CHP Niğde Milletvekili adayı Ömer Fethi Gürer’in davetleriyle Niğde’ye gelen 1980’lerin Gençlik kolları başkanları eski günleri konuştu.

Program nedeniyle CHP İl teşkilatında düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP Niğde Milletvekili Adayı Ömer Fethi Gürer, “Yokluk ve yoksullukla mücadele etmek ve kendi topraklarımın gerek Türkiye de gerekse parlamentoda sesi olmak için yola çıktım. Ama bir gerçeği de hatırlatmak istiyorum. Sadece Niğde’nin Milletvekili olmaya değil Türkiye’deki yaşanan yolsuzluklarında sesi olmaya talibiz. Bir şey daha var bunu da gururla söylerim. 1980 öncesi Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kollarından gelmek ayrı bir güzellik. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi geleceği Gençlik Kollarının yeniden güçlü bir biçimde ayağa kalkması, Kadın Kollarının tekrar o günlerdeki kadar örgütlü hale gelmesinden geçiyor. Bugün Cumhuriyet Halk Partisinde gönüllüler ordusu var. Türkiye’nin neresine giderse gidilsin kadınlarımız isimsiz kahraman, gençlerimiz isimsiz kahraman ama siyasi alan da ve siyasi manada onların örgütlülüğünü bilgiyle oluşturacağı etkinlikler çok yok. Bizim en azından o dönemde eğitim kamplarımızın ötesinde kurultaylarımız vardı. Köylü kurultayı, Tarım Kurultayı, Halk sektörü Kurultayı ve bunlarda bilgiyle oluşuyordu “ dedi.

Basın toplantısında 80’ler döneminde başkanlık yapmış Kocaeli Eski Milletvekili Hurşit Güneş de konuşma yaptı. CHP’nin dimdik ayakta durduğunu söyleyen Güneş, “Biz buraya başka duygularla geldik. Burada 1980 öncesinde Cumhuriyet Halk Partisinde Gençlik Kollarında görev yapmış arkadaşlarımız var. 1980 öncesi Cumhuriyet Halk Partisi için bir Kızılelma değil. Tabi ki çok iyi bir dönem, çünkü Cumhuriyet Halk Partisi yüzde 42 oy aldığı dönem. Biz çok partili yaşama geçtikten sonra yüzde 50 oy almadı. Demokrat Parti aldı, Adalet Partisi de aldı, Anavatan Partisi de yüzde 50’ye yakın oy aldı, Doğru Yol Partisi de tek başına iktidar olmasa bile ucundan birinci parti oldu ama bunların hiçbiri şimdi yok hepsi kapandı gitti. Hepsi siyasetin Karacaahmetin’de yatıyorlar. Ama Cumhuriyet Halk Partisi dimdik ayakta duruyor” diye konuştu.




Editör: TE Bilişim