dan İstanbul'a 25 gün süren yürüyüşü ve ardından milyonların buluştuğu Maltepe mitingini değerlendirdi.

EKMEK BÖLÜNDÜ, AŞ PAYLAŞILDI
 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde adım adım tarih yazılan yürüyüşte yer almaktan ve isimsiz yüzlerce kişi ile yol arkadaşlığı yaparak ülkemizde yaşanan adaletsizlikleri dinleye dinleye milyonlarla buluşmaktan hem keyif aldım, hem düşündüm. Ülkemizin bu kadar keyfi bir yönetimle nasıl büyük sorunların içinde olduğuna bir kez daha tanıklık ettim. Adalet herkese lazım, hava gibi, su gibi, ekmek gibi, insan için bir arada, birlikte yaşamanın yolu Adaletten geçiyor" dedi.

TARİH YAZILDI
Çadırlarda kalan yağmura soğuğa güneşe rüzgâra aldırmadan her gün yürüyen on binlerin İstanbul'da milyonlarla buluştuğunu kaydeden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ön hazırlığı olmadan ve hiç bir aksaklık yaşanmadan tarih yazılan böyle bir yürüyüşün dünyaya gösterildiğini ifade ederek; emeği geçenlere teşekkür etti.

88 YAŞINDA DEDE, 5 YAŞINDA ÇOCUK YÜRÜDÜ
Polis ve jandarmanın duyarlılık içinde görev yaptığını ifade eden Gürer, yürüyüş boyunca alkışları ile destek verenlerin yanında az da olsa tepki gösterenlerinde olduğunu belirtti. Gürer, “Hak Hukuk Adalet dışında slogan yoktu. Tepkilere alkışların dışında karşılık verilmedi. 88 yaşında dede, 5 yaşında çocuk yürüdü, toplumun her kesiminden, sanatçılardan, sendikacılara herkes yürüyüşte yer aldı. Sembolikte olsa farklı siyasi partilerden katılımlarda oldu. Kilometrelerce bayrak açıldı. Yol boyu molalarda unutulmaz dostluklar oluştu. Ekmek bölündü aş paylaşıldı. Çevreye duyarlı olundu. Milletvekillerinden görevli olanlarla binlerce kişi aksamadan İstanbul'a taşındı. Milyonlarla Maltepe de buluşuldu. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tarih yazdı. Tarihi açıklamalarda bulundu. Bu süreçte yer alarak Ankara'dan İstanbul'a gelip tarih yazanlardan olmanın onuruna erdim. Muhteşem bir yürüyüş ve mitingdi. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve emek veren herkese, isimsiz bu süreçte yer alan gönüllülere teşekkür ederim. Artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak, önce insan diyerek, ne ezilen ne ezen, İnsanca ve hakça bir düzen için iktidar yürüyüşümüz devam edecektir "dedi

 
Editör: TE Bilişim