Bor İlçesinde Ak Parti  Bor Belediye Başkan Adayı Sıtkı Erat’ın seçim iletişim bürosu İçişleri Bakanı Efkan Ala ve kalabalık bir vatandaş topluğu ile yapıldı.


  


Seçim Bürosu açılışına İçişleri Bakanı Efkan Ala, Niğde Milletvekili Ömer Selvi, Ak Parti Niğde Belediye Başkanı  Faruk Akdoğan, Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Ak Parti  Bor İlçe Başkanı Yavuz Ergun, İl Genel ve Belediye Meclis Üye adayları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

 

Bakan Efkan Ala’ya ve Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’a vatandaşlar büyük sevgi gösterisinde bulundu.  Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’nun meclis çalışmalarından dolayı katılamadığı bildirilirken,  kutlama telgrafı okundu.

 

 

YENİDEN GÜZEL HİZMETLERE İMZA ATACAĞIZ

 

Seçim Bürosu açılışında ilk konuşmayı Ak Parti Bor İlçe Başkanı Yavuz Ergun yaptı. Yavuz Ergun, “Başbakanımızın önderliğinde, bu parti içinde hizmet etmekten çok çok mutluyuz. Geçtiğimiz 5 yıl içinde de Bor Belediye Başkanımız Sayın Sıtkı Erat, belediyemizce yapılacak her türlü katkıyı yapmış, kendisine teşekkür ediyorum ve bundan sonraki dönemde de yeniden güzel hizmetlere imza atacağına eminiz, ilçemize hoş geldiniz diyorum.”dedi.

 

BAŞBAKANIMIZA SONUNA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ

 

Programın geç başlamasından dolayı özür dileyerek konuşmasına başlayan Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, “ Ülkemizde 11 yıldır süregelen huzur ve istikrarın bozulmasına asla izin vermeyeceğiz. Borlu hemşerilerim, 30 Mart oyunların bozulduğu, tuzakların yıkıldığı, bütün demokrasi düşmanlarının dersini aldığı tarihi bir gün olacaktır. Bu aziz millet, Asya’dan Afrika’ya, Balkanlardan  Ortadoğu’ya  kadar bütün mazlumların birleştirici lideri Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sonuna kadar sahip çıkacağız. “dedi.

 

BU BEŞ YILDA RABBİM BİZLERİ MAHCUP ETMEDİ

 

Başkan Erat konuşmasının devamında “ Dolu dolu geçirdiğimiz bir 5 yılın sonunda partimiz ve sizlerin teveccühü ile yeniden aday yapılmanın haklı gururunu yaşıyorum. Bizleri bu göreve layık gören, görev yaptığım süre içerisinde bizlerden hiçbir desteğini esirgemeyen,  Milletvekillerime, dava arkadaşlarıma, partili partisiz tüm hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum.  Bizler bu 5 yıllık dönemde verdiğiniz vekaletin ağır sorumluluğunu her daim omuzlarımızda hissederek görev yaptık. Bor’u Medine’nin bir mahallesi olarak gören, “Bor Şehri Nur Şehri” diyen ilçemizin manevi koruyucusu Ahmet Kuddusi Hazretlerinin memleketi olan Bor’da belediye başkanlığı görevini şereflerin en üstünü, gururların en büyüğü,  unvanların en kutsalı kabul ettik. Şükürler olsun rabbim bizleri bu 5 yılda mahcup etmedi.”dedi.

 

 

BU SEFER DAHA BÜYÜK HEDEFLERLE ÇIKIYORUZ.

