Avrupa Birliği kapsamında yürütülen projeler dahilinde, farklı Ülkelerden İlimize gelen Öğretmen ve Öğrenciler İlimiz Fatih Anadolu Lisesi idarecileri ile birlikte Niğde Valisi Âlim Barut’u Makamında ziyaret etti.

 

Ziyarete Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Hilmi Arala, İngilizce Öğretmeni Ayhan Tonga’nın yanı sıra Avrupa Birliği Ülkesi Öğretmenlerinden Almanya’dan Amanda Weaver Eckert ve Marcus Bitzhoefer, Portekiz’den Bruno Batista, Polonya’dan Zbigniew Werczyński ve Beata Szwedek, İspanya’dan Cristinan González ve Maríjo Irastorza ile öğrencileri katıldılar.

 

Proje hakkında İngilizce Öğretmeni Ayhan Tonga verdiği bilgide; “Proje Avrupa Birliği, Hayat Boyu Öğrenme, bünyesindeki Çoklu Okul Ortaklıkları kapsamında gerçekleştirdiğimiz bir projedir. Projemiz “A Step To Our Joint Future Democracy” “Ortak Geleceğimize Bir Adım Demokrasi” isimlidir.

 

Avrupa Birliğe ne ortak olan Ülkeler Portekiz, in Qurem şehrinden, Almanya’nın Hessen şehrinden, İspanya’nın San Sebastian şehrinden, Polonya’nın Liniewo şehrinden okullarımızdır. Ülkemizi temsilen de Niğde İli Fatih Anadolu Lisesidir.

 

Projedeki amacımız, öğrencilerimize demokrasi şemsiyesi altında düşmanca duyguların ve önyargıların anlayış ve diyalog yoluyla değiştirilebileceğini kanıtlamak arzusundayız. Farklı dil, din, kültürlere sahip insanlarında aynı dili konuşabileceğini öğrencilerimizle bunu göstereceğiz.

 

Ayrıca projemiz kapsamında öğrencilerimizin yabancı dil gelişimlerine katkıda bulunmak arzusundayız. Projemiz kapsamında misafirlerimiz 16-20 Nisan 2012 tarihleri arasında İlimizde kalacaklar” dedi.

 

Çeşitli Ülkelerden İlimize, Ülkemize gelen değerli Öğretmenlere ve genç kardeşlerime öncelikle hoş geldiniz diye sözlerine başlayan Vali Barut konuşmasının devamında; “Öncelikle şunu belirteyim. Gezegenimiz yani yaşadığımız Dünya çok büyük, hepimize yeter. Dolayısıyla burada çekişmelerle, kavgalarla ömrümüzü bitirmek yerine barış içinde kardeşçe yaşamalıyız. Kardeşlik ve barış içinde yaşamının ön şartı da insanların birbirleriyle seviyeli ve hızlı haberleşmelerinden, ulaşımdan, birbirlerini sizin yaptığız gibi ziyaretten geçiyor.

 

Biz sizlerin bu projeden sonra da, ferdi veya grup olarak Niğde’mize, Niğde’mizin güzelliklerine ve Ülkemizin güzelliklerine davet ediyorum. Kardeşlik ve barışa ancak bu şekilde ulaşılabileceğini düşünüyorum” diye konuştu.

 

Vali Barut karşılıklı konuşmalar sırasında şunları sözlerine ekledi; “Ben ilk defa 30 yaşında yurtdışına çıktım. Sizler bu yaşta çok şanslısınız. Gelecek sizlerin ve gelecekte Avrupa Birliği ile birlikte yani sizlerle birlikte yaşayacağız” dedi.




Editör: TE Bilişim