Niğde Spor Tarihi kitabımı yazarken Niğde ilinde sporun Cumhuriyet döneminde ne kadar önemsendiğini de gördüm. Niğde ili amatör spor anlamında her alanda önemli başarı ve isimlerin yetiştiği bir özelliği vardı. Ne var ki spor yalnız futboldan ibaret sanma olgusu bu anlamda süreci kesintiye uğratmıştı. Futbol da amatör olarak dünde gençlerinin kıyasıya mücadele ettiği bir alandı. Sahalar sınırlı idi, topraktı, malzeme sorundu. Spor için koşullar sınırlı idi. Basketbol, Voleybol, Atletizm gibi branşlarda okul beden öğretmenleri çabaları ile ilgi bulurdu. Tenis, Kayak, dağcılık, halter, vucud geliştirme, Judo, karate, yüzme, Okçuluk gibi sporlar yanında Cirit, güreş ata sporları olarak Niğde’nin dününde ilgi bulan branşlardı. Güreş bayramlarda, köy düğünlerinde dahi yapıla gelendi.
 Son yıllarda Niğde için uluslararası dereceler, kayak pisti olmadan kayakta ve Üniversiteli sporcularla halterde yaşandı. Okul takımlarımızın Niğde şampiyonası sonrası gittikleri çok müsabakada aldıkları başarılı sonuçlarda görüldü ama Niğde spor nedense okul sürecinde yaşanan bir konuma erdi. Yürüyüş dışında belli bir grubun amatör ve dostluk ilişkisi ile sürdürdüğü sportif etkinlikler dışında geçmişe oranla spora ilginin yaş kuşağı oldukça geriledi. Turnuvalar sınırlı kalmaya başladı.Halı saha ötesinde çok branş halkın ilgi alanı dışında kalır oldu.
 Niğde spor’un profesyonel liğe çıktığı dönemde artan seyirci sayısı da yıllardır ilgi duyanların ötesinde eski canlılığını yitirdi.
Sonuçta Niğde sportif müsabaka sayısının varlığına, farklı branşlara, okullarda ilgiye ve düne göre her türlü olanağa karşın halkında çok sahiplendiği bir durumda değil. Tesis var. Köylere kadar spor takımları var ama yaygınlık sınırlı kalıyor.
Yine de farklı branşlarla bir umut var. İşte Şeker spor Kız takımı bu bağlamda bir çıkışın adresi olabilir. Hafta sonu maçlarında ailece anne baba çocukların gidebilecekleri bir etkinlik Böylece çocuklarında ailenizde spora ilgisi en azından seyirci olarak yoğunlaşır. Özellikle kış günlerinde genç kızlarımızın yanında aile desteğinin olması ve tribünlere onlarca ailenin doldurması bir destekten öte yeni başlangıçta olabilir. Bu nedenle bu sezon Ömürpen Şekersor kız takımının maçlarına herkesi taraftar olarak tribünde yer almaya çağırıyorum. Bayan eczacılarımız, doktorlarımız, avukatlarımız, öğretmenlerimiz, memurlarımız, işçilerimiz, emeklilerimiz çocukları eşleri ile bu kızlarımızın maçlarına gelmeli, onların hep güzel oyunlarını izler hem de onlara destek verirler. O ilgi ile mahallelerde belki yeniden basketbol, voleybola ilgi de artar kimi sitelerde bu anlamda sahalarda doğar. Ya da belediye daha çok spor alanı üretir yapar ailece amatör spora ilgi bir yerde izleme sonucu da doğar. Niğde yalnız yürüyenlerin değil sınırlı amatör spor yapanların değil daha yaygın sporun merkezi olur. Şekerin kızlarına destek olmak spor destek olmaktır.