 

 

Başkan Erat, “Dürüst Belediyeciliğin, hizmet edebilen belediyeciliğin en başarılı örneklerinden birini gerçekleştirdik. Çok ciddi işler başardık, siyasetçi olmadık, şehrin hizmetkarı olduk, şehrin emini kaldık.  Sizleri aldatmadık, kandırmadık mahcup etmedik.  Göreve gelirken vaad ettiğimiz bütün sözleri fazlası ile yerine getirdik. Bor İlçesini yaşanabilir bir şehir haline getirebilmek için, gece gündüz çalıştık. Kapımızı gönlümüzü, bütün hemşerilerimize ardına kadar açtık. Herkesin derdiyle dertlenmeye gayret ettik. Ve inşallah sizlerin teveccühü ile yeniden vekaletine talip olduk. Bu sefer daha büyük hedefler ile karşınıza çıkıyoruz. Bor ilçemizi yaşanabilir bir şehirden,  cazibenin merkezine yürüyen bir şehir haline getirme vizyonunu ortaya koyuyoruz. Önümüzdeki dönemde hayata geçireceğimiz projelerimizi ilerleyen günlerde sizlerle paylaşacağız. Biz bunları sizlerin  dualarınızın bereketi ile yapabilecek güç ve azimdeyiz. Bu konuda kendimize fazlasıyla güveniyoruz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.”dedi.

 

SADECE AMA SADECE SİZİN BELEDİYE BAŞKANINIZ OLACAĞIM.

 

Diğer adaylara da başarılar dileyen Başkan Erat, “ Çıktığımız bu yolda bu güne kadar desteklerini esirgemeyen Borlu hemşerilerimden haklarını helal etmelerini diliyorum. Önümüzdeki 5 yıllık dönemde sadece ve sadece sizin belediye başkanınız olacağıma söz veriyorum”dedi.

 

Ak Parti İl Başkanı Emrah Özdemir ise,  “ 30 Mart yerel seçimlerinin öneminin farkındayız. Bunu sizlerde görünüz, burada olmakla hepiniz zaten ispatlıyorsunuz. Artık yerel seçimden ziyade bir genel seçim havasında,  hatta çok büyük anlam ifade eden bir seçim oldu.  İnşallah 31 Mart’ta Başbakanımızın dediği gibi gazetelere manşetleri sizler  atacaksınız, bunu tüm Türkiye hatta bütün dünya görecek.  Bundan hiç şüphemiz yok.  Yerel manada Başkanımızın 5 yılda yaptıkları icraatlar , zaten bir önceki dönemlerde yapılan, 10 yıllık, 20 yıllık icraatlerin hepsinin üstünde bunu sizler daha iyi biliyorsunuz.  Borlu hemşerilerimiz şunu diyorlarsa ki “ Biz 2009’dan önceki 10 yılda, 20 yılda son 5 yıldan daha iyi hizmet aldık diyorlarsa zaten bize oy vermesinler.  Ama biz son 5 yıldır aldığımız hizmetlerden memnunuz  gerçekten önceki dönemlerden daha iyi hizmet aldık diyorlarsa da oylarına talibiz.” Dedi.

 

SELVİ; BELEDİYECİLİK AYRI, AK BELEDİYECİLİK AYRIDIR

 

Ömer Selvi ise yaptığı kısa konuşma da “ Ben Ak Belediyecilik ile Belediyeciliği ayrı tutuyorum. Belediyecilik başka, Ak Belediyecilik çok çok başka. Bu lafla değil hizmetlerle görülür. Borlu hemşerilerimiz hizmetin alasını gördü. Bundan sonra ben zannetmiyorum ki Borlu hemşerilerim Ak Belediyecilikten vazgeçmeyecektir” dedi.

 

 

 

Eşi Gülseren Ala ile Bor İlçesine gelen, İçleri Bakanı Efkan Ala, gecikmeden dolayı özür dileyerek sözlerine başladı.” Sizlere, verdiğiniz oylarla, arkasında durmalarınızla, her zaman yanında olmakla verdiğiniz güç ile bütün dünya da mazlumların yanında olan, ve zulmün karşısında duran sizin lideriniz Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını getirdim. Bakan Ala partililere yaptığı konuşmada, "Vatandaşın hukukunu yere düşürmeyiz, onun önüne çıkanı da bertaraf eder geçip gideriz. Sizlerin desteği ile bu memlekette daha çok işler başarılacak. Bu kadar işi yaptıktan sonra Gezi olayları, dört dörtlük büyüdükten sonra başka olaylar bizi ne yıldırır, ne yolumuzdan döndürür. Hızımızı artırır, gücümüzü artırır, birliğimizi ve dirliğimizi artırır"”dedi.

