HDP, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığına 1 Kasım 2015 günü gerçekleştirilen 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerin iptali için başvurdu.

HDP tarafından YSK’ya yapılan başvuruda, seçimlerin “serbestlik” ve “eşitlik” ilkesine aykırı gerçekleştiği, meşru olmadığı iddia edildi.

Başvuruda, Cumhurbaşkanı ve seçim hükümetinin “büyük bir seçim yolsuzluğuna imza attığı” ileri sürüldü. Başvuruda, seçimlerin Yüksek Seçim Kurulunca iptaline karar verilmesi istendi.  

HDP'nin YSK'ya verdiği dilekçe'de Niğde'den de geniş şekilde bahsediliyor. HDP'nin seçim sürecinde propaganda yapamadığı, bununda partilerine yapılan saldırılardan kaynaklı olduğu iddia edilerek. HDP'ye yapılan saldırılar sıralanmış Niğde'de HDP'ye yapılan saldırılardan uzun uzun bahsedilirken, diğer illerde meydana gelen saldırılar kısa olarak verilmiş. 




Bilindiği üzere 1 Kasım seçimlerden bir kaç gün sonra  Niğde'de ki seçimlere itiraz edildiğini "Niğde'de seçimler iptal edilebilir" şeklinde haber yapmıştık. Niğde'deki seçimlere yapılan itirazı Seçim Kurulu red etmişti. Aşağıda manşete tıklayıp rekor sayıda okunan haberimizi görebilirsiniz. 
Dilekçede konu edilen olaylar ile ilgili haberlerimiz ise sayfanın en altında

Güncelleme; 17.11.2015 - 20:43
YSK RED VERDİ
HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, "olağanüstü başvuru süresinin son gününde seçimlerin adil, demokratik, dürüstlük ve eşit rekabet koşullarında yapılmadığı gerekçesiyle, iptal edilmesi istemiyle YSK'ya
başvurduklarını" bildirmişti.

Başvuruyu bugünkü gündem toplantısında ele alan Kurul, HDP'nin başvurusunu oy birliği ile reddetti.


Editör: TE Bilişim