Sağlık Bakanlığı tarafından 30-31 Mayıs’da Ankara ‘da düzenlenen, 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü etkinlikleri kapsamında Türkiye’nin bir çok şehrinden 8 vali,  55 Vali Yardımcısı, 81 Halk Sağlığı Müdürü,  Sağlık Bakanı Yardımcısı, Müsteşarı ve Bakanlık Daire Müdürlerinin hazır bulunduğu ‘ Dünya Tütünsüz Günü ‘ (No Tobacco Day ) etkinliklerinde Niğdeli öğrencinin konuşması büyük ilgi gördü.

Programda  Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, kürsüye  Pamukkale Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencisi  hemşerimiz Serhat  Yılmaz  ile birlikte kürsüye çıkarak konuşma yaptı.  Bakan Yardımcısı Öğütken’in konuşmasının ardından, Niğdeli öğrenci Serhat Yılmaz’da  salonda bulunan valiler ve halk sağlığı müdürlerine hitaben tütünle mücadele de gençlerin her zaman destek vereceğini belirten ve salondan büyük alkış alan bir konuşma yaptı.

Bakan Yardımcısı, müsteşarı ve ilgili daire başkanları birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Serhat Yılmaz : ‘’ Yüzlerce kişi içinden sayın bakanımızın beni seçmesi ve kürsüye çıkarması açıkçası beni onurlandırdı, kürsüde Niğde’yi ya da belli bir grubu temsil etmedim Türkiye’de ki tüm gençliği temsil ettim ve bu büyük bi şereftir, bakanımızın bu seçimine nail olmaya çalışacağım. ‘’ dedi.

31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü etkinlikleri kapsamında Türkiye’nin dörtbir yanından 55 Vali Yardımcısı, 8 Vali ve 81 Halk Sağlığı Müdürü katılım gösterirken etkinlik sonunda ise Tütünle Mücadele eylem planı hazırlandı ve okundu.

Etkinliklere Niğde ilinden de Vali yardımcısı ve Halk Sağlığı Müdürü düzeyinde katılım sağlandı.



Editör: TE Bilişim