 

ERAT; FAHRİ HEMŞERİMİZSİNİZ

 

Bakan Ala’ya Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor İlçesinde yapılan, hediyelik halı deri hediye ederken, yaptığı konuşmada Erat; Milletvekilimiz Alpaslan Kavaklıoğlu ile sıkı bir dostluğunuz var, Bundan dolayı da biz sizi ilçemizin fahri hemşerisi olarak görüyor ve gurur duyuyoruz. Bu fahri hemşerilik hasabiyle de ilerleyen günlerde ilçemizde yatırımlara, hizmetlere dönüşeceğini biliyoruz.”diyerek. Alpaslan Kavaklıoğlu’nun eşi ile birlikte Bor işi halı hediye edildi.


 İŞSİZ GENÇ BAKAN'A LAF ATTI

Seçim bürosunda ayrılan Bakan Efkan Ala, esnaf ziyaretlerinde bulundu, bazı Borlularla sohbet etti. Paşa Cami’ne kadar vatandaşlarla sohbet ederek gelen Efkan Ala’ya Paşa Cami avlusunda işsiz  olan bir genç tarafından laf atıldı. Cüneyt Tetik isimli işsiz  gence  polis anında müdahale etti.

 

Bor Paşa Cami önündeki çay bahçesinde kısa bir süre oturan Bakan Ala, Bor’da olmaktan duyduğu memnuniyeti belirtirken, Başkan Erat ise, burada yaptığı kısa konuşmada,  “Sayın Bakanımızı Milletvekillerimi ile olan yakınlıkları, dostlukları nedeni ile İlimizin bakanı olarak görüyoruz. Niğdemiz için İlçemizi için yapılacak hizmetlerde desteklerini vereceğinden hiç şüphemiz yok.”dedi.

 

 Niğde’de Ak Parti Seçim bürosunu açmak için Bor İlçesinde ayrıldı.

NİĞDE'DE AK PARTİ SEÇİM BÜROLARI AÇILDI...

Bor programından sonra Ak Parti Niğde Seçim İletişim Merkezinin açılışı için Niğde’ye hareket etti.
Niğde'de Bor Caddesinde Niğde Belediye Başkan Adayı Faruk Akdoğan'ın seçim iletişim merkezinin açılışı yapıldı. 

5 yıl önce ne söylemişsek sözümüzün arkasında durarak icraatlarımızı gerçekleştirdik

Kürsüye sloganlar ve alkışlar eşliğinde çıkan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "5 yıl önce çıktığımız bu kutlu yolculukta sizlerle beraber yolumuza devam ediyoruz. 5 yıl önce ne söylemişsek sözümüzün arkasında durarak icraatlarımızı gerçekleştirdik. Niğde'mizi marka şehir olma yolunda emin adımlarla bu güne kadar ilerlettik. önemli mesafeler kat ettik. Ancak yapacak çok işimiz var. Önümüzdeki dönemde nasip bize olursa, yapacak işlerimizi, projelerimizi bir bir hayata geçireceğiz. Niğde'mizi bölgesinde marka şehir haline getireceğiz" şeklinde konuştu.

Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz

Başkan Akdoğan; "Fazla söze gerek yok yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. Genel Başkanımız Başbakanımız o yiğit insan 2009 yılında Niğde'de Belediye Başkanı adayı olarak bizlere bu görevi tebliğ etti. Arkasından sandığa gittik, Niğdeli kardeşlerimiz bizim noktamızda, AK Parti noktasında bir tercih kullandı. Biz o tercihin sonunda sizden aldığımız emanete, leke getirmeden, başınızı önünüze eğdirmeden, genel merkezimizin de başını önüne eğdirmeden hizmet ettik çalıştık. Bu çalışmamızın sonucunda Genel Başkanımız Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan ve onun ekibi bize yeniden 2014 seçimleri için bu görevi yeniden tebliğ etti. Yeniden görevlendirdi. Şahsım adına Genel Başkanıma Başkanımıza inancından dolayı teşekkürü bir borç biliyorum. İnşallah bizde tüm teşkilat kademeleri olarak önümüzdeki 35 günlük süreç içerisinde gece gündüz çalışarak, kapı kapı dolaşarak, sıkmadık el bırakmayarak AK Partimizi Niğde'de sandıkları patlatarak netice elde edeceğiz. Bunu yapmak zorundayız,bu bizim boynumuzun borcu" dedi.



Niğde'de partisinin seçim irtibat bürosunun açılışına katılan Ala, burada yaptığı konuşmada, seçim bürolarının seçimlerin, demokrasinin doğduğu yerler olduğunu söyledi.

Mahalli seçimlerin önemine dikkati çeken Ala, AK Parti hükümetinden önceki dönemlerde oy alarak Ankara'ya gidenlerin vatandaşların istediğini yapmadıklarını dile getirdi.

Her oyun çok kıymetli olduğuna işaret eden Ala, şöyle konuştu:

"Önceden bizim dediklerimiz, oy verenlerin istedikleri değil, orada bir avuç jakobenin, bir avuç statüko müttefiğinin dediği oluyordu. Şimdi her bir oyunuzun kıymetini bilen bir iktidar iş başında. Eskiden fakiri fukarayı unuturlardı, orada kendi çevreleriyle 4-5 yıl geçirirler, ondan sonra sandığa gidecek yüzleri olmazdı, sandıktan çıkamazlardı ama şimdi 3-4 sandık üst üste, 7-8 seçimdir daha çok oy vererek iktidara getiriyorsunuz. Bunun nedenini siz de biliyorsunuz biz de. Biliyoruz ki bu bir emanettir, bizim malımız değildir, gözümüz gibi korumalıyız, emanete hıyanet etmek bize yakışmaz."

Eskiden 'kemer sıkmak' diye bir tabir olduğunu anımsatan Ala, iktidarların vatandaşlardan kemer sıkmalarını istediklerini dile getirdi.

Bu sözün tarihe karıştığını anlatan Ala, şunları kaydetti:

"Artık kemer sıkmak yok. Oraları çoktan aştık. Biz projelerimizi ortaya koyuyoruz. Yapamayacaklarımızı söylemiyoruz, gerekçelerini söylüyoruz. Yerin altında petrolümüz yok ama yerin üstündeki insanımızın değerini biliyoruz. Bu, bizi arzu ettiğimiz yere götürüyor. Önümüze 2023 hedeflerini koyduk. Bunu da koyunca bu gidişattan memnun olmayan bazı odaklar harekete geçti, geçiyorlar ama biz bunları yıllardır tanıyoruz, bunların başarılı olma şansları yoktur. Allah'ın izniyle aldığımız yetkiyi doğru dürüst kullanmayı biliriz. İradesini ortaya koyan vatandaşlarımızın hukukunu yere düşürmeyiz. Onun önüne çıkanı da bertaraf eder, geçip gideriz. Bu kadar işi yaptıktan sonra yok Gezi olayları, dört dörtlük büyüdükten sonra başka olaylar... Bizi ne yıldırır ne de yolumuzdan döndürür. Gücümüzü artırır, birliğimizi ve dirliğimizi artırır."

Açılışın ardından Ala, valiliği ziyaret etti.

 

 Haber-Foto-Video ; Selim GÖKEL - Erdal GÜÇER

 

İLGİNÇ VİDEO GÖRÜNTÜLERİ BİRAZDAN...

  





Editör: TE Bilişim