Hükümet sınavları ve dershaneleri kaldıracağız diye dursun, sektör büyüdükçe büyüyor. Giriş sınavlarına girecek olan aday sayısının bu yıl 10 milyonu bulması bekleniyor. Rekor, ikişer milyondan fazla adayın yarışacağı YGS ve KPSS’de olacak.
Peki, dershaneye giden öğrenci sayısı azalıyor mu?

Kesinlikle hayır!
Sınavlara girecek aday sayısına paralel olarak, dershaneye olan talep de giderek artıyor. Ve bu arada çok ilginç bir tespit de, fen ve Anadolu liseleriyle, üniversitelerdeki boş kontenjanlar da rekora koşuyor. Fen ve Anadolu liselerinde sistemin yanlışlığı nedeniyle 50 binden fazla kontenjan boş kaldı. Üniversitelerdeki boş kontenjan sayısı ise 130 bin civarında. Rakamlara bakıp Türkiye gerçeğini anlamaya da sakın çalışmayın. Çünkü içinden çıkamazsınız.
Tıpkı 400 bin öğretmen kapıda beklerken 150 bine yakın öğretmen açığı olduğu gibi...
Ülkemizde sorunlara doğru teşhis konulamadığı için tedavisi de doğru olmuyor.
Bu hemen her konuda olduğu gibi eğitimde de farklı değil! Sınav sektörüne harcanan paranın ise 10 milyar Dolar’ın üzerinde olduğuna vurgu yapılıyor. Peki, bu rekor harcama başarıyı artırıp adayların doğru yönlendirilmelerine olanak sağlıyor mu?
Çok daha önemlisi, adil ve güvenilir mi?
Ne siz sorun ne de biz söyleyelim...
Ama size sevindirici bir haber verelim:
Milliyet bu zor günlerinizde yani hazırlıktan tercihlere, yerleştirmeden kayıtlara kadar, bu yılki zorlu sınav maratonunda da yine hep yanı başınızda olacak...
En doğru bilgileri, en sağlıklı yönlendirmeyi, en iyi hazırlık test ve deneme sınavlarını ve sınav maratonuyla ilgili tüm haberleri Milliyet farkıyla izleyebileceksiniz...