CHP Kemerhisar Belediye Başkan Adayı ve Tyana Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Beytullah Kirazcı 2012’nin değerlendirmesini yaparak, 2013 yılında kazananın yine Kemerhisar olacağını ifade etti.

Haber- Foto: Gökhan ÖZBEK – TyN HABER

 

2012 yılının Kemerhisar ve siyaseti açısından değerlendirdiği özel demecinde Kemerhisar’ı mutlu bir geleceğinin beklediğini ifade etti.

CHP Kemerhisar Belediye Başkan Adayı ve Tyana Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Beytullah Kirazcı, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

2012 yılında gerek vakıf aracılığıyla, gerekse siyasal faaliyetleriyle Kemerhisar’da ufuk açan projeleri hayata geçirmeye çalışan, kısa sürede Türkiye gündemine de düşen Kirazcı 2012 yılının tespit, 2013 yılının ise çözüm yılı olduğunu ifade etti.

Tyana Artık Sahipsiz Değil!

Bölgenin en önemli tarihsel birikiminin Tyana su kemerleri ve antik şehir olduğunu vurgulayan Kirazcı, maalesef alışagelmiş bakış açısıyla bu bölgenin turizme kazandırılmadığını hatırlattı. Tyana Kültür ve Turizm Vakfı ile ilgili çalışmalarını aktaran Kirazcı;

“Vakfın yönetimine 2011 yılının Mart ayında geldik. Turizm sorununu ele aldık. Bölgenin en önemli turizm değerine sahip çıkabilmek ve tanıtabilmek bizler için büyük bir sorumluluktu. Kazı ekibiyle, müze müdürlüğüyle, vali yardımcılarıyla ilgili kişilerle toplantı yaparak sorunları ele aldık.

Kemerhisar’da eğitim faaliyetlerini desteklemek için 150 öğrenciye kırtasiye yardımında bulunduk.

2011 yılında Ankara’da düzenlenen 1. Niğde Günleri’nde ilk defa Kemerhisar ile ilgili stant açarak, beldemizin tanıtımını yaptık.

Ahiler Kalkınma Ajansı’nın ortaklığıyla büyük bir turizm projesi ortaya çıkardık. 120 bin TL değerinde ki bu projemizle antik kemerlerimizi 21. Yüzyıla uygun olarak aydınlatmasını sağladık.

Kemerlerimizin karşısında turistlik satış dükkanları inşasına giriştik. Bu satış ofisleri yakında faaliyete geçerek turizm geliri elde etmeye başlayacak.

Bölgenin yetiştirdiği en büyük düşünür olan ve Dünya’da vejetaryenlik tarihinin başlangıcı sayılan Apollonis’i düşünsel evrenini anlatan bir dizi konferans ve panel düzenledik.

Vakfımızı yapılandırmaya giderek, bir tanıtım ofisine dönüştürdük. Kemerhisar Tanıtım Ofisi olarak vakıf binamız her gün faaliyet göstermekte.

UNESCO tarafından her yıl belirlenen Dünya Kültür Miras Listesi’ne Tyana’yı tescil ettirmek için projelendirme aşamasını bitirdik. Kemerhisar’da park aydınlatmasını yaptık.

 On binlerce adet tanıtım broşürü bastırarak tanıtıma önem verdik. Çünkü bizler turizmin bölge için büyük bir potansiyel olduğuna inanıyoruz.

Kemerhisar’ın yakın tarihini belgelemek için “Kemerhisar Fotoğraf arşivi Oluşturduk!” yakında bu fotoğrafları sergileyeceğiz. Yüzlerce fotoğraftan oluşan bu arşivimiz gelecek için büyük bir öneme sahip olacak!

Yerel ve ulusal basında beldemiz ve Tyana ile ilgili 300 üstünde haber yaptırtarak tanıtıma büyük bir önem verdik. Ama bir Kemerhisarlı olarak beni en çok üzen, Kemerlerin bugüne kadar aydınlatılmaması ve sahip çıkılmamasıdır” diyerek turizm alanında yenilikçi projelerine devam edeceğini aktardı.

“Kemerhisar Modeli’ni İnşa Ettik”

Siyasi çalışmalarını değerlendiren Beytullah Kirazcı, demokrasi için Türk Siyasi Literatürüne yeni bir terminoloji kazandırdıklarını ifade ederek, “Kemerhisar Modeli” ile tüm Kemerhisarlıların gurur duyması gerekir dedi.

Kirazcı; “Siyaset mekanizması ülkemizde hep, seçilmişlerin seçilmişliği üzerinde ki temsiliyeti ifade ediyordu. Seçilmiş olabilmek yani bir siyasi kurumun üyesi olan vatandaş, yine o siyasi kurumun üyeleri tarafından seçilerek belli kamusal görevlere aday olabiliyordu. Kazanırsa temsili demokrasi gerçekleşiyordu.

Oysa bizler Kemerhisar Modeli’ni yani doğrudan demokrasinin inşasını hedef aldık. Siyasetimizi Seçilmişlerin seçilmişliği üzerine değil, doğrudan halkı dahil edecek bir model ortaya koyduk. Çünkü kamusal göreve talip olacak kişi halkın oyu ile gelecek! Nihayetinde bu yerel ve genel seçimlerde sağlanıyor. Fakat o göreve aday olacak kişi ülkemizde siyasi partinin kuralları çerçevesinde belirleniyor. Aslında halka siyasi partilerin bir tür dayatması sonucu ortaya çıkıyor. Benim adayım bu ve siz bunu seçeceksiniz. Biz ise Kemerhisar Modeli ile bu dayatmayı ortadan kaldırdık. Halkımız her hangi bir siyasi partiye üye olmadan da adayını belirleme hakkı tanıdık. İster partili olsun, ister olmasın halkımızı adayımızı belirleme noktasında sandığa davet ettik. Ne mutlu ki bizlere sadece 325 üyemizin olduğu bir belde de 1600 kişi sandıklara giderek işte benim adayım bu diyebildi. Elbette bu gerçekleştirdiğimiz ön seçim siyasi anlamda ekibimize büyük bir sinerji sağladı. Fakat asıl önemli nokta, halkı bu seçimiyle bir siyasi partiye üye olmadan da siyaset mekanizmasına müdahil olabilme hakkını verdik. Böylece temsili demokrasiden, doğrudan demokrasiye 2012 yılında Kemerhisar’da geçtik.

Bir ön seçim düşün 4000 civarında ki toplam seçmenin yarısı bir siyasi partinin adayının belirlenmesi noktasında sandığa gidiyor. 5 adayımız yarışıyor ve seçim sonucunda beş adayımız kenetlenerek demokrasinin zaferini kutluyor. İşte bizi en çok mutlu eden ve Kemerhisarlı olmakla övündüren eylem bu olsa gerek.

Halkımız doğrudan bize verdiği desteği biz bilimsel siyasi mekanizmalara dönüştürüyoruz. Kemerhisar’da CHP’li Belediye Meclis Üyelerimizle birlikte alternatif belediyecilik dönemini başlatıyoruz. Bu şu demek oluyor. Siyasi parti üyesi olmayan halk, bizlerle birlikte Kemerhisar’ı nasıl daha iyi yönetirim kaygısı içinde! Bu kaygılarını 2013 yılında oluşturacağımız Kent Konseyleriyle somutlaştıracağız. Böylece kadınlarımız, çocuklarımız nasıl bir Kemerhisar hayal ediyorlarsa öyle bir Kemerhisar yaratmaya çalışacağız! Hatta onlara yönetsel sorumluluklar vererek hayallerinin gerçekleşmesi için doğrudan destekçisi olacağız. Bizler biliyoruz ki bir şeyi arzulayan halk, ancak sorumluluklarını kendisi yerine getirdiğinde gerçekleşir. Bu bağlamda 2014 yılındaki yerel seçimlerde hedefimiz 4300 seçmenin tamamının oylarını alabilmek. Hedefimiz bu! %100 yapabilmek için çaba sarf edeceğiz. %50’si bizi zaten bu sorumluluk noktasına taşır. Zaten halkımız da Kemerhisar Modeli ile %50’lik baraja destek oldular.” Dedi.

İşsizliğe Çözüm Getireceğiz!

2013 yılı çalışmalarının istihdam sağlayan projeler olacağını ifade eden Beytullah Kirazcı, bunun için 2012 yılında iyi bir tespit çalışmaları yaptıklarını ifade etti.

Kirazcı 2012 yılında kendi olanaklarıyla girilmedik ev, sıkılmadık el bırakmayacaklarını ifade ederek; “Kemerhisar’ın Sosyo Ekonomik Fotoğrafını Çekeceğiz” dedi.

Her hane kaç kişi yaşıyor, kaç kişi çalışıyor, aylık gelirleri nedir, sosyal faaliyetleri nasıl, beklentileri nelerdir gibi onlarca parametre den oluşan bir veri tabanı çalışmasını yürüteceklerini ifade eden Kirazcı “Oluşturduğumuz kent konseyleri ilk altı ayında bu sosyo-ekonomik verileri kendileri sağlayacak. Böylece sorunlar tüm çıplaklığıyla karşımızda olacak. Sorunu gören yine halkımızın kendisi olduğundan çözüm üretme noktasında çaba sarf edecekler. Kollektif şuur gelişecek. Birliktelik duygusuyla önce kendi olanaklarıyla istihdam alanı yaratacaklar. Daha sonra istihdamı daha fazla artırmak için erke yani iktidara sahip olabilmek için 2014 seçimlerini başarı ile taçlandıracak ve bu projelerle belediye olanaklarını birleştirerek çözüm üretecekler. Kimse bunun aksini düşünmesin. Eğer Kent konseylerimiz nesnel tespitler yaparsa, 2014 seçimlerini almamak için bir neden de kalmayacak. Yani halkın önünde hiçbir güç duramaz! Biz gücü de, projeyi de, yetkiyi de halka devrettiğimiz için başaracağımızdan eminiz. Sonuçta bizim konumumuz sadece bu modelinin temsiliyetidir. Asil olan yani hak sahibi olan halkımızdır. Kemerhisar’da şu an soyut bir şekilde gördüğümüz kadarıyla ciddi bir işsizlik sorunu var. Bu sorun göçe ve sosyolojik bir çöküntüye neden oluyor. Göç edemeyen vatandaşlarımız bu sorun karşısında kendi istihdamlarını yaratmak isteyecek. Bizlerse bu istihdam alanlarını projelendireceğiz. Turizm ve tarım bu projelerimizin temelini oluşturacak. Kimseler aksini düşünmesin!” dedi.

2013 Kemerhisar’ın Tarihsel Sıçrama Yılı Olacak!

Beytullah Kirazcı, 2013 yılını değerlendirdiği açıklamasında; “2013 yılı Kemerhisar için sosyolojik, iktisadi, siyasi ve gelecek açısından bir sıçrama yılı olacak! Kadınlar, Çocuklar ve en önemlisi tüm Kemerhisarlılar ilk geleceğe umutla bakabileceği bir çözüm yılı ortaya çıkacak. Üstelik tarihin hiçbir evresinde bu kadar umutlu olmamışlardı. Bundan eminiz. Yeter ki birliktelik ruhumuz zirve yapsın! Bu bağlamda 2013 yılının tüm Kemerhisar’a umut ve mutluluk getirmesini diliyor, 2013 yılının hemen başında oluşturacağımız Kent Konseylerine tüm Kemerhisarlı hemşerilerimizi katkı vermeye çağırıyorum” diyerek açıklamasını bitirdi.

 

 

Editör: TE Bilişim