Narlıköy Niğde ilinde ilginç özellikleri olan köylerdendir. Narlı Köy Niğde ili ile Aksaray arasında sınır köylerdendir. Bu bölgede vadi ve göl çevresinde antik yerleşmeler bulunmaktadır. Özellikle Vadi Kapadokya’nın doğal yerleşmelerinin ilginç bir örneğidir. Köyde de Kimi evler kaya oyma yapıların devamı niteliğindedir. Doğası ve tarihi dokusu ile bölge görülmeye değerdir.

Nar Köy yakınlarında bir krater gölü bulunmaktadır. Nargöl olarak tanımlandığı gibi suyundan dolayı Acıgöl olarak ta anılan bölgede doğa harikası bir güzelliktir. Göl çevresinde yer alan peri bacalarındaki yapılar ve kiliseler geçmişte gölün olduğu alanda yerleşmelerin bulunduğunun da göstergesidir. Ayrıca göl oluşumu ile ilgili bir efsane de anlatılmaktadır. Köy ile göl arasında bir tepe bulunmaktadır. Narlıgöl bir özelliği de farklı farklı su kaynaklarından besleniyor olmasıdır.


 Narlıköy  yakınındaki göl ile ilgili çok yazım oldu. Özellikle burada su kaynağının  faydalı kılınmasını yazdım. Göl kenarında yapılan sondaj çalışmalarında çıkan termal suyun şifalı olduğu saptanmıştı. İl Özel idarece 1990 lı yıllarda açılan 4 adet sıcak su sondaj kuyusundan çıkan 67 derecede suyun debisinin de yüksek olduğu  belirlenmişti.. 20 yıla yakın tesis yapılması için uğraş verildi.  Sürekli yazılarımla bölgeui gündeme taşıdım. Nihayet 2011 yılında bir müteşebbisin girişimi ile dört yıldızlı otel inşa edilerek açılması ile yararlı kılınabildi. Banyo uygulamaları şeklinde yararlanılan su ile romatizmal hastalıkların; kronik bel ağrısı, eklem hastalıklarının, yumuşak doku hastalıklarının tedavisinde tamamlayıcı tedavi unsuru olarak faydalı olduğu ifade ediliyor. Ayrıca kaplıca suyu ortopedik operasyonlar, beyin ve sinir cerrahisi sonrası gibi uzun süreli hareketsiz kalma durumlarında nörolojik rahatsızlıklarda iyileştirme amacıyla, genel stres bozukluklarında ve spor yaralanmalarında destekleyici / tamamlayıcı tedavi unsuru olarak kullanılabiliyor. Doktor ve hemşiresi bulunan otelde sauna, hamam, fitness, spor salonu hizmetleri veriliyor. Doğal olarak otelin varlığı bölgenin turizmi açısından önemli bir adım oldu. Narlıgöl dışında Narlı vadi’de çekici özelliklere sahip. Yörenin tanınırlığının artması ve belirli gezi rotalarının doğması ile daha da ilgi bulabilmesi olası. Narlıköy geleneksel yaşam olarakta özelliklerini koruyan köylerden. Geleneklerini yaşatmak için köyde festivalde düzenleniyor. Doğası, gelenekleri ile Niğde Narlı Köy Kapadokya tur için gidenlerin notları arasına alacakları özelliktedir.