GÜRER “ NİĞDE HAVAALANI 2018 YILI BÜTÇE PROGRAMINDA DA YOK”
CHP Niğde Milletvekili ve Kit Komisyon üyesi Ömer Fethi Gürer 1995 yılında temeli atılan, her seçim öncesi söz verilip yıllar geçmesine rağmen hala bir ilerleme kaydedilmeyen Niğde Havaalanını Plan ve Bütçe komisyonunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a sordu..
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2018 yılında yapımı  devam eden ve yapılacak havaalanlarını açıkladı. Ancak 1995 yılında temeli atılan Niğde havaalanı programda yine yer almadı..
HERKESE VAR NİĞDEYE YOK
Ahmet Arslan konuşmasında çalışması devam eden havalimanlarını sayarak: “Rize, Artvin’de devam ediyoruz. Tokat’ta yeni havalimanı devam ediyor. İstanbul üçüncü havalimanı zaten devam ediyordu. Çukurova’da devam ediyor. Ayrıca Yozgat Havalimanı ihale süreçleri devam ediyor. Karaman, Bayburt, Gümüşhane havalimanlarıyla ilgili ihale süreçlerimiz devam ediyor. Terminal binası yapılan havalimanları var, onu saymayayım ama İzmir-Çeşme-Alaçatı’da bir havalimanıyla ilgili süreçleri başlattık. YPK’sı çıktı, onu ihale edeceğiz” dedi.  
GÜRER: “NİĞDE HALKINA VERDİKLERİ SÖZÜ ARTIK TUTMALARI GEREKİYOR”
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın Bütçe komisyonundaki açıklamaları üzerine CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer şu açıklamalarda bulundu: “Niğde iline verilen sözler yine tutulmamış 2018 yılı programına Niğde Havaalanı alınmamıştır. Başbakan ve Bakan referandum öncesi söz vermişlerdi, görünen o ki yine hayal satmışlar.
AKP hükümetleri her seçim öncesi vaat olarak havaalanını dile getiriyorlar. Niğdelilerden gerçek dışı sözlerle oy alıyorlar. Niğde Üniversitenin gelişmesi, Tıp Fakültesinin gelişmesi, Sanayici ve yatırımların bölgeye gelmesi için havaalanı şarttır. Vatandaşlar tarafından Ömer Halisdemir adına tabela yaptırılıp havaalanı temeli atılan yere dikilmesine rağmen Havaalanı umutlarının gelecek yılda olmayacağını bilmek Niğde halkını üzecektir”dedi.
YÜKSEK HIZLI TREN’DE YOK
CHP Milletvekili Gürer: “CHP’nin iktidar olduğu dönemde Ulukışla İle Kayseri arasına demiryolu döşenmiş ve 1932‘de Niğde’ye tren gelmişti. Niğde iline Adana yönünde giden ekspres, motorlu tren, yolcu  posta treni gelip giderken son  yıllarda tren sayısında azalma oldu. Yüksek Hızlı Tren projelerinde de Niğde merkez yer almadı. Yüksek Hızlı Tren için hazırlanan iki ayrı projede  Nevşehir, Aksaray, Kayseri, Konya, Adana, Sivas illerinde olacak ancak  Niğde Yüksek Hızlı Trendenden mahrum kalmaktadır. Ulukışla bağlantısı dışında Niğde Merkez’den Yüksek Hızlı Tren geçmeyecektir” dedi.
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer  Niğde Merkezden Yüksek hızlı tren geçmemesini eleştirerek: “Sivas-Kayseri-Niğde-Adana-Gaziantep arasında Yüksek Hızlı tren çalışması yapılacak. Adana-Niğde-Kayseri- Ankara-İstanbul arasında da Yüksek hızlı tren hattının işletilmesi olasıdır” dedi..
Bütçe Komisyonu tutanaklarında da  yer aldığı üzere CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Bakan’ın sözünü bölerek: “Niğde gene yok mu Sayın Bakan? dedi. Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan: “Sırayla efendim. Niğde gene yok mu? Değil”  dedi. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer: “On altı yıl oldu” dedi. Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan: “Biz Niğde’ye otoyol yapıyoruz, Niğde’yi Kapadokya’ya yaklaştırıyoruz, hepsine yaklaştırıyoruz ama şöyle: Sırayla yapıyoruz, sıra hepsine gelecek.”dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim