CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Bor ilçesinde esnaf ziyaret etti, çiftçi ve vatandaşlarla bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi. Ömer Fethi Gürer, 4 lira bandına yaklaşan Amerikan Dolarının bu hızla yükselmesi halinde, 2018 yılının her anlamda bu yıldan çok daha zor geçeceğini söyledi. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bor ilçesindeki ziyaretlerinde, Türkiye’nin ekonomiden tarıma, dış politikadan, eğitim ve sağlık alanlarındaki sorunlara kadar pek çok konuda yaşanan problemlerle ilgili değerlendirmede bulundu. 

TOPLUMUN HER KESİMİNİN SORUNU VAR

 

Türkiye’nin yenilen, içilen, giyilen her şeyin ithal edildiği bir ülke haline geldiğine değinen Gürer, “Üretici olmaktan uzaklaşmak, büyük bir tehlikedir. Çiftçi perişan, esnaf siftah yapmadan kepenk kapatıyor. İşçi, memur, emekli asgari yaşam koşullarının altında bir hayat mücadelesi veriyor. Bir milyona yakın üniversite mezunu gencimiz iş bulamadı. Çiftçi, ürünün karşılığını alamıyor. Gençler gelecekten umutsuz” dedi.

ÜRETİCİ SATAMADIĞI PANCARI HAYVANA YEM OLARAK VERİYOR

 

Geçen yıl belirlenen kotayı dolduramadığı için ceza alan pancar üreticilerinin bu yıl da fazla ürün nedeniyle cezalandırıldığını ifade eden Gürer, “Bin bir emekli yetiştirdiği  şeker pancarını kota uygulamadı nedeniyle şeker fabrikasına satamayan pancar üreticisi, perişan durumda. Pancarları hayvanlara yem olarak veriyorlar. Tarımda ciddi sorunlar var. Girdi fiyatları artıyor, buğdayda olduğu gibi ürün fiyatı yerinde sayıyor. Üretici ürününü değerinde satamıyor, tüketici değerinden çok daha fazla bir fiyata alıyor. Aracı kazanıyor. Hükümet sorunlara çözüm üretemiyor. Türkiye böyle bir ortamda üreticiyi, besici destekleyeceği yerde, dışarıdan et ithal ediyor, hayvan ithal ediyor, gübre, ilaç ithal ediyor hatta samanı bile dışarıdan alıyor. Üreticiyi destekleyip dışa bağımlılıktan kurtulmak yerine, ithal ülkesi haline gelmemizin önünü açıyor” diye konuştu.

ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İPOTEK ALTINDA

 

Hükümetin  köprüler ve şehir hastanelerinin yap-işlet-devret modeli ya da borçlanarak yapılan yatırımlar olduğunu vurgulayan Ömer Fethi Gürer, “Doğru ve iyi işleri destekler alkışlarız ama çocuklarımızın, geleceğini ipotek altına alan borçlanarak yapılanları sorgularız.. Bunların acısını ülkemiz ileride  çekmemesi için doğru bildiğimizi söyleriz “şeklinde konuştu.

 DOLARIN ATEŞİ DÜŞMEZSE!...

4 liraya merdiven dayanan doların bu şekilde yükselmesi halinde, 2018 yılının bu yıldan çok daha zor geçeceğine değinen Ömer Fethi Gürer, “Önümüzdeki yıl bütün ürünlerin maliyetleri artacak. Çünkü gübre, ilaç tohum ve yemde dışa bağımlıyız. Bunlar dolara endeksli olarak artış gösterecek. Bu nedenle üretim maliyeti artacak. Girdi fiyatlarını düşüremezsek önümüzdeki yıl daha pahalıya ürün satın almak zorunda kalacağız. Bugün aracı maliyetin 4-5 katı daha fazla para kazanıyor. Dengesizliklerin üzerine gitmemiz lazım. Dolar böyle giderse çiftçiyi daha zor bir dönem bekliyor” dedi. 

SORUYORUZ, ÇÖZÜM GELİYOR..

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM’de en çok soru önergesi, kanun teklifi ve meclis araştırması isteyen milletvekili olduğunu da anımsatarak: “Sorduğumuz sorulara çözüm arayış içinde oluyorlar.  Örneğin Bor Yeni Hamam’ın restorasyonunu yapan müteahhit işi bırakmış ve 2 yıldır restorasyon yapılamıyordu. Bu durumu Meclis’te gündeme getirdim ve çalışmalar yeniden başladı.  Bazı köy göletleri projesi yoktu gündeme alındı. Yollar yapıldı. Geçenlerde süt üreticileri beni arayarak çiğ süt prim desteklerinin bu yıl ödenmediğini söylediler. Ben de konuyu mecliste gündeme getirdim. İki gün sonra süt üreticilerinin prim desteği banka hesaplarına yatırıldı. Buna benzer pek çok örnek verebilirim. Sorunları dinliyor, çözüm için çaba sarf ediyorum. İşçi, çiftçi, esnaf sorunlarının kısmende olsa çözümünde emeğimiz, çabamız var. Gördüğünüz gibi alandayım. Sorunları birinci ağızdan dinleyip bunları Meclis’te ilgili bakanlıklara iletiyorum ve bu sorunların takipçisi oluyorum” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim