Bingöl havaalanı açıldı, Şırnak Havaalanına   Kürtçü politikacı Şerafettin Elçi 'nin adı verildi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bingöl Havalimanı’nın açılışını gerçekleştirmek üzere AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte uçakla kente geldi.


Başbakan Erdoğan’ın açılışını yapacağı havalimanı çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, alana 200 metre mesafedeki oto park alanındaki araçlar, jandarma bomba uzmanı dedektör köpekler tarafından didik didik arandı. İki Kobra helikopter havada sürekli uçuş yaptı.


ALANA İLK BAŞBAKAN’IN UÇAĞI İNDİ

Başbakan Erdoğan, Bingöl Havalimanı’na bugün kendilerinin indiğini, yarın da resmi olarak sefelerlerin başlayacağını belirterek, "İnşallah Bingöl, bu havalimanı sayesinde, Solhan’daki yüzen adayı görmek için gelen çok sayıda turisti ağırlayacak. Bu havalimanı sayesinde Bingöl, Karlıova’da, o doyumsuz güneşin doğuşunu seyretmek isteyen çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayacak. Bingöl’ün kartal oyununu seyretmeye inşallah çok daha fazla turist gelecek. Yapımına devam ettiğimiz Haserek Kayak Tesisi inşallah kış aylarında ziyaretçilerle dolup taşacak" dedi.

GÜZEL BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ

Başbakan Erdoğan, verilen destekle çözüm süreci adı verdikleri sürecin çok başarılı şekilde ilerlediğini belirterek, "Allah’a hamdolsun, aylardır bu bölgeden acı haberler değil, artık müjdeler alıyoruz, artık güzel haberler alıyoruz. Bu bölgede güzel gelişmelere şahit oluyoruz. Umutların çoğaldığı bir süreçten geçiyoruz. Baharın dağlarımızda, ovalarda, şehirlerimizde, köylerimizde kalıcı hale geldiği, kardeşlik ikliminin yüreklerimizi kuşattığı bir süreçten geçiyoruz. Gençlerin ölmediği, annelerin, babaların gözyaşı dökmediği, acının yürekleri kavurmadığı, herkesin umutla geleceğe baktığı, şevkle işine sarıldığı güzel bir süreçten geçiyoruz" dedi.

BİNGÖL’ÜN KALBİMİZDE AYRI BİR YERİ VAR

Bingöl’e özellikle teşekkür ettiğini söyleyen Erdoğan, 12 Eylül darbesi sonrası anayasa oylamasında en yüksek ’evet’ oyu veren illerin ilk sıralarında Bingöl’ün geldiğini ve bunu unutmadıklarını söyledi. Erdoğan, "Kardeşlerim, Bingöl terör karşısında da dik durdu. Bingöl, demokrasiyi muhafaza etme noktasında her zaman dik durdu. Bingöl, darbeler noktasında, darbelere karşı gelme noktasında da her zaman dik durdu. Bingöl’ün, bizim kalbimizde, bizim gönlümüzde çok ayrı bir yeri var. Sizlerin desteğini çok ama çok önemsiyoruz. Sizlerin hayır duasını çok ama çok önemsiyoruz. Demokrasi mücadelesinde, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi yolunda, çözüm sürecinde Bingöl ile birlikte yürümeyi çok çok önemsedik. Onun için Bingöl’e sonsuz şükranlarımızı iletiyoruz" dedi.

ŞIRNAK ŞERAFETTİN ELÇİ HAVALİMANI

Türkiye’de yaşayan 76 milyon nüfusu kucaklayan ve hepsine eşit mesafede duran bir iktidar olduklarını anlatan Erdoğan, Şırnak’ta yapımı tamamlanan ve önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak hava limanına, BDP’nin desteğiyle milletvekili seçilen Şerafettin Elçi’nin adını verdiklerini duyurdu. Erdoğan, şöyle dedi:

"Biz, 76 milyonu bir ve beraber gören hep birlikte kucaklayan hepsine eşit mesafede duran bir iktidarız. Şimdi ben sizden bir cevap bekliyorum. 10 yıl önce Bingöl’e havaalanı yapılacak denseydi inanır mıydınız. Ama bakın şimdi oldu. Bugün açtık. Zira Ak Parti iktidarı bu. Önümüzdeki hafta bugün Kastamonu havaalanını açacağız. Ondan sonraki Cuma Şırnak’tayız. Şırnak’a müjde veriyorum. Bu ülkenin eski siyasetçilerinden Şırnak’ın evladı Şerafettin Elçi havalimanı açacağız. Bizim kitabımızda ayırımcılık yok. Halkımızın hepsini kucaklayan bir partiyiz. İnşallah şartları daha da geliştireceğiz. Daha ucuza yolculuk koşulları da gelecek. 1,5 saatte İstanbul’a gidilecek. Bak nereden nereye geldik. Şurada Bingöl’ün en ücra köşesine gitmeye kalksan ancak o kadar sürede varırsınız 10 yıl önce Bingöl’de deprem olduğunu bu kardeşiniz buraya geldi. Bingöl’ü yeniden inşa edeceğiz dedik. Yollar hastaneler yapıldı mı. Yapıldı. Hem Bingöllü kardeşlerimim hem tüm Türkiye’nin oynana oyunlara kurulan tuzaklara karşı çok ama çok dikkatli olmasını istiyorum. Büyüyen güçlenen Türkiye’yi yolunda çıkarmak için yapılan tahriklere karşı herkesin sabırlı olmasını istiyorum."


Yapılan konuşmaların ardından Başbakan Erdoğanve beraberindekiler kurdele kestikten sonra Bingöl Valiliği’ne geçti.

39 MİLYON LİRAYA MALOLDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı Bingöl Havalimanı’nın ihalesi 1995 yılında yapılarak inşaatına 1996’da başlandı. Ödeneksizlik nedeniyle yıllarca atıl durumda kaldı. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın girişimiyle 2009 yılında yeniden yapımına başlanan havalimanı 39 milyon liraya maloldu. Kent merkezine 20 kilometre mesafedeki Çeltiksuyu Mevkii’nde yapılan havalimanında 2 bin 300 metre uzunluğunda, 45 metre genişliğinde pist bulunuyor. Yıllık 500 bin yolcu kapasiteli 4 bin metrekare kapalı alana sahip havalimanı bir terminal, giriş kontrol binası, kule, teknik bina, DHMİ hizmet binas, ısı ve güç merkezi, su deposu, emniyet, jandarma, itfaiye binaları ile otopark yer alıyor..

BAŞBAKAN UÇAĞIN KOKPİTİNDE - MHP MİLLETVEKİLİ'NDEN ANLAMLI FACE MESAJI

Başbakan'ın baş danışmanlarından Mustafa Varank Twitter hesabından bir fotoğraf paylaştı ve altına da ''Bugün tarihi bir gün. Bingöl Hava Limanı hizmete açılıyor. Başbakanımız inişte pilotlara kokpitte eşlik etti'' notunu düştü. MHP Ankara Milletvikil Özcan Yeniçeri ise çözüm sürecine ilişkin ilginç bir göndermeyi facebook sayfasında yaptı. 

Sivas Havalimanı'na Muhsin Yazıcıoğlu adı koyamadılar ama Şırnak Havalimanı'nın ismi Şerafettin Elçi Havalimanı. Çözüm süreci farkı...



 

Editör: TE Bilişim