Ekoanaliz programına konuk olan Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri üzerine dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu. Avrupa Birliği’nin dağılacağını 2005 yılında ilk olarak kendisinin dile getirdiğini söyleyen Prof. Dr. Haydar Baş, AB’nin nüfusunun yaşlandığını ve tüm kaynaklarını tükettiğine dikkatleri çekti. ABD’nin de Avrupa Birliği’yle aynı kaderi paylaşacağını söyleyen BTP Genel Başkanı, “ABD’yi ayakta tutan dolarıdır. Dolar yıkıldığı zaman Amerika’nın ayakta kalması imkansız” dedi.

AB ayakta kalamayacak

Türkiye’yi yönetenlerin girmek için vermedik taviz bırakmadığı Avrupa Birliği dağılmaya mahkûmdur” diyen Prof. Dr. Haydar Baş, 2005 yılında yaptığı bir konuşmayı hatırlattı. BTP Genel Başkanı şöyle konuştu: “Batı, şu anda batma noktasına gelmiştir. Niçin? Bu kaynaklar batının elinden çıktı. Bu kaynakları kullandı. Gençliği ihtiyarladı. Batı şimdi yerinde saymaya başladı. Ben 2005 yılında dedim ki; ‘Avrupa Birliği’nin ömrü en fazla 15 yıldır.’ O zaman, ‘bu adam kâhinlik yapıyor’ diye kazan kaldırdılar. Şimdi Avrupa Birliği’nin ayaklarının sallandığını hep beraber görüyor muyuz?”

Dolar yıkılmadan ABD yıkılmaz

Prof. Dr. Haydar Baş Amerika Birleşik Devletleri’nde başlayıp tüm dünyayı etkisi altına alan küresel ekonomik krizle ilgili olarak da görüşlerini açıkladı. BTP Genel Başkanı şöyle konuştu: “Amerika gitti… Amerika’yı bir şey ayakta tutuyor. Nedir bu? ABD’yi doları ayakta tutuyor. Rusya’da dolar var mı? Evet. Avrupa’da, Uzakdoğu’da dolar var mı? Evet. Türkiye’de dolar var mı? Evet. Adamlar kâğıdını piyasaya sürüyor ve senin üretiminin karşılığında bey gibi yaşıyor. Bunu yıkmak lazım.”

Amerika’nın sonu gelecek

Amerika Birleşik Devletleri’nin sallandığını ama yıkılmadığını söyleyen BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, “bu ülke dolar sayesinde tüm dünyayı sömürmeyi sürdürüyor” diye konuştu. BTP Lideri şunları söyledi: “Arkadaşlar, her devlet milli parasını devreye koyacak. Yani kasaya onun parasını koyup kendi parasını basmayacak. Ya? Gayri Safi Milli Hasılası’nın karşılığında parasını devreye koyacak, milli paralar devreye girecek. Rusya benden ne aldı? Demir madeni aldı. Ne isteyeceğim ondan? Türk Lirası isteyeceğim. Ben Rusya’dan ne aldım? Matruşka bebekleri aldım. Rusya da benden kendi Rublesini isteyecek. Devletler bu hukuku başlattığı gün Amerika’nın sonu demektir. Bunu da ben başlatacağım göreceksiniz.”
 
Editör: TE Bilişim