AK Parti milletvekili adayları Alpaslan Kavaklıoğlu, Ömer Selvi ve Erdoğan Özegen, seçime kısa bir süre kala çalışmalarını sürdürüyor. Adaylar önceki gün esnaf ziyaretleri, köy ve kasaba gezileri ile Niğde il merkezinde bazı çalışmalar gerçekleştirdiler. AK Partililer, akşam ise Şahinali Mahallesinde ve il merkezindeki seçim bürosu önünde birer miting yaptılar. AK Parti’nin gövde gösterisi gibi geçen mitinglere kadın yaşlı genç her kesimden vatandaşlar oldukça yoğun ilgi gösterirken coşkulu kalabalıklar, 3-0 sonucuna hazırlandıklarını sloganlar eşliğinde haykırdılar.
 
Niğdeli Bakan istiyor
Seçime çok kısa bir sürenin kaldığı bugünlerde AK Partililer, Niğde’de sonucun 3-0 olacağına tereddütsüz inanmış durumda. AK Parti’nin icraatları ve vizyonu ile öne çıktığı bu seçimde Niğdelilerin Ankara’dan yağan hizmet yağmuruna şemsiye tutmayacağı ve çevre iller gibi Niğde’nin güçlü temsili için 3 milletvekilini de iktidar partisinden seçerek bir ilke imza atacakları belirtildi. Seçim ziyaretleri kapsamında geçtiğimiz günlerde Niğde’ye gelerek Niğde tarihinin en kalabalık mitinglerinden birini gerçekleştiren AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Niğdelilerden 3-0 için söz istemiş ve bu netice halinde Niğde’ye bir teşekkür ziyaretine geleceğini belirtmişti.
 
Ayrıca zafere hazırlanan AK Partililer de 24. dönemde Mecliste Niğde’nin Bakanlık nezdinde temsil edilmesi için de bir beklenti gözden kaçmıyor. Özellikle 1. sıra adayı Alpaslan Kavaklıoğlu’nun konuşmaları sık sık “3-0 olsun Bakan olsun” sloganları ile kesiliyor. Bu konuda Kavaklıoğlu ise şunları söylüyor: “Ben bu memleketin insanlarına hizmet etmeyi öncelik kabul etmiş birisiyim. Bunu yaparken de hangi görevde, hangi rütbede olursak olalım işimizi en iyi yapmak gayretinde olduk. Siyaset hayatımda da bu böyle olacak. Memleketime hizmet ederken bize ne görev tevdi edilirse üstlenmeye hazırız. Elbette bakan olarak bu ülkeye hizmet etmek, böyle bir göreve layık görülmek büyük onurdur. Ama bazen de bazı milletvekilleri var ki kabinedeki bakanlardan daha etkili olabiliyor ve memleketine daha verimli olabiliyor”.
 
Kavaklıoğlu: “AK Parti’nin pusulası milletin elinde”
Alpaslan Kavaklıoğlu vatandaş buluşmaları ve miting konuşmalarında ise şunları söyledi: “Yarın büyük bir gün. Artık karar milletin. Ancak milletimiz AK Parti’nin iktidara gelmesinden sonra görülen ekonomik büyüme sonucunda kişi başına düşen gelirin 3 kat arttığını, eğitim ve sağlıkta dünya standartlarının yakalandığını ve daha önemlisi artık millet iradesinin hâkim olmaya başladığı gerçeğini göz önünde tutarak oyunu versin”. Kavaklıoğlu, milleti hor gören partilerin geleceklerini zor gördüklerini de belirterek AK Parti’nin pusulasının milletin elinde olduğunu 12 Haziran’da da milletin AK Parti’nin geçmiş muhasebesini yaparak yeniden tek başına iktidara taşıyacağına inandığını sözlerine ekledi.
 
Selvi: “Milletimize hep güvendik”
Ömer Selvi ise “Milletten başka bir güce sırtını dayamayan bir parti olarak millete hep güvendik, milletimiz de bize girdiğimiz tüm seçimlerde büyük destek ve yetki verdi. Milletimiz bizi yeniden iktidara layık görürse AK Parti olarak bizler de çıraklık ve kalfalık dönemimizde sergilediğimiz performansın çok daha büyüğünü ustalık döneminde sergileyeceğiz. Bu millet her şeyin en iyisine layık. Son 8,5 yılda bu ülkeyi dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi yaptığımız gibi artık yönlenen değil yön veren bir ülke olduk. Şimdi de gelecek nesilleri düşünerek projeler yürütme dönemimiz başlıyor” diye konuştu.
 
Özegen: “Yine birlikte başaracağız”
Erdoğan Özegen ise bu seçimde muhalefet partilerinden bir milletvekili çıktığında Niğde’nin bir şey kazanmayacağını, Kemal Kılıçdaroğlu’nun veya Devlet Bahçeli’nin gelip muhalefet partilerine oy verenlere teşekkür etmeyeceğini ama AK Parti’ye oy verilmesi durumunda Niğde’nin, Niğdeli’nin kazanacağını ifade etti. Özegen “Sel gider kum kalır. Niğdeli sorunlarıyla baş başa kalır. Ama biz sadece seçim günü değil geçim günü de sizlerin yanınızda olduğumuzu göstermiştik. Yaptıklarımızı Niğde biliyor. Birlikte yaptık, Allah’ın izniyle yine birlikte başaracağız” diye konuştu.
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim