CHP Niğde Milletvekili adayı Doğan Şafak ; 10 günde 10. Bakan Geldi, Mazot 10 Kuruş Zamlandı!
 
 
CHP’li Doğan Şafak, AKP İktidarına yüklenmeye devam ediyor. Şafak, Niğde’ye gerçekleştirilen bakan ziyaretlerini eleştirerek; “dün dokuz günde dokuz bakan geldi, dokuz kuruş katkısı olmadı demiştim. Şimdi kendimi yalanlayarak 10 günde 10 bakan geldi, mazot 10 kuruş zamlandı” diyerek iktidarın bu seçimde mağlubiyet alacağını ifade etti.
 
12 Haziran seçimlerine 6 gün kala siyasi atmosfer ısınmaya, Doğan Şafak ise temposunu artırmaya devam ediyor. Niğde’nin sürekli geri kaldığını ve unutulduğunu ifade eden CHP’li Şafak, son dönemde Niğde siyasetinde yeni bir trend oluştuğunu ifade ederek; “Niğde siyaseti, Niğde siyaseti olalı böyle atmosfer gelmedi. Adaylar seçimleri kazanamayacağını anlayınca Niğde’ye çıkarma üstüne çıkarma yapıyorlar. Utanmasalar vatandaşı kandırmak için bakanlar kurulu toplantısını Niğde’de yapacaklar. Ama hizmet getiremeyeceklerini biliyorlar. Neden mi işte size 10 bakan örneği; 10 günde 10 bakan geldi, 10’nun bir katkısı olmadı Niğdeliye ama 10 bakan gelirken çiftçi kan ağladı. Ekimler başladı ya, hemen mazota zam yaptılar. 10 kuruşluk zam. Ne garip ki bu zam da tam da 10. Bakan Niğde’ye geldiğinde yaptılar” diyerek halkın gerçeklerini gördüğünü ifade ederek, CHP’nin bu seçimden Niğde seçim bölgesinde başarı ile çıkacağını ifade etti.
 
Gürer; “Bayrak İnmez, Ezan Susmaz, Vatan Bölünmez!”
 
CHP Niğde Milletvekili Adaylarından Ömer Fethi Gürer’se Bor Köylerini ziyaret ederek seçim çalışmalarını sürdürdü. Gürer, RTE’nin son dönemde bayrak üzerinden siyaset yaparak ülkeyi ayrıştırma sürecine soktuğunu ifade ederek; “CHP, o bayrak için en büyük bedel ödeyen partidir. Kurtuluş Savaşı’nda parti kadrolarımız zafere ulaşırken, o bayrağın devletini de kurmuşlardı. Şimdi çıkıyor RTE, bayrak niye elinizde yok. O bayrak elimizden de yüreğimizden de hiç düşmedi. Bu toplumun en önemli değeri ve biz bu bayrağı siyasi malzeme haline getirmeyeceğiz. Eğer bayrağımızı siyasileştirirsek, bize dost olanlar bayrağa sahip çıkar, bize düşman olanlar ise bayrağa düşman olurlar. Oysa biz biliyoruz ki al yıldızlı bayrağımız hepimizin bayrağı. Kürdüyle, Türküyle herkes o bayrak altında yaşıyor, kimse ama kimse bayrak üzerinden siyaset yaparak bayrağımızın siyasi değerini düşürmesin. Yoksa RTE, o bayrak altına ezilir. Bizim bir hassas olduğumuz bir konu da dindir. Bu milletin genlerine kadar işlemiş Müslümanlığın kimsenin ama kimsenin yok ettiği felan yok. Kimse dini kendi tekeline alarak siyaset yapmasın. Çünkü hepimiz müslümanız, hepimiz bu ezanın susmamasını istiyoruz. Vatan konusunda ki hassasiyetimizi anlatmaya gerek yok. Biz RTE’e sesleniyoruz; din, bayrak ve vatan üzerinden siyaset yapmasın. Çünkü o değerler herkesin ve o değerler siyasetin üstünde bir değer. Kimse o değerlere sahiplenerek, o değerlerin toplumda kazandığı intibayı küçültmesin. Ki ne bayrağın değeri, ne vatanın değeri, ne de dinin değeri asla düşmez. Düşen kendileri olur. Düşen iktidarları olur!” diyerek iktidarı siyasi üslup konusunda uyardı.

Editör: TE Bilişim