Mardin Dargeçit’te şehit olan Uzman Çavuş Kenan ERDEM kardeşimizin cenaze töreninde yaşananlar hepimizi üzmüş ve derinden yaralamıştır. Şehidine son görevini yerine getirmek isteyen vatandaşlarımızın oluşturduğu kortejin içerisine bilinçli olarak sokulan ambulansların siren sesleriyle bastırılmaya çalışılan tekbir seslerinden ödleri kopanlar, polis ve ambulans sirenleriyle milleti susturacaklarını zannetmektedirler.
 
Cenaze töreni boyunca camiden başlayarak şehitliğe kadar olan mesafe boyunca hiç susmayan, kortej içlerine kadar sokulan ambulanslarla kalabalığı dağıtmayı amaçlayan anlayışı protesto ediyor, bunu yapanları her şeyden önce yüce milletimize ve kendi vicdanlarına şikâyet ediyorum.
 
Bunu yapanlar şunu iyi bilmelidirler ki sadece kortej içlerine ambulansları sürerek ya da sirenleri alabildiğine açarak sesimizi ve öfkemizi bastırmanız mümkün değildir.
 
Bu direktifi verenlere sesleniyorum: Ne devlet protokolünde ne şehit cenaze programında ne de vicdanlarda yeri olmayan siren çalma âdetini yeni mi icat ettiniz? Bu siren neyin nesidir Ne İslam da nede Töre de böyle bir aymazlık yoktur. Kimi cenaze merasimlerinde ki Alkışı bile İslam dışı kabul eden bu anlayış Alkıştan beterini Şehidimize reva görmüştürler. Kortej içlerine bilinçli ve kasıtlı olarak soktuğunuz ambulanslarınızla şehit ailesine yardım mı ettiniz, yoksa kalabalığı bölüp sindirmeye çalıştınız? Eli kanlı bölücü ve hain teröristleri Habur’da davul zurnalarla karşıladığınızın ayıbı yetmedi de şimdi de şehit cenazelerini mi bastırmaya çalışıyorsunuz? Şehitlerimizin cenaze merasimleri artık sindirilmesi gereken bir faaliyet olarak mı algılanmaktadır? Zaten şehit cenazelerindeki figanlara “yaygara kopartıyorlar” diyen bir anlayıştan başkasını beklemek abesle iştigal olurdu.
 
Eli kanlı bölücü hainlere her gün barış elini uzatanların şehit cenazelerindeki acıyı ve hüznü anlamalarını beklemiyoruz. Ama vatandaşlarımızın hiç olmazsa şehidine son görevini layıkıyla yapmasına müdahale edilmemesini istiyoruz!
 
Bu çirkinliğe imza atanlar şunu iyi bilmelidirler ki:
 
Yaptığınız her şeyden önce bir şehide yapılmaması gereken bir şeydi. Bu ayıbı vicdanlardan ve hafızalardan silmeniz mümkün değildir. Çünkü: O cenaze merasimindekiler provokatör topluluklar değildi. O cenaze merasimindekiler ellerine taş ve sopalar alarak esnafın camlarını, vatandaşların evlerini, ya da herhangi bir siyasi partinin binasını taşa tutacak kişiler de değildi. O cenaze merasimindekiler sadece ve sadece şehidine son görevini yerine getirmek isteyen vatanını, devletini, bayrağını, askerini canından aziz bilen vatanperver kişilerdi.
 
Bu ayıbı işleyenler şunu iyi bilsinler ki: Şehidimize son görevimizi yerine getirirken salâvatlar la, selamlarla, dualarla bunu yapmayı bize çok gördünüz, bu yaptığınızı UNUTMAYACAĞIZ!